22 November 2010

Doctor Sikin

Believe it or not, saye jenis (amat sangat!) penakut dgn darah. Betape penakut nye saye??
  • I penah muntah tengok orang injured
  • I tak ske luke! Percaye la, luke sikit pon gua da menggelabah cari handyplus bagai!
  • Penah pitam bile tgk darah / dengar cite yg melibatkan darah
  • Seram sejuk bile ter-imagine psl darah, bedah2...omg, tulis mende camni pon tangan seram sejuk okeh!
  • Totally hate all kind of movies yg ade bunuh2, potong kepale, tikam sane, tikam sini, dan sewaktu dengan-nye.
Yer..sangat tak brutal kan. Nk buat cane..geli okeh!~ But, seriously, ni i nak share something yang buat i sangat kagum dengan diri sendiri buat ketika ini.

Last weekend, I do involved with company's event at Sg Wang where my job is to provide a FREE medical check-up to people, and as usual, I 'supposed' to handle on blood pressure jer, where i do check customer blood pressure lah kan..takkan check perut kot.

Our product during the event

Anddddd suddenly, my boss said, why not i handle on blood glucose as well..what the heck! mak ni berdebar2 okeh..seram sejuk terus..lutut rase nak cabut..kepale tetibe cam ade rase nk migrain pon ade..mmg la jarum yang nk cucuk tu kecik cenonet jer..tp helloooo..mesti berdarah2 yer adik2..adoi lemah lemah..tp tak brutal la kot klau nk tetibe pengsan kt tengah2 sg wang tu kan..ape kes!

Ini lah barang2 yang perlu yer

So..first skali, boss gua buat ala2 kamikaze..dea soh gua buat check glucose kt dea dlu..adoi!! kene keeeee?? then gua pon prepare la ape yg patot nk prepare..rase nk gugur jantung okeh! time gua tembak jari boss gua, gua la yang paling kuat menjerit kot...bos gua buat muke relaxxx jer..pe hal! [ni tetibe kejap aku, kejap saye, kejap i..ni gua lah pulak..gua lah sangat..abaikan, ni mood budget ganas lah konon..abaikan yer] Tp itu la kali pertama saye menjalankan tugas sebagai penembak jarum. hahaha..berjaya! berjaya! and jgn risau..boss saye masih sihat hingga ke hari ini..tade sebarang pendarahan dalaman atau symptom2 tidak sihat berlaku..hihihi..and utk berani kan diri lg..abis sume team aku yg ade, aku pegi check..berjaye! walaupon tangan gigil, tp okeh lah kan.. :D

Skrg ni kire da berani sket ar..so ahad [second day of event] pagi tu..before gerak g kl, aku check sendiri darah kt umah..berdebar2 gak..tp gua kan brutal! :D jeng jeng jeng...brutal kan gua...kan kan kan??hahahaha..

Agak rendah gak sugar level aku..but ok la kan. :D

So lepas settle kerja..ape lagi..pergi meraikan kejayaan aku lah kejap..pi lepak kat Full House..sesungguhnye..eventho aku takat berani check blood sugar jer, tp to me, it is a big achievement okeh!~ tetibe, aku rase nak tuka kerjaya lagi..jadi Doctor Sikin bolehhhh? :D

Jap jap..Doctor Sikin tengah tengok menu nak makan ape..kang balik shah alam, ari2 Doctor Sikin asyik makan kat mamak.. mamak.. mamak.. :D

Ni bukan sebab kebuluran, tapi Doctor Sikin dah tatau nak order ape..Takpe, lepas 2 jam makan, kite check gula lagi lah yer.. :D

P/S: Kepada sesiapa yang ske g Full House kt Jln Yap Kwan Seng tu, hati2 dengan kucing oren ni.. sbb dea suke buat kamu lemah jantung dengan suke melompat & memanjat kerusi kosong tanpa segan silu.. bile tak di layan..dea terus lompat panjat meja korang..so ape lagi.. "oh mak kau kucing!", kata Doctor Sikin.

Doctor Sikin!!~ Hahaha..menyampah ker??alalalala jangan la menyampah..hahahaha.. :P

7 comments:

khai said...

Hahaha funny ending. Keep up writing. ;)

Thara said...

hahaha. lawak ah kau ni. kecow pon banyak! org lain seribu kali dah check sugar pon tak kecow mcm kau haha :P tapi jap, hmm. i found something to be concerned here. apesal sugar level kau low sgt weh? isnt normal people sugar level should be between 4-7?

eikieyn said...

khai : hihi. thanks. ;)

thara : first, yes, harus lah aku kecoh satu dunia kan. aku bukan penah buat mende2 ngeri mcm ni..hihi and secondly, omg, after ko msg tadi, aku trauma okeh. so, aku check blood aku, kot2 aritu salah check..and its getting even lower that b4. weyyy seriously ko buat aku takut. :| :| aku post gamba result tu kt fb.

Anonymous said...

hahaha..tak sampai hati nak menyampah dengan blog u ni. hihi.

fauzibest5 said...

hahaha.nice entri!Tak sangka ada orang yang betul2 takutkan darah! XD

eikieyn said...

Anonymous : hihi. jgn sampai ter-menyampah sudah.

Fauzi : tq. hahaha..kalau awak tak percaye..saye lagi susa nk percaye. :P

Far8 budak baik said...

kecohhh jeee ingt ape tadiii
hahaha mkn ar ubat byk byk kah3