07 February 2011

Cousin's Wedding

Macam biase la, klau da name cuti panjang..confirm ade kenduri kawen. Seriously, bkn tak suke nak pegi kenduri kawen..cume... cumeeee... cumeeeee.. saye tak larat nk menjawab soalan2 yg bakal di counter-attack dr sedara mara, macik pacik, jiran tetangga dan mak bapak saye. hahaha. takpe..skrg ni da ade jawapan standard..klau derang tanye.. "kak long bile pulak..macik teringin nak makan nasi minyak orang kuantan"... jawapan aku senang jer.. "macik balik umah, pastu lepas semayang doa banyak2 kat kin yer, lagi byk macik doa, makin cepat la macik merase nasi minyak org kuantan~ ingat tau!" hahahaha..lantak la kot nak terase ke tak. :P

Ok dah...tamau cite pasal diri sendiri dah. Meh layan gamba wedding kezen kin jer la eh. Baru2 ni time orang cina dok syok mood beraya2, kezen kin sibuk da berkenduri kendara..siap kasi tau tema kaler HIJAU! raye aritu da hijau, kawen pon hijau..ko patut call Zainal Abidin perform kat wedding ko la~ pastu nyanyi laguuu HIJAAAAAU!!~ nak lagi grand, ajak kumpulan Hijau Daun! :P tapi takpe la..da lepas gak pon wedding kau. :P

So basically, ni lah pelamin nyer!~ Hijauuuuu gitu! Simple jer..tapi sweet.

Jangan main2..geng kompang area Bagan Datoh ni..PEREMPUAN okeh! Di ulang yer.. PEREMPUAN.. layan jer macik2 ni menyanyi2 siap berkompang sakan.. ade la 2-3 budak laki join, tp macam anak macik2 tu jugak kot. :P

Ok...yang ini bukan mak bapak pengantin, tapi ini mak bapak saye! :D suke bebenor nak bergamba depan pelamin..amek berkat kot?

Haaaa..ni baru mak bapak pengantin..hijauuuu nyeeee!!~ Silau! Ni pon da riuh satu umah pasal mak pengantin tade tudung yg matching dgn baju.. dok kasi tudung itam, mule2 tamo pakai tudung itam.. konon2 tak ske kaler itam..tp last2 pakai gak..pasal sume tudung tak de yg ngam ngan kaler baju.. takkan nk free hair kot..mak long..mak long~

Oh ini pompuan mane ntah.. die la tukang jadi baby sitter kat sume anak2 buah beliau.. Rajin budak btol ni, abis sume anak org dea usung! :D

Ni lah flower girl aritu..anak kezen kin, Iman. Nak jadi flower girl pon, mak andam yg tolong make up kan! Da mengalahkan pengantin~

Oh lupe nk cite..si mak pengantin ni sebenar nye kakak kepada mak kin. Yg ketot sikit tu mak kin. Tp kat kenduri tu..majority org tersalah org sbb igt mak kin ni la si mak pengantin.. dok pakat salam ucap tahniah.. apehal lu?? Same sgt ke muke derang ni?

Ni hensem boy, anak kezen kin gak. Sangat pandai melaram.. sehari 6-7 kali tuka baju. Tak ke melaram name nye tue. Washing machine tu penoh dgn baju ko je la, Ahnaf oi~

Ni mak su kin...sangat sporting. Klau ajak bergosip best ni! :D

Port baby2 bergelimpangan. :P Sian korang yer..nak gantung buai da tak de port. So letak korang kat sini jer la yer..

Ahnaf, si hensem boy pon tolong jage adik yer.. alololo tomey nye.. tu yg akak sayang lebey tu.

Tok(Nenek) kin tersenyum lebar bukan main.. sorang lagi cucu naik pelamin.

The pengantin's~ Congrats Ajis & Ani.

Ayah Kin pon stock suke culik anak org..abis sume anak org dea usung.

Dengan half naked boy, Afnaf.

Sorang lagi half naked boy, Aqil. Ni sbb da panas punye psl, sume pakat bukak baju. :D

Ok..yang ni bukan kes dera yer.. ni la tradisi org kampung kin.. pengantin wajib pegi basoh periuk besar lepas abis kenduri. Tayah nak risau, sure derang reserved 3-4 periuk besar punyer. So klau takot kene basoh periok! Sila amek catering sendiri. Derang ni tak ley nk buat ape lah, pasal mak sendiri tokey catering. Nasib ar korang~ :P

Ok tu jer gosip2 terbaru utk kali ni, starting last week, weekend kin penoh dgn wedding invitation. Adoi la~ Penuhi weekend dgn lauk2 kenduri kawen, mak kate amek berkat! T_T Ape2 pon, congrats utk bakal2 pengantin!!~ :D

8 comments:

Cik Cammy Lia said...

sm lah jugak ngan sy..skrg ni mmg turn sy org duk tanya2 psl kawen..rimas huhu...... lelaki macho 1 plish hehe

eikieyn said...

haha. kasi je jawapan laser kin tu. :P abis cerite.

Woofer Storm said...

waaa.bestnya,nak kwin gak..ehehe

follower 801 kat sni..yahoooo

Piasara said...

kin...bila ko nak kawin ni...akak lapar nasik minyak la kin..hehehe.Sabo2..sal nasi minyak tu melambak ada jual kan..akak pon sllu buat sendiri kalau nk makan..apapon majlis tu mmg hapening lah.Slmt pengantin baru utk kezen kin yer..

k.a.s said...

pandai juga kamu answer to such question ouh. haha. eh, kalau kawen don't forget to invite me. blh juga rasa makanan org sana. xD

awEEN said...

cik ekin..bile pule kenduri anda hahaha.. okeh2..saye doakan ye :)

eikieyn said...

Woofer : Hihi. Thanks, Woofer. ;)

Piasara : Adoi..soalan akak ni saje kasi debar tau. Wah rajin, klau camtu, kin pon teringin nk mkn nasi minyak akak! :D Hihi.

K.a.s : Hahaha. Boleh boleh tade masalah. Tp skrg ni, jom doa byk2 jom. :P

Aween : Adooiii ni sorang lg! :P Doa byk2 tau!! :D

micah aje said...

manis je berbaju kurung..
^_^