27 May 2011

Puduraya Dah Cantik

Meh nak ber-sharing2 gamba yang kin capture last week. Kebetulan last week kin sempat pegi Puduraya sbb nak anta adik kin yang baru balik dari Sarawak tu, balik kuantan..so semangat la kan nak anta pegi Pudu..and sekali la nak tengok Puduraya yang baru "make-over" ni kan..Dah lame kot tak pegi Pudu..ceyh zaman2 blaja dlu..tiap kali cuti sem, situ la port aku naik bas..mentang2 da ade kete..Pudu tiada lagi dalam kamus hidup gua! hahaha..poyo nak mamssss! Dah dah..kembali kepada topic...First time sampai main door belakang Puduraya.. terkesima okay! Sbb nye..punya la sejukkkkk jer...aircond dea berdebush debush gitu..wah dlu punya laaa panas..semak..sesak napas..ok story panjang pon tak gune..meh layan gambars jer~

Ni ruang menunggu yer. Tade lagi korang nampak mamat2/minah2 yang pegang walkie talkie dok terpekik2 "Ipohhhh Ipooooh Ipoooh"... "Johorrrr Johorrrr Johorrrr"....... "Melakaaaaa Melakaaaaa Melaakaaaa"... seriously aman damai jerr..dlu lantai da warna kelabu asap...skarang ni bersinar2 gitu.. terkesima terkesima!!

Ni lagi la terkesima..rase nak guling2 atas kapet tu pon ade..class kot! Skrg tade lagi la korang nak bersesak dengan orang tengah tunggu bas ke dengan orang jual tiket ke dengan org nak beli tiket... sbb skrg n, counter ticket sume berada di tingkat 2..ehh tingkat 2 ker eh..yer kot..ntah.. lupe.. Amacam.. cam kat airport kan! :D Nak beli tiket pon tak pening kepale..baru la semangat nak balik kampung tu lagi membuak2 yer tak? :P

Ni gamba kin capture mase dari tangga platform...setiap tangga derang letak mcm sliding door..kalau korang nak turun kat platform mane2..sila tekan button yer..bagos jugak derang buat camtu..so udara asap2 dari bas tu tak la naik ke atas..and some platform derang letak escalator..cume tak function lagi. So far ni je gamba yang ade..haha..segan nak capture banyak2..kang orang igt aku ni jakun sgt tak penah tengok Pudu. :P Just another info..foodcourt derang kat tingkat 4 yer adik2..aritu melilau gak nak cari..the only way nk pegi foodcourt, korang kene gune lift. Escalator sume tak de direct ke tingkat 4. Ok dah..sekian info untuk hari ni..enjoy your weekend!!~

*Minggu ni kene keje sampai hari Ahad! Urgh! Tade life betul! T_T

14 comments:

misyamissyou said...

nmpak selesa..senang sikit nk gerak..

Dee Chicuita said...

dah lamaaaa tak jejak puduraya, even tak penah naik bas dr sana. kalo lalu pon asek2 tgh renovate. hihihi

ika said...

gler cun la puduraya~ cam xcaya je...

meaw said...

kekkeekekke,tak penah sampai g even duk selangor pon, hehe..tapi nampak comfortable ley tdoq agaknya,kekeke

eclipsesweet said...

wah.... daa chantek ek skg.. =,=

Annyss Azlan said...

wahh. sanga cantik. class gitu.

Cik Yana said...

Alaa tak aci. Terminal BTS dah lawa, pudu dah lawa. Putra bila plak nak upgrade. Panas gila kalau tunggu sana nak balik Terengganu. Uwaaa~

Lots of Love,
Cik Yana

Hans said...

mak aihhhhh
asal la masa aku dlu selalu naik bas dekat Pudu tak cantik macam nih?
jeles betul
hehehehe

caliph shuriken said...

sblom2 ni mmg serabot tempat ni, huh...

Ayie said...

kali terakhir teman datang puduraya, tahun 2002.. Masa tuh kereta family rosak.. hahaha

dyea irdina said...

mmg cantik..tp harapnya tgn2 yg suka menyeluk saku pun dah tak de kat situ...klu tak kesian pd mangsa2nya

org muo said...

dah lama x singgah puduraya... pdraya dlm pic tu mmg nampak macm cantik...

kerangRebus said...

wah...dulu selalu pegi..sejak tutup renovate terus nek terain... :D

Meck said...

wow dah siap le?xtau pun. cantik2!