23 February 2011

iCity New Attraction

Jap..sempat lagi nak buat short updates. :D Tadi lepas balik lunch kan..my boss saje la ajak kteorg pusing2 tengok tepi area Snowalk, iCity nih..and kebetulan mase dlm kete tu, aku alert ade attraction baru kat iCity ni. Jap jap..tunjuk gambo dlu. :D

Ok tetibe rase iCity dah macam ala-ala zoo negara plak. :P

Nampak tak? The Biggest Reptile collection in Malaysia okay. So far tak penah jejak lagi ar..but tadi mase pi usha mamat security kat sini.. dea cakap tempat reptile ni dah bukak dah.. klau nak masuk bayar RM 5. Tatau ar btol ke tak. Tetibe tengah syok jalan2 nak balik opis.. dengar cam bunyi burung2 la..bunyi ayam pon ade gak..tp tak nampak dtg dari mane..but must be from building yg ade letak reptile tu jugak lah kot.

Tetibe tergerak hati nak usha belakang lorong kat reptile building tu.. cube teka ape kin nampak??? Jap jap...tunjuk picture jarak jauh dlu...

Nampak tak? Dapat teka tak? Jap jap...nak bagi klu bunyi binatang ni pon susa..klau kucing..senang i nak tulis.. "meowwwwww~" binatang ni susa sikit.. so tade klu bunyi binatang. :D

Ok kasi zoom sikit...jeng jeng jeng....

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Haaaa nampak dah?? Hehehehehe.. Kan dah cakap... iCity dah macam ZOO!!~ utk sape2 yang mate rabun dan tak dapat nak cam binatang ape..jap kin kasi zoom lagi dekat..hehehe

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

jap jap kasi lame sikit korang scroll. :D :D

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

yer adik2...jawapan nyerrrr adalahhhhhh

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

K U D A ! !

Hehehehe..tatau ape kes kuda ni buat kat iCity..agak2 time malam kte boleh horse ride kot! Ntah. Kesimpulannye..sape2 ade anak kecik, boleh la mendekatkan anak2 korang tu dgn haiwan2 camni.. biar derang jadi pencinta haiwan (macam saye!).. so tade lagi kes buli haiwan kat m'sia ni.. jap ape aku merepek ntah. Dan pada sape2 yg tak penah naik kuda..ape lagi..pi beli topi koboi cepat!! Kite yihaaaaaaaaaa andre andre ramai2. :D

Tetibe rase aku ni dah macam tukang promoter iCity..tinggal nak buat audio advertisement jer..."yer rakan2 sekalian, marilah mengunjungi iCity Shah Alam. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Mari! Mari! Mari!"...(Biaselah, adat bile stress, klau dpt merapu...memang OVER!)

Ok dah..nak kembali menjalankan tugas..sape2 nak dtg iCity, INGAT...jgn lupe topi koboi!! :D

33 comments:

ain revival said...

xpernah pegi icity waktu siang~kui3

Cik Yana said...

Pehhh~ dah la tak pernah jejak lagi Icity tu. Ni rasa nak pegi sekarang jugak ni.

farah dyana said...

nak pegi nak pegi..!haha

Rizwana Rafik said...

haha , baru je aritu jejak kaki g i-city .. first time tu , ada promotion utk yg reptile alah tu ... pegi pegi nampak ada kura-kura dua kepala .. comel !! n sempat gak tengok ular mkn tikus .. mengerikan ! OWHMAIGAWD !! :)

woot woot said...

ahahhahahha ...kude kude..ihik ihik..haha..

eikieyn said...

ain revival : klau dtg waktu siang, u pegi kwn dgn abg2 security je la. :P

cik yana : jap jap. jgn dtg skrg..dtg mlm! hahaha. dtg skrg u nak tgk ape?

farah dyana : mai! mai! mai!

rizwana : oow yer ker? akan make sure at least pegi sekali sblm pindah kl. :D

woot woot : yihaaa andre andre!~ :D

Ai Yu said...

wahh lama x g icity~

hanisa sabrina said...

wahhh.dah ada horseride eh disana?

ooo.hebat2

btw,hello :)

aida4eva said...

xpenah g icity :(

caliph shuriken said...

nsib baik, ingat dinosaur tadi, hukk..

latest en3: ~ glob ajaib ~

eikieyn said...

ai yu : takpe2..mai dtg lg mai. :D

hanisa : hello~ i tak sure la horse ride ke ape kan. tp ptg smlm mase blk keje, nampak ade org dok naik kuda pusing area icity. :D

aida4eva : takpe. dlu klau dtg takat tengok lampu jer, skrg klau dtg, boleh tgk lampu, main salji, main game tikam2 cam kt funfair, n bleh tgk binatang pelik. :D lg berbaloi kot.

caliph : dinasor ade je kt icity. tp version lampu punyer lah~ :D :D

Izan Ishak said...

wahhh....dah ada kuda plak ye. mmg kena bawak topi koboi lah pasni... hehehe...

tp nak pegi pun jauh...huhu~

Alin Marlini said...

wah!!!sudah cantik icity..dulu masa pegi FOC jek..skung kena byr plak ek..

Nway..salam perkenalan

ghost writer said...

macam kat pekan koboi lak dapat tengok kuda merata tempat..haha

mummydanny said...

ok lg kuda kalau rimau...naya jer dak ekin angkat kain lari..hehe..

::nuRuLaDHar:: said...

nak nak kuda!! HAHA

iszieylyanziy said...

wah,,,i city waktu siang best gak eh,,

RozSyah said...

xpernah pegi i-city lagi..nt leh la kin jd tourist guide akak yer..hihihi...

Wen said...

nak g Icity xpenah jadi2 huhuhu

cacing said...

mak ai... kuda pun bela belakang kedai je??? mmg dasat tu!

Henry Zackery said...

ada kuda ?? aik ??

Cerita Hantu Shah Alam

srikandi cinta said...

follow me :)
tq

nadira shahid said...

not bad idea, selain tarik pengunjung utk xtvt mlm, ade gak la xtvt utk siang.. agak2, gayat tak naik kuda?;p

NooR AZeAnA AziS said...

wah.. lama da xkesana.. Macam2 ada da yer..

IFA Athirah said...

waah!mnariknye!sy xprnah lg pegi icity.huhu http://geekintherainbow.blogspot.com/

zalizalu said...

ta nampak.. anjing ker tuh?

Mohd Effendi said...

hahaha. terbaek la ICT. jom g sme2 ble ada masa. :p

tengok cni: http://heartterrible.blogspot.com

CintaZulaikha said...

icity kat blah mana ek? shah alam..cu bg detail..tetiba~~

follow u..follow me back k..:)

Henry Zackery said...
This comment has been removed by the author.
Henry Zackery said...

x update blog lg ke?? T__T

eikieyn said...

Izan : Kin tgk aritu, derang bwk pusing2 icity kt area yg pokok lampu byk2 tu je la. Jauh ke? Ala skali skale, mai la~

Alin : Itu la. bkn sekadar parking kena bayar. Nak main game ke ape ke..sume kena baya da skrg ni. Haizzz.

Ghost Writer : Ha ah kan. Icity the pekan koboi~ :P

MummyDanny : Klau ade rimau, icity confirm pasang pagar besi byk2. :P

Nuruladhar : Mai la. Mai la~

Iszieylyanziy : Siang x best. Malam baru best~ :D

eikieyn said...

Rozsyah : Bleh kak. Mai la. :D Skrg da makin byk mende baru.

Wen : Kali ni make sure jadi. :P

Cacing : Itu la. Sian kuda2 tu. Dok bawah panas terik. :( :(

Sri Kandi : Will do. ;)

Nadira : Err ntah la. Tak berani nk naik pon. Suke tgk je. Kiut.

Noor Azeana : Itu la. Dont shy2. Mai mai~

eikieyn said...

Ifa : Ape lagi? Jom la~ :D

Zalizalu : Dah close up pon tak nampak? Bahaye ni. :p

Mohd Effendi : Err. Jom! :P

Cinta Zulaikha : Btol2 dkt blakang uitm, SA. Seksyen 7 SA.

Henry : Kin bz sgt lately. Ni pon tengok la..berjela2 reply comment. :D