26 April 2011

Luahan Perasaan : Block! Block!

Huwaaaaa..diri ini tidak boleh bersocial lagi ketika di opis...dah lah mmg sedia kala busy yang amat..bile da free sikit..langsung tak ley nk buat ape2..skrg ni opis bleh la plak block segale port mak nk bersocial... Facebook tu haruslah kan dari dluuuu lagi..(pasal tu da lame gilerrrr tak check..sbb tu sekali bukak FB ade 30 notifications!).. Twitter pon depa block.. YM haruslah semestinya... MSN.. Gtalk.. Youtube lagi lah awal2 lagi da kene block...gile tau! Nak blogwalk korang lagi lah..segale record browsing depa bleh check..haaaa kenape kejam nak mamssss...

and terbaru..keje aku kan involve dgn website company..and aku ni, segale image yg aku gune as icon ke..image button ke..aku akan name as per related title..lets say tajok link tu "Blood Pressure" so img yg aku gune..aku letak as "img_bloodpressure.jpg" ..contoh je la yer...soooo utk page yg aku handle aritu..its about "Sexual Assessment"... makaaa... aku pon letak la "icon_sexual.png".... siap yang related link aku letak "icon_sexual1.png"... sampai la "icon_sexual8.png"... kalau korang bleh paham la ape aku ckp ni kan.. tup tup..sat tadi..aku tgk sume img kt page aku tu tak appear..aku cam check2..tgk sume cam tade problem..tp pelik.. rupenye...company aku block keyword2 berunsur sex! ok find..i get it..derang takot staff browse bende2 camtu time opis hour..but logically..do u really think that the staff will browse such thing while the entire office full with CCTV and all those kepochi staff?? Seriously?? Really????

Sexual

Contoh jer lah nih..

aku tak heran sgt pon derang nk block FB, YM tu sume..cume..jgn melampau sgt.. jgn la sampai some word pon derang nk block..cam over giler! Please la..think rationally tak bleh ker?

But klau ikot kan aku ni kire ok lagi la..cube usha budak2 department lain..cam admin, account, nurse, front counter...derang lagi sian..sume website tak ley access..google pon tak bleh okeh! EXCEPT email outlook company..gile sadis!

Eiii mooody kejap aku tak memasal arini..ni curi2 tulis blog slamber badak jer..keje da abis mah...nk bace newspaper pon tak ley..ape lg..curi2 blogging kat ScribeFire lah! :D hahahahaha. puas ati aku!! Dah lah..nak pegi makan. Selamat makan u'olls!!

11 comments:

alif ibnu daud said...

Sabor jola yor...:-))

mizzapple said...

abis semua depa block!
sabo je lh. :)

UYC said...

ohh jgn risau saya yg kacak ade jln penyelasaiannya :) tp ptg sket la sy share kt blog sy yer rajin2 la singgah lg ohek3 :P

Ellen said...

faham ni perasaan adik..sabar ya..hehe

eikieyn said...

alif : tengah bersabar la ni. klau tak sabar..lame da seludup modem wimax sendiri bawak datang opis. :">

mizzapple : abisssss! abisss sume! website proxy pon depa block.. T_T

UYC : yoooou..tak berjaya.. tolong kasi solution lain please. :D

ellen : sis!!~ itu lah. tgh sabar lagi ni. pasrah je la. T_T

najihah sahami said...

mak ai..teruk bebeno tu. haha..naseb la ye. sabar je..:)

MaMa AiNi said...

saba ek..dah lumrah he 2x..

Ali Kanchan aka Pirate said...

sabar2 hehe

sumanje said...

Salam ziarah…
Jemput singgah di blog baru Sumanje
Tentang Malaysia
Terima kasih atas kunjungan anda
Semoga Ceria selalu dan happy blogging
Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

:)..

nur dhiya' aida said...

bersabar yer :)

aleen aiden said...

pergh..kejamnye!Hu3