12 September 2009

It just doesn't make sense

Hehe..title kali ni suspen jer..but this is what really happen to my life lately. I dont know whats wrong here, but it really effect my entire daily routine..I notice that im so easy to get 'too' emotional lately. Im struggling with my 'voice-out' but i know im really bad on that. Thats why people senang-senang nak pijak me!~ i've being called something 'horrible' bcoz of my 'addiction' on FB lately. Something that i will never imagine to come out from this person mouth. I dont mind if that person read my blog , but im sincerely said here, i'll never-ever had intention to do/act/become/wannabe someone like that person 'called' me. Oh god, tuhan je lah yang tau perasaan ni okeh..tah lah..i dare to admit but it doesnt give that person a license to call me with those word..tah la..it makes me really sick thinking of it whole night long..nak lupekan...?? owh maybe will take some-some times kot..i kan emo.. =)


Ok tuka topik plak, now i struggling jugak pasal raya..i baru siap service my buah hati yang dah byk calar-balar tu..sorry my whity-whity, i tak sengaje..so obviously budget bulan ni akan lari hingga tak mampu dikejar lagi..huhu..and tambah malang lagi, tahun ni 'kemungkinan besar' tade bonus raye..bayangkan lah yer, baju raye tak beli lg, tu blom package raye tu yer..kasot, tudung, make up, handbag, errr present utk mak, ayah, adik2...mau je aku pinjam duit along.. mane nk cari duit? ni minggu depan da balik kuantan da..nk drive jejauh tu igt free-of-charge meh? ooh cakap pasal balik kuantan, i nak share something lah yer kat sini, kepade sesiapa yang drive ke naik motor ke kt highway pantai timur tu, sila lah berhati2 yer..kali ni polis makin giat main nyorok2..kali ni bukan sekadar duduk bawah jejantas..atas pokok pon derang nak duduk..and paling tak bley blah..derang akan siap sedia dengan surat saman dekat sume exit..mati ar ko nak lari mane..haha..so no more speeding balik kali ni..

Oops!
(Taken while i was driving alone, on the way to kuantan...eerrr about 2 weeks ago)

And before i end this entry, i would like to thank to some people, special people..that dont mind spending their time listening to my 'emo' story..hihi..yer yer..i mmg suke story2..Sehingga di sini saje entry luahan hati saye..lg seminggu nk raye, so time to start packing2 bags nk balik kampung..haha..till then, "kurang kan kontroversi, tingkat kan prestasi...yihaaa!" muahhhh!!~


29 August 2009

Heading to Kuantan, today.

Hey all!!~ lame da aku tak update blog i ni..klau update slalu, nanti ade org ckp aku ni gile publisiti..so what? :p tp hari pagi ni, aku rajin sket..lepas bangun sahur (minum air masak je pon), aku da tak tido..duk continue cleaning and packing..aaa yes yes..aku balik kuantan arini!!~ haha..actually awal nye plan nak balik next week, tapi i really2 need my emotion therapy and also based on time condition, it just make me cant go back next week..so i do my last minutes decision..and yes..it was today..=D tak saba nak bukak pose di kuantan terchintaaaa!!~ so kuantan, here i come bebeh!!~

To Siti : If sempat, kte jumpe lah yer...aku pon balik 2 hari jer..byk mende nk settle kat sane..
To Ari : Sorry, coz i 'ter'pakse leave u alone handling everything, i promise will come back asap. =( seriously, i feel so bad..but...i just have to.
To adik yang no 2 : Ingat hutang kenny rogers haritu..baya balik mase raye nanti..tp akak nak ko ganti dengan chili's tak pon 1 dozen Big Apple donuts. haha..ko pilih lah sendiri mane ko nak! =P
To adik yang paling kecik : Kali ni balik, akak tak sempat shopping..so jgn menggedik2.. tunggu raye, akak beli kan ko mercun. okeh =D


Check list.
Joystick yang adik soh anta balik : Checked
Baju nak basoh : Checked (jimat duit dobi utk minggu nih)
Set make up : Checked (mane ley tinggal..haha)
Baju nak g bukak pose : Unchecked. (Pasal tade baju baru..paw baju je mak je)
Laptop : Checked (nyawa nih..nyawa)
Sophie Kinsella's Novel : Checked (orang lain sibuk nak katam Quran, aku kepoh nak katam novel..isk isk)
Charger : Checked


Tu jer kot.

Okay then. Selamat menunaikan ibadah puasa!!~ And semoga terus ceria di hari2 mendatang. Tata!!~

11 August 2009

When I stress.

Petanda2 i tgh stress and care2 i release my stress.

- Totally ignore sume orang, and sangat suke buat muke ketat. So jgn cari pasal!
- Hanya akan bercakap untuk hal2 yang perlu.
- Seboleh2 nak meluahkan perasaan dengan orang yang rapat dengan i. Sasaran utama skarang ini ialah my new officemate, Kimi and tak dilupakan..Ari.
- Craving for waffle with ice-cream. Confirm aman minda i buat seketika.
- Tade mood nak rajin2 dah. Tak kuase aku!
- Hanya akan mampu terguling2 depan laptop and layan movie sesorang. Baju tak basoh lagi, i longgok jer tepi..esok2 hantar dobi jer lah!
- And yang terbaru, i ske lepak dekat Kino..bley bace novel free.

I notice sekarang i semakin kuat, mean..i da bley control penyakit senang menangis i nih.. i guess today is my bad day...i started to get too much pressure here and it really make me so soooo annoying. Last time, i use to cry a lot, but today...not even 1 tear come out okay! Very-very proud of myself. I wish i could share my problem here, but i guess it was a VERY bad idea since i know that person (...whose make my day full of stress or his/her friends) might read my blog..i didnt mean to make this thing worst..but this is me. I TOTALLY can’t accept when people blame me for nothing. Show me the proof lar! Until then, i bet tonight i can’t sleep again... nites!

......pagi tadi, my mom call lagi..and tanye that ‘soalan cepu emas’..susa nye i nak jawab..huhu

31 July 2009

SMART pon ditutup seminggu

SEORANG pengawal sekolah SMART menampal notis penutupan sekolah tersebut akibat penularan wabak selesema babi di Kuantan semalam. (Sumber : Kosmo)

Biar btol.. sekolah menengah ku yang ter-chinta ditutup seminggu.. Huhu.. So adik aku yang skarang ni tgh belajar kat skolah yang same pon pakat balik cuti lah.. woah sure holiday sakan kat umah sesorang! Ape pon.. semoga keadaan cepat kembali pulih and adik i ni ley g skolah seperti biase and dpt belajar seperti biase..die nak final exam da tue! Lagi kasi dea dok umah, lagi dea tak bukak buku.. pura2 dok bilik stadi, tp i tau dea dok main game kat laptop... dah la, tapayah nak cover2 line..

Kepada ibu ayah tersayang, jangan lupe barang yg i pesan yer..hihi.. semoga selamat pegi and selamat kembali.. jangan lupe pakai topeng!

25 July 2009

Change plan.

Sepatutnyer arini, lepas je abis keje, i kene g basoh kete, polishkan kete sekali...pastu klau sempat g tgk Harry Porter..tapi, last minit tuka plan la plak..mak ayah i buat magic lagi..smlm derang call ckp ade kat Perak coz anta my grandma and today derang nak turun KL..nasib lah derang da call mlm tadi, klau derang baru nk call arini, nampak nye lepak kat kedai cuci kete la yer kite...so...kepade kete ku yang tersayang..esok jer la i bawak u mandi yer...(dah makin buruk kete aku ni!!)

Sekian..I nak pi bersiap nak p keje nih..arini i keje...!!! :( menciiiii giler... chow!!~

16 July 2009

i-want-3GS-too

I semakin pemalas nak update blog ni..ikutkan byk je mende nak cite, tapi tangan malas nk typing.. :P Tapi malam ni i excited+rajin sket..I excited, sebab esok i kan i nak balik Kuantan..lamenye tak balik kuantan...rindu giler okay! I baru siap packing2 barang..bag baju tu berat dengan 'hadiah' utk mereka2 di Kuantan..al maklum lah, i kan Santa Claus...ho ho ho!!~ Nasib la adek i 2 orang jer.. kalau 8 orang..bankrap i..huhu.. :D tapi yang 2 orang ni lah kuat giler bab2 meng-pow orang.. demand, tamak lagi haloba.. klau tanye ape derang nak i belikan untuk derang, sah2 mintak mende2 diluar tahap kemampuan i lah! Mintak kasut Adidas lah..Nike lah...mintak MP3 player lah..paling latest, 2-2 adik i demand nak handphone..eh helloooo..(kepada adik2 saye) kakak korang pon dok pkai hp murah, korang dok demand handphone harge beribu-ribu..ape kes?

Ehhhhh cakap pasal hp...teringat pasal smlm..satu lagi mende yang buat i excited smalam.. semalam kann..i kannn...temankannnn.. oranggg kannnn.. pegi kannnn... baya kannnn..duit kannnnn.. untuk kannn.. pre-order kannnn.. handphoneeee kannnnn.. owhh neves nak ckp nih! ok la..cakap btol2 lah..kang korang kate i ni giler plak.. yer smlm i pegi teman orang baya duit pre-order untuk iphone 3GS..huwaaa.. ape sal orang lain yang buat pre-order i phone, tapi i yang pulak lebey2 ter'berangan' ade iphone jugak nih???? kenape kahhh?? Gerangan siapakah yang sudi memberikan i iphone 3GS itu.. owhhh yer, saye sangat tergoda dengan handphone itu.. berdebar2 jantung i nih bile tengok orang keliling usung iphone.. i nak JUGAK!!!~pasal tu lah sejak pagi tadi, i letak status kat YM i 'i13GS2'..yerrr ia mengandungi maksud tersirat and mengharap sangat2 ade orang yang sangat baik hati beli kan iphone.. huwahahaha.. demand niiih demand!!paling tak ley tahan, kalau iphone tu kaler putihhh.. aaaaah sexy+suke+cantikkkk nyeeeer!!~ tak pe la.. orang yang buat pre-order iphone tu cakap kat i, nanti bile die da dpt iphone tu, die 'rela' (tanpa di pakse) untuk pinjam kan i selame 1 minggu... jadi lah kannnnn.. :D hahaha.. berangan lagii!!! Dah la kot cakap pasal iphone, kang ade yang tak ley tido malam sebab asyik berangan jer..budak yang buat pre-order tu lagi lah, confirm tak ley tido, abis handphone Nokia tu die dok buat ala2 touch-screen.. tak per you, practice make perfect!!~

Dah dah..mase untuk i tido and me-relax-kan diri yang sangat-amat penat...esok nak travel some more..and bile sampai Kuantan, mase akan digunakan untuk bergosip dengan mak i.. haruslah byk mende nk gosip, dah kate lame tak jumpe kan..hik hik..ok then, chow KL..muahhhxxxx!!~

12 July 2009

Demam lagi??

Huhu..sangat tak best bile demam and ESPECIALLY it happen on my weekend! Bley plak tetibe demam ni..ape kes..smalam pagi ok jer..pas abis keje, i start rase koya-koya..then malam td badan trus panas..pagi ni, plan nak cari something for my dad..tapi tatau la larat ke tak..huhu..esok plak da keje..my weekend burn jer..huhu.. :( :(

08 July 2009

8 July 2009

I baru siap tengok speech anak M.J kat Youtube..tetibe sedey la plak..air mate tetibe cam nak jatuh jer.."I just wanted to say, ever since i was born, daddy has been the best father you could ever imagine. and I just wanted to say I love him so much" tersedu2 lagi die mase kasi speech tu..saye ni akan amat-sangat sensitif orang nye..pantang sangat tengok video2 camni..confirm tangkap-leleh! What ever it is..rest in peace, M.J... so skarang ni memang mood layan lagi M.J la yer.. dr aritu dok download lagu M.J..feel habis..!

Owh by the way, lupe nak update..i already got back my watch!! Hahaha.. sampai sekarang i tatau sape lagi yang 'gatai tangan' main sorok2 jam tangan tu.. Ape pon..thanks sebab pulang kan.. Nyaris nak bawak pi jumpe bomoh dah aritu..kasi jampi2 sket..cuak cuak..hahaha.. Kepade ayah saye..i baru nak pow belikan jam baru..tapi tak jadi la..next time yer, next time :D

Another thing, smalam I gi jumpe my ex-officemate, Mr Gin..yer la kan, hari ni die da nak balik Indo, so g la lepak2 dgn die jap.. lupe plak nak ajak Cik Ita (ala-ala-silent-admirer of Gin) join skaki..sorry la Cik Ita.. jangan geget jari lah yer..tahun2 depan confirm die datang sini nye..(eh yer ker??) Kepade Mr Gin, all the best in becoming 'Professional Stock Broker'.. ley blanjer kireorang makan Nando's lagi..klau tak, kte g lepak makan buffet kat Traders Hotel jer..

And another one more thing, mood memang tak berape baik (hari-hari i memang mood tak baik!).. just as a reminder lah kan.. i paling tak suke perangai orang yang "too much".. paham2 sendiri lah kan.. kadang2 belum pape lagi, die dah hu-ha-hu-ha.. susa sket nak explain part nih.. haihh nak cite pon susa, pandai2 la paham sendiri eh eh... seriously, if u memang this type of person, confirm....... aaaai tamau cakap lah..yang i tau, i memang tak layan ar orang camni..'talk to the hand' lahh beb!

Owh wait wait..last one!!~ To my dearest Cik Syamim, merangkap room-mate i untuk 2 tahun... Happy Birthday!!!~ So now umur ko da sebaye aku..19 tahun!!!~ :D Hihi.. Wish you all the best in what u doing and cepat2 get married and get babies (eh bley ke aku kasi ucapan camtu ey?)

Till then, nites!!~

06 July 2009

Bad Luck!!~

Kene ke i cite pasal ape i sedih arini? Nanti orang kate i ni gedik + gile attention + publisiti murahan.. peduli aper..suke hati lah kan.. seriously..sedih sangat i hari ni.. rase macam ade 'bad-luck' jer lately ni..

Firstly, smalam i gatai2 makan kat restaurant Thai..syok je order pineapple fried rice kat sane..dalam nasi tu siap di letak2 nye isi ketam yang sangat sedap.. i tau i alergi sea food..tp da lame tak makan..ape salah nye kan kan..telan jugak la 3-4 ketul isi ketam tu..balik umah jer..abis naik bintik2 gatai..dah tu plak, kat pipi plak tu..buruuuk okayyy!!~Nak cover dgn make-up pon cam tade makne..huhu...

Secondly, pagi tadi dok rush2 nk pegi keje..baru terperasan..my touch-n-go i da terhilang..haiiih mane plak da campak..puas dok cari, dalam handbag, dalam kete, dalam bilik, tp sume tak jumpe..mangkuk btol! mane plak la tercicir ni..

And last one is...i lost my watch!!~ yesss my watch!!~ Actually, last Friday i tertinggal my watch kat dalam toilet ofis i..then i ask one of my officemate to take it for me, and he put on my table.. and this morning, bile sampai ofis jer...the watch wasn't on my table.. and bile i tanye ofis-mate i tu, die ckp dea da letak on my table..haaaih sape plak curikk..seriously, i sayang sgt dgn jam tu.. walaupon tak secantik jam2 lain..tp ade makne okeh!!~ Ayah i beli kan jam tu mase i stadi kt MMU dlu, mase tu i memang tak suke pakai jam..tp ayah pakse..lagi pon jam tu sangat2 bergune mase musim final exam.. then tibe satu mase, i desperate sgt nak beli jam baru..tapi tak sampai hati sebab jam yang ayah beli tu, tak rosak2..dah jatuh lebih 10 kali..still tak pecah2..and now baru i tau kenape jam tu 'teguh' sangat..huhu..and now, bile jam tu hilang..i rase diri i tak complete..something missing jer..huhu..i really need that watch back..i sayang watch tue..

Huhu..sekian saje luahan hati i yang sentiase memerlukan attention..

AMARAN : Mood hari ni memang tak baik...dijangka mood tak baik ini akan berterusan hingga beberape hari.. sila jangan cari pasal dengan tuan punye badan..TQ

04 July 2009

Shopping is a therapy for girl


Kalau korang bace newspaper smalam, sure korang da alert pasal notice2 Mega Sale yang da bermule hari ini kan kan kan..actually Isetan da start buat sale derang sejak semalam.. sangat la seronok bile masok tempat2 yang tengah sales ni..rase nak rembat baju 5-6 pasang..tp bile tengok purse...rase berat hati la plak.. :P so smlm i da buat 'survey' untuk buat target shopping hari ni la kononnye..

So pagi ni, i g basoh kete i dlu la kan..huhu..keta da makin buruk..sebab parking kt bawah pokok.. ade stain yang tak ley tanggal.. rase nye stain dr getah pokok kat umah i tu lah kot.. abis ade tompok2 kaler kuning..ape kes..buruk ok! then bile tanye orang yg cuci kete tu, dea ckp ley bawak g polish, so bley kasi hilang balik stain tu..tapi..mane nak cari tempat polish kete yang murah2 ek?? (Serious, benci giler tengok kete ade tompok2 kuning tue, kalau kaler pink ker..pepel ker..cantik la jugak kan)

Then, lepas settle cuci kete..trus la merayap sampai KLCC..so as what i expected, memang ramai la orang datang shopping kt sane.. Yer.. Di dalam mood yang 'tak berape menentu' ini, shopping ley membuat diri i rase enjoy and relax..hehe.. Btoooool.. ia nye terbukti berkesan.. :P saye sangat seronok sekarang sebab da beli 'the thing' yang saye dok sebok nak beli dr beberape minggu yang lepas..sonokkk nye..murah lagi.. cantik lagi.. suke suke!!~ Terus diri ini rase sangat gembire.. :D haha.. see..sesi terapi berkesan!

Rase cam da bosan kot dgn KLCC,so lepas da beli barang tu, i g melepak kat Pavilion.. saje..cam tatau nk buat ape da..nak shopping, takut budget lari..(kang klau da lari, tak ley kejar plak) nak balik umah...owhhh mungkin tidak..ape kes weekend2 dok umah ni..so g Pavilion just utk menghabiskan mase..At the end, kol 9 gak la i sampai umah..kepale da berat..mate da ngantuk.. so pasni gua mau tido, jangan sape2 kacau..pasal gua sangat penat! (Kureng btol, malam tadi tak ley tido lagi!)

Kepade my dear brother, congratulation for your 'graduation'... Sorry akak tak dapat datang.. al maklum lah..hang kat kedah..akak hang kat kl..jauh tuuuu jauh.. Ape pon2, pas ni bile da jadi pilot, jangan la buat2 lupe 'tanggung jawab' ko eh; cari kan akak ko ni bf pilot sorang dua..hahaha eh eh..takkan buat2 lupe kot! Again, congratulation to you!

02 July 2009

Britney's latest video - Radar

Pagi tadi, pas mandi sempat lagi i go surf internet..and percaye tak..Britney nye latest video clip "Radar" sangat sopan...i mean, sopan tu tade la sampai dea pkai baju kurung ke ape..tp langsung tak macam Britney yg i 'kenal' (kenal kerr??)...dah tu tak pkai sexy sangat..tak de dance.. sedangkan lagu tu best...klau ade nari2 sket kan best..ape kes Britney skarang ni..nape takmo nari2 dah..i like!!~ Paling best, awal2 video tu die ade gune iphone kononnye as a 'radar'.. Kent confirm patah hati lahhh!!~ haha.. Iphoneee you!!~ Takpe2 ..saba sebulan je lagi yerr.. sape2 rase nak tgk..bukak la sendiri kat Youtube yer...and paling penting, video ni tak mengandungi unsur 'sexy' berlebihan, boleh di tonton di mane jua..tak payah nk sorok2 tengok dlm bilik sorang2 yer..kalau tetibe mak ayah datang join skali tgk pon, da tak payah la korang menggelabah nk tuka channel.. ( seperti yang slalu saye buat! ) but seriously, nape britney da tanak nari2 dah..keciweee nye.. tak pe la..ape2 pon, saye still suke die..ape ley buat.. kipas susah mati lah kate kan! :D

01 July 2009

1 July 2009

Mood saye tunggang-terbalik skarang ni..

- Rase cam nak demam..sebab ari2 asyik tak cukup tido..setiap kali bangun tido jer..mate sure bengkak2...pastu orang tanye..'nangis ker?'..huhu..nak wat camne..tetiap malam dengar bunyi kete api racing..kroh kroh!!~

- Excited untuk sabtu ni..sebab pertama..sebab saye tapayah datang keje...sebab kedua..sebab isetan buat sale!!~ :D wooohoooooo.. Cik ikin memang alert bab-bab sales yer tuan da puan..!!~ nak buat camne..dah kate ari2 kuar-masuk klcc..

- Rindu nak balik Kuantan..serious, i rindu my room kat kuantan..my tv..my sofa..my kitchen..my big mirror..and of coz my parents..but tatau bile nak balik kuantan..takut plak nk drive musim2 hujan ni..

- Rindu kt ofis lame..today genap 1 bulan saye dgn ofis baru..tetibe cam rindu plak kt ofis lame..Rindu kt kedai mamak bawah office saye..mesti mamak kt sane rindu kan saye (agaknye!)..ari2 dapat price murah klau mkn kat mamak..dah kate gune trick 'kelip2 mate'.. hahaha... rindu jugak kt Bee's bakery...rindu kat KL Jam..rindu kat Carrot..wahh sume restaurant lah saye rindu..

- Musim banyak penyakit..lately ni, tetiap pagi sure kepale pening..pastu siap rase cam nak muntah...tapi tak muntah pon..dah macam orang mengandung..kang kalau saye buat2 mengandung, orang ckp saye phsyco plak..

- Tatau kenape..rase ade 'something' going on dalam kepale ni..tah la..perasaan je kot..

Huhu..skarang ni sepatutnye da mase untuk saye tido..tp kepale and badan sakit2..bosan gile..dah la merepek..nites!~

28 June 2009

Transformer's Movie Tickets..for FREE??


I dapat tiket free tengok Transformers!! Percaye tak?? Serious..btoool...Di saat2 orang sume tengah tension sebab tak dapat tiket Transformers...aku plak, bley dpt 2 tiket for FREE.. Cite nye camni, sejak hari Rabu lepas..aku dok buat online booking, tapi memang sume sold out..KLCC full..Pavilion full..Midvalley pon full..so ala-ala da putus harapan la ni kononnye..so tadi tengahari..saje plan nk mencuba nasib..so i pon dengan bersemangat waja beratur kat Tgv KLCC lah..tak kisah la dpt tiket pukul bape pon..mid nite pon i sanggup (btol ke sanggup nih!?)..last2, mase syok i beratur kat 'fast-lane' for Transformers,i nampak ade sorang aunty ni dok cam pas2 tiket..i seriously igt die nak tipu ke ape..last2 die ckp.."Yes, please take it..it was FREE, but u must go watch it now"..coz it was for 12 noon punye slot..so mase tu pon baru 12.15pm camtu..so sempat lg la kan..so i pon mintak 2 tiket kt die..and dengan penoh excited masok hall trus..dah trus lupe nk p beli pop-corn...coke..hot dog..aaa lantak! and tadaaaaa...amek ko! 2 rows from the screen..lengoh ar leher i..auww..but disebabkan 'desperate' sangat nak tengok..i pon pasrah je la duduk kat sane..but it wasnt really bad..still can enjoy the movie..and the movie wasss sooooo greattttt!!~ Dah tu plak bleyh tahan la cite die sampai 2 jam setengah jugak lah..puas hatiii okay!!~ Btw, i would like to thank OCBC bank for the precious movie ticket...THANK YOOOOU SOOOO MUCH...next time, kalau ade movie best2 lagi, sila la kasi i tiket free lagi..i sanggup duduk front row dr tak dpt tiket langsung..Haha..!!~

....Kali ni i kalah dengan adek bongsu i, coz tadi dea calling2 i, berlagak btol die dgn i coz die cakap die da tengok Transformers lagi awal dari i, hari Jumaat lepas..huhu..tak kisah la dik, janji akak pon dapat tengok..paling penting..it was for FREE...muahahaha

Err..esok da Isnin?? .....esok da kene keje?? +_+

27 June 2009

With Liyana.

Tak seperti hari2 minggu yang biase, hari ni i kene bangun awal sebab hari ni i KENE KEJE.. Dah la malam tadi tido lewat lagi, dah tu pulak, tengah malam plak terjage sebab rumet aku syok2 je berdengkur tak igt dunia..aku da buat2 bunyi bising konon nye nak kasi dea terjage..tp die still LAYANNNN...ape kes..dah tu plak, kol 6 da nak kene bangun...malas tahap tak ley nak cakap lah kan..

So after office hour, seperti yang dijanjikan..i got a 'date' dengan Liyana...Liyana ni actually my classmates since i kat Melaka..da lameeeee gile tak jumpe Liyana ni..tak silap last time jumpe pon mase kenduri kawen Atie..huhu..She still exactly the same like last time we met..so, memang tujuan kiteorg jumpe pon..memang utk 'bergosip' (dah kate setahun tak jumpe)...memang byk cite kteorg 'update' among each other.. sampai nyaris2 hilang suara lah sebab kteorg asyik bercakap jerrr..we kinda got same 'story' to be shared...and aku seriously terkejut and tak sangka for everything happen to her...memang tak percaye.. and her 'story' buat aku bersyukur dengan decision (really big decision) yang aku buat 1 tahun yang lepas..i never regret about it..and plus, i feel so much better than before..why not? Time Liyana told me 'everything' , seriously aku sedeyyyh sangat dengan cite die..tapi tetap aku maintain 'macho'..mane ley nangis2 depan orang..but as a conclusion, i am glad she 'found out' everything earlier..honestly, sekarang ni aku memang susa sangat nak percaye lelaki..

What ever it is, i hope Liyana will always be strong and success in her life. Ingat tadi nak main tangkap2 gamba dgn Liyana bley letak dlm blog i nih, tapi demi keselamatan kami berdua, especially her..i terpakse lupekan.. :)

25 June 2009

Esok Jumaat :(

Huhu..esok Jumaat..selalunye I sure happy sangat2 kalau hari Jumaat..yer la kan..dah kate Jumaat,esok nye weekend..sure malam tu tido lambat2...esok nye..bley bangun lambat..bley lepak2 depan laptop..bley relax2..bley layan series banyak2...tp this time, i da kene......DATANG KEJE..huhu..sangat la tak seronok klau kene keje ari Sabtu..ni first time nak merase ni...neves neves (tak ley blah!) ...actually, penah je b4 ni i 'terpakse' dtg keje during weekend..tp dis time, it was a bit different bcoz it come in term of 'compulsory' attend..hihi..Dah tu plak, i suppose to go watch my transformers this Saturday..so its mean plan tu kene postpone la kot..huhu..ni da sampai mimpi2 g tgk transformers..ikut kan hati, nak jer g catch-up mid nite movie malam ni jugak, tapi of coz la i tak bangun g keje esok...kan kan kan..haizzz..banyak je plan i dis week, tapi tatau ar ade time ke tak..tp i'll make sure, transformers kene SETTLE by this week :D


Oo yer..last nite me and my colleages (Kmiey, Najah and Ila) spend time for having ala-ala 'girls out' lah konon..Actually, plan nak dinner dekat Chakri Palace...tapi, selera kami malam tu 'terlalu' western (poyo nye kami!)..so kami tak pandang nasi...so, we having our dinner at Pizza Hut. Dah kate 'budget' banyak kan..so order je sesuka hati tanpe memikirkan budget..da kate golongan tamak lagi haloba....so kiteorg pon order habis2an..kalau dengar care aku order, cam ganas jer..."i nak set ni satu, set yang ni satu, tambah ni satu...tu satu..then, yang ni pon nak satu jugak..yang ni pon nak satu lagi...blah blah blaaahh".. .sian kat waiter 'lemah lembut' yang amek order kiteorg hari tu..bley tahan pening la gak die nak tulis ape yg kiteorg order...but it was a great nite out..syok lepak sampai tak seda dah pukul 9..dah tu pulak hujan non-stop dr petang...last2 sampai wangsa maju, main hujan la yer..haih da la kot update untuk kali ni...esok Jumaat..... :( :(


Owhh...baru sat2 ni aku dok chatting dgn my another bestfriend...and we got 'dates' this Saturday..lepas my office hour..hihi..sonok!!~ I rindu kat u lah cik Liyana.. :D

23 June 2009

Revenge is now on.


Huhu..tak dpt masok website TGV ngan GSC... macam mane i nak buat booking for my transformers ni?? Dr tadi asyik try booking, tapi langsung tak ley access bcoz of extremely heavy online traffic. :(

22 June 2009

BEWARE : H1N1 now in Wangsa Maju.

Yer tuan-puan..sile amek perhatian yer..H1N1 case had been detected in Wangsa Maju yer..Baru je kuar berita kat tv3 sat tadi..huhu..so korang sume pandai2 la amek langkah berjaga2 yer..bley jugak refer kt sini.

Owh by the way..lately (since last week), i keep received bad news..started one of my colleage's dad passed away, then followed by my another colleage who got injured because of acid during duty...(and some more) and today, i was shocked with another bad news, one of my boss' son was death in an accident. Plus, something bad (to me, it is soooo bad) also happen to us while we are on the way to go to the Nirvana...I try to be positive, but i couldn't refuse that my mind keep thinking negative..

What ever it is, life must go on..I hope no more bad news to come..God, protect me, my family, my friend and everybody i love from all harm and danger.Amin.

21 June 2009

21 June 2009

Penat yang amat arini..mane tak nye, dr pagi tadi ade je 'event'..non-stop sampai ke malam..but before melaksanakan event2 lain, saye call ayah saye dlu untuk wish Happy Father's Day..and as what i expected, die tengah busy buat gotong royong kat area taman rumah..haiiih da kate 'wakil rakyat'..harus lah busy..so first event saye ialah..membasoh kereta..yer la kan..kereta i ni, slalu mengalami musim bunga2 cinta..dr depan keta..sampai la ke bonet, penuh dgn bunga2 warna kuning yang tetiap ari gugur atas kete nih..sampai naik malu nak p bawak basoh kete kt luar..kang orang sure pk ape kene la dengan kete minah ni..sorry la ye bang..car park i memang special sket..setiap ari ade musim luruh..pasal tu jadi camni.. berbunga2.. bertangkai2.. berdaun2.. dah macam keta berhias lah!~ So lepas je settle keje2 membasoh kete.. seperti yang dirancang..hala tuju pertama ialah..Pavilion.. Sampai2 sane, saye di sambut dengan pameran kete BMW..walaoooweyyy.. melampau2 ni..harga ade yang nak dekat sejuta..confirm tido dalam kete la gamak nya..saye yang sejak azali tak reti dok diam, trus menggedik2 dok pegi kuar-masuk kete kat sane..kejap turun kejap naik..konon2 nak beli lah nih..tak ley blah ok!~ nak buat camne kan..nak beli tak mampu..so berangan je la..tapi yang pasti nya..amat laaaa cantik...huhu..



Then, da puas dok turun naik kete BMW, saye pon g merayap la..ape lagi..seriously tade niat nak shopping pon arini..tapi dah kate godaan syaitan ni memang dasat la kan..ter-beli jugak la..Stila tengah buat sales..so takkan nak tengok jer.. :D hihi..tapi memang berbaloi la kan..so at the end..balik umah pon da nak dekat kol 8..and baru la saye notice..esok dah nak kene keje smule..sekejapppp nye weekend..haiiiih (+_+)

My Ayah, Happy Father's Day.

*Sekadar Gamba Hiasan

Happy father's day!!~ Yea..i never forget those special dates.. So topik kali ni adalah...'Ayah saye'.. Walaupon saye tau ayah saye tak penah nak bace blog saye ni..tp saye tak kisah...klau tak, pecah la sume rahsia saye kan kan kan...so..started with my dad's attitude..die ni amat-sangat lah punctual person..walaupon waktu keje masok kol 8, tp pukul 7.30 sure ayah i da sampai ofis..klau nak balik kampung, die ckp pukul 6.30 pagi nak gerak dah..sape lambat..haa kene dengar la ceramah agama percuma yer...sedangkan sendiri drive tue, bukannye naik bas pon...klau da kate 6.30 pagi..6.30 pagi jugak la yer..klau geng2 die ajak main golf kol 7.30..pukul 7 pagi die da kuar umah..yer la..padang golf pon dekat je dgn umah i..agaknye, ayah i ni punctual sangat sbb die dlu kan tentera..so haruslah kan..

Very tidy. Yes..sangat la kemas..i mean, tak penah la nak nampak ayah i g merayap dgn baju kedut2..paling penting.. 'tuck-in'... kalau dengan adik2 pon same..tapayah berangan nak buat gaye2 hip hop ker...punk ker..kang mau kene pelempang la maknenye..sebab tu adik2 saye ni ala2 skema jer..haha..padan muke korang..bukan sekadar pakaian je kemas..tulisan ayah i pon..TIP TOP!!~ sangat kemas dan teratur..memang ni i impress sangat..dari kecik i suke tiru tulisan ayah i..tp tak penah nak dpt copy exactly like him..tak pon, cube tengok care die lipat baju, kemas macam kat shopping mall nye tu..teratur jer..klau aku lipat..ade la ala-ala roti canai campur roti telor..baling2 je sume.. janji lipat! :D

Cermat. Barang2 die tak penah nak simply2 rosak..contoh nye.,.kasut kerja die dari zaman die bujang, sampai sekarang..still elok dan masih bley di pkai..so kteorg pon kasi la kat adik aku yang second tu untuk buat g kerja...tak sampai 2-3 bulan..dah hancus..sadis sadis!!~ Kalau baju pon, die jage abis-abisan la..machine ke ape ker..sume tak penah rosak dengan die..klau ade yang rosak tu..sume nye keje aku dengan adik2 aku lah!~ :D

Agak femes.Yang ini pon tak dapat dinafikan..pegi mane2 jer..sure ade orang tegor die..pegi shopping ker..pegi pasar ker..pegi kl ker..sure ade orang yang dtg tegor die..ramai sangat geng2 ayah i ni...femes la konon ni.. Di tambah lagi sejak die menjadi ketua taman, lagi la bertambah2 ke-femes-an bapak i ni.. pastu ade lah kuar nick-name yang pelik2.. dari ishak, ade orang da start panggil...En Is..then ade panggil captain, ade panggil tuan...and ade pompuan2 kat taman kteorg tu panggil ABANG KEP (shortform kepade Abang Captain)...tak ley blah!!~ Suke hati je derang nak menggedik2 dgn ayah aku ni..dah tu pulak..siap mendayu2 jer jerit "abaaaaang keeeeep"...gedik!!~ Tu tak termasok lagi nick-name yang mak aku slalu gune..Datok Bendahara'..ka ching!!~ hahaha..lekat sampai sekarang!~

Panas. Memang..dr kecik sampai la i da besa..tp tu la yang buat kteorg adik-beradik kuat..kan kan kan..kecik2 dlu ade la experience kalau dok bergadoh dengan adek, tak dpt no 1 dlm exam ade la yang kene cili..kene rotan..kene tali pinggang..standard la tu..dah kate ayah tentera..nasib die tak dende kteorg lari panjat tembok segale (ala-ala komando)..(Kecik2 dlu, slalu kene cili sebab suke ckap 'bodo' & 'bab*'(ala yang H1N1 tu lah)...so makan gula la lepas tu!~)

Suke calling2. Tu memang penyakit ayah i yang tak dpt di ubati hingga kini..die tak ley boring..klau die boring, nanti die amek phone..die call orang..kadang2 tu, tengah syok2 kteorg satu family makan kt restaurant, tengah yang lain dok bergosip each other, ayah i ley amek hp call kawan die just nak kasi tau yang die tengah makan kt restaurant..penah sekali die call aku mase aku still stadi kt MMU dlu, die call just nak kasi tau die da on the way balik keje..then tanye aku tengah buat ape..lepas aku ckp aku tengah lepak kt bilik, terus die ckp 'haaa okay..bye'..haizzz..ayah..ayah..ayah ni chomel lah!~ :D (Dulu, bill tepon hp die tak penah kurang dr 150rm sebulan..salah sape...salah ayah lah..gatai tangan..)

Ape2 pon...ayah saye tetap ayah saye..saye sayang die...For ayah, sempena Hari Ayah, akak doakan ayah panjang umur dan selalu dirahmati Allah..Semoga ayah terus success menjadi seorang Manager, Engineer, dan Ayah!! You're rock!!~

20 June 2009

20 June 2009

Beeeest nye arini...first spot is Jalan Tar..so mende wajib untuk di beli ialah Tudung baru.. :D yer la..aritu satu tudung da 'ter' hilang akibat kejadian yang tak di duga..so now ganti baru la yer..ikutkan aku da kuar awal gak la kan..sampai Sogo dlm kol 12 camtu..tp still susa nak dpt parking..sure dpt park kt basement 3..puas la men-tawaf parking base Sogo..dah tu plak..bukan main mahal lagi parking kt sane..2 jam lebih sket jer da kene 8rm..aku nak tackle2 mamat bangla parking tu pon, still die soh baya 8rm..capek deh!~ Harga da standard parking KLCC ni..ape kes..takpe la..demi tudung baru..i pasrah!~ :D

So lepas settle beli tudung, takkan nk terus balik umah kot..ape kes! So second spot is Times Square..g sane sekadar nak menghabiskan mase sehingga malam..so operasi pusing2 sampai sakit kaki bermula..masuk kedai baju, amek 3 pasang baju..g testing..dlm fitting room tu, snap2 gamba sket..then tak jadi beli..tade mood shopping lah konon ni...skali..tup tup..di depan mate, ternampak baju yg i suke..dari ari tu dok cakap nak beli, tapi tak beli2..so arini..godaan setan banyak lah kate kan..so ter-beli jugak lah..takpe..i suke..

Kol 5 camtu, da tatau nak pusing mane..nak dinner awal sangat kot..nak tengok wayang..tp tade movie yang best lagi..(Oi!!Next week transformers da kuar..sila alert!!~) so last2 nampak favourite spot for coffee time..Old Town White Coffee..di tambah lagi, ade wifi kat sane...ape lagi..lepak sejam lebey la i di sane..sambil browsing2...Walaupon, i ni ala-ala alergi coffee..tapi coffee kat sane tetap menjadi favourite i..termasok la mee kari, and roti bakar kat sane..tp da kate coffee time kan, so i jz order coffee dgn roti jer la..kang perot penoh tak ley nak dinner plak..


Dah siap lepak kat sane sejam lebey, so continue pusing2 until dinner time.satu lagi masalah besar saye ni ialah...saye paling susa nak buat decision nak makan ape..Mc D, KFC confirm da bosan giler..Kenny Rogers, lupe kan saje la...klau set ayam quarter tu..separuh pon aku susa nak abis..ape kes..so dok membebel tatau nak makan mane..last2 ternampak lah Marrybrown..dah lame gak ar tak makan sane..so terus p lari amek seat yang ade buai tu..hehe..sambil makan, bley berangan i ni konon2 pemaisuri kayangan..best!!~ Bley nyanyi skali.. "Buai laju-laju...aku nak kawen dengan anak raja..." Anak raja mane?? Raja Nazrin? Raja Petra? Rajasundram? Jawab..jawab... Dah la merepek..sampai esok pon tak abis..esok nak g merayap lagi..kene kumpul tenaga nih!!~ Adios amigos..

P/s: Esok Father's Day!Sile alert jugak!~

17 June 2009

Who's the daddy then?

Huhu..saye tengah demam, tapi masih sempat nak update gamba yang capture pagi tadi.. Sampai2 office je..as usual, i will take some times to go thru today newspaper.. and i was stopped by this article.. iphone..soon its going to hav latest version.. and of coz going to have more features.. nyum nyum..sungguh menyelerakan.. bile agak nye aku nak merase ade iphone.. dah la..tak larat nak tulis panjang..nak tau lebey lanjut, pandai2 la korang cari info kat mr. google eh eh.. nak tido da.. good nite everybody!~ :D

16 June 2009

My Healthy Dinner

Amalkan hidup sihat seperti saye..makan malam hanye dengan makan mango..Echeyyyh!~ Actually last Sunday, time jumpe with my parents tu, derang baik hati bawak kan buah mango yang derang tanam depan rumah..mase my parent pass kan the bag of that mango..i tot got few mangos inside there..but last2..bile check, kt dalam tu ade sebiji jer..tp size jer..besar yang amat..yang i dapat tu pon da 850 grams..my dad ckp ade yang reach 1 kg sebijik..haha..so i namekan mango ini, mango gajah.. So just now i pon dengan gaye gadis ayu yang menjage kesihatan (kononnye), pegi la ke dapur..potong buah tu kecik2...sambil potong, sambil masok mulut..at the end..almost separuh da hilang mase sessi potong-memotong tue..so here, last2 tinggal sebekas mango..yer..masih banyak..so dengan baik hati i pon meng-offer-kan mango gajah to my housemates, tapi derang sume tengah syok makan dinner derang..so sume tanak makan mango gajah i..so i pon bawak masok bilik..sambil tengok series yang i download..sambil layan makan mango gajah lah..


Err..sebenarnye, lepas balik opis tadi..i da pon makan nasi, tambah tom yam ayam, tambah kailan ikan masin, tambah telor dadar..haha..diet konon..diet mende nye camni..diet gajah!?~

15 June 2009

15 June 2009

Pagi tadi i baru notice, one of my best friend pon dah started to have her own blog. Hihi.. Minah ni baru jer jadik tunang orang. Status die as a 'tunang orang' adalah lah dlm seminggu kot.. Baru minggu lepas aku g kenduri tunang die..kan cik Nurul kan?

To me, she just so lucky to have her fiance after dah berape tahun derang 'ber-couple'.. Yer lah...sape yang tak happy kan kalau buah hati tersayang at the end jadi your own fiance..Makne nye..jodoh tu da semakin dekat.. (Da start emo dah..start da..start da..) But, kalau dah Tuhan tetap kan jodoh kte blom sampai..nothing we can do, coz i believe God always set the best to me. Bile di pk kan balik, of coz rase air mate ni nak berjurai2 jatuh.. Dalam hati, tade sape yang akan paham.. Dalam fikiran, siap kuar lagu 'Matahari'...aaaa see air mate nak jatuh lagi..


Today, i'm having sort of early 'supper' before i had my 'special 'dinner. As always, it was great and full of laugh. And i just cant stop thinking when its going to be the last time of this great-great moment.. And i'm not sure either i able to handle it..like what i'm suppose to.

14 June 2009

Parent i buat surprise lagi

As always, mak ayah saye ni memang sukeee sangat buat surprise..mase tu i da pun on the way to Sg Wang untuk merayap (seperti biase lah kan, dah name pon WEEKEND), suddenly my mom sms me said that they already on the way to KL... smalam mase dok bergosip dekat phone, tak de pon derang ckp nk turun kl..so petang tadi, seperti yang di-last-minutes-plan kan, tempat kiteorg jumpe pon sekadar di Jusco lah kan..kebetulan kt Jusco tu tengah ade magic show and ade photo-session bersame few animals..dan seharuslah perangai tak reti dok diam saye nih menjadi2 bile nampak binatang2 chomels kat sane..tergedik2 nak pegang kucing lah, burung lah..and ayah i plak tak sal2.."Jom lah tangkap gamba trus"..eh eh...tak kan tak perasan notice kt situ, "1 photo RM 10"...tapi ayah i reply gaye menteri kewangan "Alah..10 ringgit jer.." (10 ringgit bley buat makan KFC tauu....) so demi memenuhi 'impian manje' ayah i..kteorg pon pakat kaut 3-4 ekor burung utk buat pose skali..

Notice : Sile abaikan pose muke cuak mak saye..panic lah kate kan.. :P

13 June 2009

My Saturday

|| Today || Venue saye hari ini adalah Midvalley and also The Garden. Hihi..So hala tuju yang pertama (seharuslah) haruslah , FOOD COURT..sampai2 sane je, perut da bunyik2..so sebelum gastrik mengganggu mood i harini, baik lah g melantak mee kari semangkuk...oow arini saye jd budak baik..saye makan abis..licin okay!!~ (Bukan senang nak tengok i makan licin abis)

Then, tempat wajib utk pegi melawat haruslah 'Machines'..yer la kan..saje menggedik nak tengok update pasal iphone..tak lame lg nk kuar latest version dah..hihi..pas dah puas hati berangan2 dgn iphone kt sane, i pon pegi teman orang shopping bag laptop..sangat amat berbaloi okay..dah la murah, cantik plak tue..bak kate pepatah i..'chomel, cute lagi menggoda' (tak ley blah)..owh tp yang sedeynye bag laptop tu bukan i punye, tp tuan punye bag tu ckp, kalau i rase2 cam nak pinjam, ia amat di alu2 kan..yer tak? eh bukan yer??

Pastu venue wajib yang seterusnya adalah PUMA.. hihi..bukan nak beli pon, tapi 'taste' kami serupe..kami suka PUMA..same jugak, masok kedai..pegang 3-4 barang..pegi depan cermin..posing2 sket..letak balik..then kuar dr kedai tu trus.. :D (Encik tuan kedai, jangan mara yer.gaji tak dpt lagi..pas dapat gaji i janji i pegi beli kasot kat sane :P )

Next, disebabkan stock perfume da tinggal sisa2..so, pegi la masok The Perfume Shop. Plan nk beli brand lain, tapi at the end, dpt brand lain..tak kisah lah, janji bau die best :D cume, yang geram nye, orang kedai tu kasi i free 2 sample perfumes..yang satu tu okay la jugak bau dea..tp yang satu lagi tu..haizz..cam tak ikhlas jer...perfume tu bau macam ubat jamu mane tah..dah la i ni pandai sangat, bukak2 je sample tu, i trus pegi spray kt tangan..abis satu tangan bau ubat jamu..so, i pon trus pegi toilet basoh tangan, siap amek sabun segale macam..tp sampai sudah..bau ubat jamu tu masih di tangan..tak ker pelik pkai perfume bau camtu..so sape2 nak, sile kasi tau..i kasi kt korang FREE OF CHARGE..so lepas tu i pon tawaf Midvalley 5-6 round lah kan..

Then, i merayap masok The Garden..again, pegi masok Machines lg..bley la menggedik2 interview trainee kt sane pasal iphone la, pasal macbook la.. tp kire trainee kat sane bagos la sebab berjaya menjawab soalan2 cepumas i dengan baik..bagus bagus...

And again, kuar dr Machines, trus nampak PUMA lagi..haiss da kenape nih...sebelum ni, bukan main susa nk jumpe PUMA Store kt mane2..kalu ade pon, barang die tak complete..tp lately ni, g mane2 jer sure nampak PUMA..haha..so kerja nye same jugak..tak beli pon, setakat menyemak kan rak baju kat sane, amek-letak-amek-letak..then chow..sorry tuan kedai...

Pastu, i tawaf 3-4 round dlm Garden..sampai lah perut i pon berbunyi..tu tanda nye announcement untuk makan malam..mase dok tengah survey nak makan kt mane, tetibe ternampak satu tempat ni, die tulis besar2..'Food Garden'..rupenye die adalah food court..da lame gile tk g sane, so tak tau plak da ade food court baru kt situ..tempat nye, sangat cantik..di tambah lagi dengan pekerja2 mat bangla yang baik hati...hahaSo da siap penuh kan perot, tiba mase utk pulang..on the way berjalan2 untuk pulang, tetibe bley la nampak sorang mamat ni, bleyh di katekan my ex-officemates lah kan..i pon jerit2..'Kai...kai..' mase tu mmg i notice Kai jalan dengan sorang girl ni..tp malas nak tengok sape girl tu..then, i pon beria lari2 jumpe Kai..and eh eh!!~ girl tu adalah cik Cheryll lah!!~ "OOOoooooOO dah pandai skarang yer..turun KL jumpe Kai jer...sampai hati.." so ade la 5 minit sessi 'jejak kasih' berlaku di situ..haha..pastu i pon cabut, sebab da nak balik dah..

So sampai2 umah, trus nampak bantal..tp masih bertenaga utk memunggah barang yg baru di shopping..sempat jugak mengupdate blog and sempat jugak bergosip dengan few orang kat ym list i nih..hehe..sampai di sini saje, saye nak tido da..esok masih ade tugas menghabiskan duit simpanan..chow!!~

Cite tambahan : Mase kat Midvalley, i ade la call my dad..tp dea ckp dea bz sebab tengah conduct futsal competition..so that, i cakap la nak ckp dgn my mom, tp my dad plak ckp..my mom tengah jadi juri pertandingan mewarna..say what...?? Mak ayah saye memang seperti Wakil Rakyat yang disengani..hihi..

12 June 2009

No update.

Dah lame giler tak check blog sendiri, al maklum lah..i busy sangat2.. bak kate pepatah mak i, 'kita kan wakil rakyat..sure lah busy'.. bz dgn kerja2 meninggalkan ofis lame, bz dgn menolong orang cari + pindah umah, bz dgn merayap sampai ke kelana jaya, bz abis voucher2 shopping sebelum expired, bz sebab da stat keje kt ofis baru, bz nk g kenduri2 tunang + kawen, bz nak g melawat best friend i yang da dapat baby..(promote Thara lah..sape lagi..)..bz survey mane nk cari iphone murah2 sket..haiz..kalau nk list ni..sure korang bosan giler nk bace.. tp mmg bz lah..now, life i mmg da semakin bz..kt ofis da tade mase nk update2 blog..aritu beria2 aku edit gamba2..tp tatau ar mase bile nk upload..tunggu i bukak facebook lah eh..abis cite. so conclusion nye, blog saye ni akan semakin kurang update.

Esok da sabtu...tp tatau nak pegi mane..

ice skating? - nape tempat tu jauh sangat!!~ nak kene g sampai sunway la plak..
movie? - tade cite best..tunggu Revenge kuar baru nak g tgk..
shopping? - tak ley..sebab tengah kumpul duit nk beli handbag Paris + perfume baru :D
manicure? - see how first.
dating? - err..??
swimming? - pandai berenang ke cik adik????
karaoke? - la la la..red box pavilion jom!
massage + aromatheraphy? - nak massage bley, cume jgn pegang kaki bleyh??tak pasal2 dpt chop kaki size 5 (Da lame gile tak g massage2 ni..serik serik..)
basuh kete? - Tugas wajib sejak 2 minggu lepas..

Dah la kot, makin merepek dah entry nih..tata!~

25 May 2009

I am 24.


Turn 24 last Saturday. It makes me feel blessed. What i've learned for the past 1 year, it really teach me a lot. For another 1 year and so on, I've trying to improve myself to become a better person. Starting this 1 June, I'll started working with another company, another people, another working place...cant imagine how it goes..but still hoping that everything will going well. Thanks for all the wishes especially the one that come from my dad, coz he's everytime forget those 'special' dates in our family. I'm touched!~ :P To my mom, thanks for the in advance wishes, hehe..accepted lar..sebab emergency case kan kan..To my adik kecik, that's my birthday, you are the one who suppose buy me present not asking me to buy u present..isn't it? (Sabar je lah! Demand plak tu..) To my adik tengah, sombong sangat hang ni..tak call pon! :P To God, thanks for giving me another chance of a great life, and for blessing me all the time. To the others..thanks for all the wishes. Not to forget to someone that always with me for the past one year (Almost). Thank u for everything.

Good bye to my current company, since today will be my last day here. Thanks for support and everything. Adios Amigos.

23 May 2009

And its mine!!~

Not much to say..sebab ter over excited..mase untuk mengexplore 'new function'..sgt sonok!~
Lompat2 mode : On.

21 May 2009

Berangan jap!~

Semalam handphone aku bley la kan buat hal..lampu kat screen tu tak menyala..da restart 2-3 kali pon gelap jer..nasib lah aku duduk bawah lampu..so bley la tgk clear lagi kan..bayangkan kot2 tgh jalan kt tempat gelap, tak ke sekse aku nak bace sms ke ape ker..ni dah second time happen..mase 1st time tu, aku restat..ok je nyale semule..ni adalah petanda2 aku kene beli handphone baru nih..mak ayah tercinta, mari lah topup kan duit I nih!!~ dah lame gile tak tuka handphone nih…and dlm wish-list I ade 2 handphone jer I berkenan..Nokia E71 or Sony Ericsson W595..Woah woah..DEMAND nih!~ Saye amat sangat suke 2-2 handphone ni..and kalau nak beli pon, nk beli yang ade kaler merah..SEXY YOUUUU!!~So kepada 'dermawan'..'sukarelawan'..di luar sane..yang rase2 cam nak belikan I handphone secare rela hati..dont shy shy to pm me okay!!~ (Sile beri laluan utk saye berangan + merepek kejap yer tuan-puan..bukan selalu pon!)

Bile la aku nak dpt durian runtuh nih!~

18 May 2009

Career Fair PWTC

Haluuuuu…seperti biase..setiap kali Isnin menjelma, saye mmg byk penyakit.. Penyakit arini, adalah seseme, sakit kepale dan sakit perot. I sampai ofis agak awal arini, maklom lah ada orang telah menghantar saye ke stesen LRT.. so tapayah penat2 nak berjalan kaki.. So masok2 ofis, trus bukak pc..tengok status series yang baru I dld minggu lepas.. Almost sume da siap!!~ :P Hehe.. Syok btol.. And lepas tue.. start lah tugas wajib seterusnya, bace newspapers.. standard lah kan..kene lah tau berita2 terkini, gosip2 terbaru dan panas.. mmg tak penah lepas.. And tetibe Big Boss office I datang.. eh eh..awal la plak dea arini..memandangkan I baru berkrisis dengan big boss I last week..so buat muke baik2 sket la..kene la amek hati dea.. senyum2 sket.. Lepas je dea masok bilik, mission pertama dijalankan…iaitu…mem-print-kan resignation letter I.. Seriously, ni first time buat surat sebegini rupe.. dah tu plak print sampai 2-3 kali..sebab signature aku buat mule2 tak cantik..haha.. Memang ade rase bersalah, tapi nak buat camne.. Setiap orang ade hak membuat keputusan..

Sabtu lepas, walaupon I da dpt offer keje baru, tp I tetap tanak lepas kan peluang menyemakkan diri pegi Career fair kt PWTC.. Ya ampuuun.. sesak napas okeh! Nak masok pon kene ikut turn.. Dah dpt masok, kene plak g register segala macam..Dah la dengan tak breakfast sume..tapi ku gagahkan diri jua.. :P Macam2 company datang bukak booth kat sane..Goverment company ade..Private company pon ade..Foreign company pon ade.. Sampai nak jalan pon susa..Lebih kurang cam g PC Fair jer.. So ade la aku men-try nasib kt few company yang best2 kat sane..sampai pedih2 perot aku tahan lapa..and kebetulan jugak, aku jumpe muke2 yang aku sangat kenal kat sane..contoh nye, kawan satu campus MMU I, cik Bazl..tak lupe jugak Ms Norhana-HR Manager OCBC (Sampai ati die tarik balik offer aku aritu), and few muke2 yang I agak familiar tapi tak igt name..sorry yer :P So lepas settle sume tu, perot pon da bunyik2..terus la p serbu The Mall..

Sempat lagi menggedik nak main2 tangkap gamba.. tp gamba tangan je lah..tengok lah..tangan pon dah separa rentung sbb berjemur lah katekan..sile abai kan warna kulit saye okeh! (So korang bayangkan lah je lah ape warna kulit muke saye..rentung..rentung..)

Sampai ni sini saje, pas ni I nak p anta resignation letter nih..neves neves..

P/s: Mak saye call pagi tadi, dea cakap kat UMP kuantan, ade nak buat career fair ujung bulan nih.. Haih...beria2 mak saye ni nak saye keje kt kuantan..

15 May 2009

Selsema Oink-oink.

Health officers at the Sungai Buloh Hospital on high alert after the first A (H1N1) flu case found in a 24-year-old student who returned from the United States on Wednesday morning. (Picture taken from The Star)

Kepade sume, bukan nak kasi komer neves2 ke ape la kan..tp better la aware on this matter..Ni latest artikel come from Berita Harian hari ni.. Sile bace..

KUALA LUMPUR: Malaysia mencatatkan kes pertama jangkitan Influenza A (H1N1) membabitkan pelajar berusia 24 tahun yang baru pulang dari Amerika Syarikat, kelmarin.

Ujian makmal terhadap pelajar lelaki itu mengesahkan ia positif dan mangsa kini dirawat di Hospital Sungai Buloh.

Pelajar berkenaan mula mengalami simptom deman, sakit tekak dan sakit badan semalam dan terus dirawat di hospital berkenaan.

Takut kan..takut kan..Al maklum lah..i ni jenis amat-sangat sensitive, senang sangat berjangkit dengan orang..Orang lain demam, i pon demam..Orang lain seseme, i pon seseme..Orang lain batuk, i pon batuk..Huhu..Mintak dijauhkan lah..So korang sume, jage la kesihatan baik2..Happy Weekend!~ ;)

14 May 2009

Boleh, Yes, Of coz can

Bak kate pepatah Melayu, “Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya” Woah bermadah tak pepasal…Ape kes! Yer kes itu sangat berat…Kerane kes itu lah saye terlepas peluang keemasan saye..Kes ape? I terlepas peluang utk keje dgn company yang bley dikatekan my top 5 favourite company lah kononnye..Sedih gile gua cakap same lu…Tp masih meng-control cun sbb kat sini orang tengah ramai..Takkan nak nangis gak kot..Cool Sikin…Cool…Nak sedapkan hati..so I pujuk diri dengan berkate ‘Mungkin dah tade rezeki’…tapi dalam hati…siape yang tahu.. rase nak berguling2..menjerit2…aaaa..aaaaaa…aaaaaaaa.. [sengal] Dah la I mmg desperate nak cari keje baru..bley la plak ter-miss company yang satu nih..Punca nye… Tamo cakap la…nanti boley membuat hati ini terase sedey dan pilu..Kang mule la aku buat magic, air mate turun dgn sendiri tak pasal2..[Jangan maen-maen] Bile mood2 camni, mule la terase cam nak makan ice-cream mcD + chocolate + pizza + cheezy wedges ….[nafsu…nafsu]….

Pengajaran : Klau g interview, make sure anda cakap ‘Boleh’ or ‘Yes’ or ‘Of coz can’ untuk semua soalan yang ditanya. Sure korang dpt keje tu lah!~

13 May 2009

Surat Cinta

Sedang syok saye menyelesaikan tugas, suddenly…I got SMS from my mom..

“Ni ade surat saman sampai..RM 300…Masa 1124, tarikh 4 March 2009..Mase ambil kete dlu kut..Tu laaa asyik rase tade polis..bawak laju lagi..tp polis bijak…”

And I pon…Whatttt theeeee tutttttt..Trus I call my mom...

Me : Ibu…btollll kerrrrr..??
Ibu saye : Btol ler..Ape ko ingat ibu ade mase nak tipu2 ker..
Me : Mane ade akak bwak laju…
Ibu saye : Die tulis kt surat ni, melebihi had laju 110.. Kadar semasa 121..
Me : Huhhhh..lebih 11 jerrr pon..tu pon nak berkire ker…
Ibu saye : Tu la..degil sangat..kaki tu tak reti nak tekan brek..asyik tekan minyak..
Me : Die tak cakap kat area mane?
Ibu saye : Kat maran..Tu mesti mase ko ade balik aritu kan kan..
Me : Tah.. tatau..tatau..Dah tu..kene baya 300..mane laaa ade duit..da la tgh pokai..soh ayah g slowtalk lah yerr bu..
Ibu saye : Aaaa pandai la ko..Sket2 cari ayah ko..
Me : Dah tu..nak cari sape lagi..Haha
Ibu saye : Ni ko kat ner ni? Tak balik umah lagi ker? Asyik merayap jer keje…
Me : Yer yer..nak balik dah lah nih..
Ibu saye : Dah! Balik cepat!
Me : Yer! Baik!

Haluuuuuuuuuuuuuuu..lebih 11 je cik polis..takkan tu pon nak maen pass surat cinta jugak kot…huhu..sian la saye.da la saye nih tade duit..nak shopping pon tak sempat..nak beli baju baru pon tak de duit..sian la saye..huwaaaaaaaaaaaaaa...

08 May 2009

Sangap lagi?

Yer, sangat lah boring okaaaay!!~ Kene stadi mende2 yang merepek!~ Cepat la pukul 6...aku nak cabut awal nih! Kalau tunggu pukul 7 pon cam tade maknenye..Dah bosan tahap tak terkate la kirenye nih..Bley la kan, arini keje aku dok buat research that F word..then sambil2 tu, kene buat claim orang..And sambil2 tu, download ANTM latest episode! (Syyyyyh..!!~) Tak saba gile nak balik umah, sbb nak tgk sape masok top 3.. Dah kate penyokong setia Allison..Harus lah aku harap gile2 die masok final..and aku nak sangat2 Tyra buang si minah lonjong tue..geram aku!!~ Tak kuar2 sampai skarang!!~ Sengal!!~ Paling aku benci pasal minah tu, mase dea gado dengan Natalie..siap main eja 'stupid'...s...t...u...p..i...d...gile annoying sore minah tu mase nih..menci menci menciiii!!~ Ape aku merepek nih tah..

Esok SABTU....ewwww eewwww...sukenye sayeeeee...wiiiiiiii wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieee!!~ Tekad minggu ni adalah untuk menonton Wolverine!!~ Tak kire ape pon terjadi.. Tade mase, cari mase..tade transport, jalan kaki...tade duit, pow orang! :D

Bile Syikin Belajar Forex

Owww yaaa ampun..tak paham mende.. and honestly, i totally dont like this F word..never ever in my life i will involve into this thing..tapi nak buat camne, dah boss suruh buat research..haruslah patuh kan kan kan..walaupon dah berpuluh2 tabs i buka..satu pon tak bermakne..pusing trus kepale..ape derang tulis pon aku tak paham, ape derang buat pon aku tak paham, ape gamba derang attach poooon aku tak paham..yer yer yer, saye sangat bengap dlm hal2 sebegini.. to me, forex ni is like u main saham, where u juz duduk depan pc..tekan keyboard sket2, and at the end either u got the money or u lost ur money...that's it..but how it actually happen, i totally hav no idea. Tp ape nak buat..bos plak interested sangat dengan forex..mau bikin project besa2..adooooi pasrah jer lar..Help me!~

Kepada bos ku yang tersayang, bagi la i buat research kt mende2 lain...contoh nye product design ker, graphic design ker, ape2 yang kene design ker..baru la i EXCITED nak buat...

02 May 2009

Cerita hari ini dan semalam

Cuti 3 hari, tp i tak balik Kuantan, disebabkan masalah2 yang tak dpt dielakkan..lagi pon i baru je balik kuantan 2 minggu lepas.So, semalam mmg la teramat bosan gilerr...nak lepak rumah pon rase bley patah tulang belakang sbb asyik baring melayan laptop...silap2 tak bley bangun trus...so i pon plan nak g kuar kejap..actually plan nak pegi tapau nasi jer, then kebetulan i got really bad flu since last nite (DONT EVER THINK I GOT SESEME BABI OKAY!)...so lepas tapau trus i pegi jumpe doktor...ya ampun mahal yang amat ubat kt situ, just amek ubat seseme termasok 1 jenis ubat tembak dlm hidung, total price rm100....consultation rm10, medication rm90..luckily, gune ING card..haha..gunelah sepuas2 nya..huwahahaha...tp mmg tak dinafikan, ianya sangat2 berkesan..berbaloi dgn harga la kan...

And lepas settle tapau n jumpe doktor, i kene settle kan satu mission yang sangat i malas nak buat....BASUH KETE...Setelah memecahkan record paling lame tak basuh kete..(Usah di tanye berape lame kete itu tak dibasuh yerrrr, sure korang tak percaye..mati kalau ayah aku tau..hihi) akhirnyeeee kete ku dibawa ke kedai basuh kete yang sangat murah saye jumpe di KL ini (currently)..Hihi..Basuh + Vacuum just only rm8. Slalunye standard rm10 - 20...susa ler nak jumpe yang murah2..tempat tu pon tempat cincai2 jer..tp ok la kan..tengah2 zaman kemerosotan duit poket ni, so kene la pegi tempat yang murah2 jer..And finally, kete putih ku selamat dibasuh dengan bersih nye oleh abang2 bangla yang baik hati itu...sian derang sbb kene sental kete aku kuat2..nasib derang tak letak body scrub segala kat situ..And here..jeng jeng jeng...kete putih ku kembali bersinar..pewiiiiittt!!~

Malam tadi, sempat jugak melayan OIAM finale dekat gerai makan..bukan ape, adik i yang suruh tengok..bley tahan la..and seperti dijangka...Tomok menang...ape2 pon syabas Tomok..hihi..

Then today, bangun2 tido...ade masalah teknikal melanda..sangat sekse bile saat2 ini tiba..nak merayap pon tak syok..nak g makan pon tak syok..so saye sekadar pegi men'tapau' KFC dan terus balik and mengadap laptop..soooo tade cite yang best nak story2 kt sini..until then, i nak continue terguling2 di bilik...sambil menikmati series yang baru siap di download..oopsss!~

P/s: Kepada adik saye, yang baru mencapai usia 19 tahun semalam..Semoga menjadi lebih dewasa..Jgn mengedik nak manje2 dah..awak tu dah tua..ingat awak tu 19 TAHUN, bukan 19 bulan..tok sah menggedik2 dah..ape2 pon..akak tetap sayang kat hang lah!~ :D

30 April 2009

Saye Confuse!!~

Saye confuse..saye terjepit eh tersepit di antara 2 pilihan yang membuat saye berbelah bagi..nak pegi,tanak pegi..nak terime,tanak terime...kalau tak pegi, silap2 melepas peluang kali ni, blum tau next time ade peluang lg ke tak..kalau pegi, takut menyesal plak..pening pening..

Kenape saye rase cam tanak pegi.
1) Rase serba salah setelah melihat keadaan sekeliling opis itu.
2) Rase tak syok sbb gaji derang offer sketttt compare dgn gaji saye skarang.
3) Sbb i still hopping for Tabung Haji to call me! Tp sampai skarang derang ckp still 'Under consideration!' (Bape lameee gua nak tunggu?)

Kenape saye rase cam 'terpakse' pegi.
1) I need money! Dah tue sape nak bayar duit kete..duit hp i..??Takkan nak pau mak ayah lagi kot..ape kes.
2) Kalau tak pegi, takut lepas ni tade offer lain plak..melepas kang!
3) Sbb i rase company tu cam so-far-look-quite-okay lar..
4) Sbb takut sampai sudah Tabung Haji tu tak calling2 i.. Walaupon chance derang nk offer i da sangat besar..tp bile..bileeeeee derang nk call i??Takkan bulan Jun kot!

Advice mak : "Pegi jer lar. Baik keje yang bergaji, dr keje susa2 tak dpt gaji."
Advice Ari : " U tanye la opinion ayah u camne. And jgn lupe tepon Tabung Haji."
Advice ayah : "Pegi jer, better u got jobs that promise u future"
Advice Ari (2) : "Then jz go la.. at least u dpt salary.."
Advice Amano : "I think u should go, at least got money.Hahahaha"
Advice Kai : "Just go, eventho u can't get so high salary, but its better than nothing."
Advice Adik : "Pegi je la, nanti ade bley ade duit..hadiah arijadi adik ko dah beli ke blom?" (Ni yang aku malas call adik aku nih!)

Saye keliru..keliruuuuu..huwaaaaaaa...

P/s: Tahniah kepada semua yang telah settle kan cukai anda...hehe..dengar cite ade yang sampai bangun pukul 2-3 pagi sbb nak senang access to their web..maklum la website derang bukan main susa lagi nak access lately nih!

27 April 2009

Sakit hati btol..

Ni adalah sesi meluahkan perasaan yer...kalau x diluahkan, i rase tak tenteram..Ok camni..today i call LHDN to get my e-filing pin number..maklum lah, tahun lepas saye tak buat sbb masih 'belum layak' berdasarkan gaji semase :p so sekarang ni, i baru la terhegeh2 nk meng'apply' no pin sume tu..i mmg bley di ketegori kan 'bodo' bab2 LHDN ni..since last week i call them to get my pin number..but never reach them..then today, i pon continue calling them..then ade la satu minah ni angkat phone..

Tut..tut......tut..tut...(ni bukan sound effect mencarut tau!..tp ni sound effect phone ringing)
Saye : Hello?
Minah LHDN : Telefon balik lepas pukul 2 boleh?
Tuuuuut...tuuuuuuut.....tuuuuut (ni plak sound effect lepas line diputuskan)

Bagus btol budi bahasal!~ Tau la lunch hour, tapi ckp baik2 tak bley ke..sengal!!~Then, pukul 2.30 i call lagi..

Tut..tut.....
Saye : Hello?
Minah LHDN : Yer, ade ape? (Wah ckp macam tak puas hati jer)
Saye : Err.. saye nak dpt kan no pin saye and nak tanye pasal e-filing.
Minah LHDN : Ni bkan bahagian e-filing lah! Awak call number ni..226**** atau ***** atau *****..
Saye : Err number tadi ape? Laju sangat, tak sempat nk tulis..
Minah LHDN : Haihhhhh ***** lah!
Saye : Owh ok.. thanks..by the way..name u sape?
Minah LHDN : Nape plak nk kene tanye2 name..
Tuuuuut..tuuuuuuut....tuuuuuuut

Takpe...takpe..korang ingat, korang best sgt la jadi operator eh..takpe..aku ade number korang..aku igt suare korang..takpe..Ni la hakikatnye...kalau saye tak register and tak baya tax..saye kene saman..tapi kalau saye beria2 nak baya, mereke yang tanak layan...salah saye ker?

Kepada Minah LHDN itu, saye rase...awak baik letak jawatan..pegi jadi tukang lap cermin ker..tukang cat dinding ker..tukang photostat surat ker..asalkan jangan dah angkat telephone, buat sakit hati orang jer..bile orang sakit hati..awak pon dapat dosa..saye yang tak puas ati ni pon, dapat dose sbb dok maki-hamun awak..takpe la..same2 buat dose..sangap!~

Sekian, esok saye masok opis lambat sbb nak pegi directly kt LHDN sane.. kalau nak tunggu lain mase, mmg tak sempat da..abis keje kol 7..so mmg sah2 tak sempat..Kepada bos saye, terime kasih kerane kasi saye dtg lambat...yay!!~ so esok g breakfast kt JUSCO lah camni!~ (ooppps!)