22 June 2011

Jalan-jalan di MMU Cyberjaya

Cho san!!~ Cho san!!~ Adoi dah kenape aku kemaruk dok cakap kantonis plak lately ni. Ni sume sbb sorang staff kat sini la..pagi2 jer dea dah ber-chosan2 dgn sume org..aku pon yang mate tak sepet ni, join skali ber-chosan2..aaa sudah..mandarin pon tak abis blaja, ade hati nk usha kantonis. Dah malas nk merapu lame2..jom layan gamba2 sepanjang kin pegi meeting + presentation dkt MMU Cyberjaya..dah lame giler kot meninggalkan dunia stadi.. so bile dpt chance meeting dekat MMU Cyberjaya, haruslah aku org yang paling tergedik2 happy nak pegi.. hahahahihihihohoho.. #__# harap maaf, aku mmg slalu terlebih gule! :P

Ni la port gua catwalk mase nk gi klas dlu okeh! wahhh kerinduan giler! Tetibe rindu balik nk gi klas..bile da keje ni, serious penat weyhh.. da tade cuti sem, cuti pon takat hari ahad jerk! keje plak direct kol 8.30 sampai 5.30, klau dlu klas, sehari bape jam jer..and bleh jer ponteng klas..mintak kawan signkan attendance. :P

Ni favourite spot lunch! FCM Cafe, dekat FCM Faculty nye building. Sila la pegi makan beriani kat sini. Sedap!! Suke!! and paling bermakna, mamak kat situ igt aku lagi. Baru ar rase VIP! Muahahaha.

Ni actually tangga depan building FOE (Faculty of Engineering), dlu2 penah jer klas kat block sini, lab pon kat sini, bilik lecturer and tutor pon kat sini, port melepak bergosip ponnn kat sini.

Ni la tempat kteorg nk buat presentation, dlu time aku stadi, rase cam tak penah alert lab ni. Ke...derang baru buat lepas aku grad?? Digital Home Lab, cam best kan name dea...meh masuk tengok ape ade kat dalam.

Basically lab ni..derang design exactly mcm rumah btol..ni ruang study la kononnye.

And kat corner tu..bleh nampak bilik tido dea... katil kat sini lagi besar dari tempat tido aku skrg.

Ni kirenye living hall dea la..hall ni menempatkan few latest technology devices yang student2 master kat sini develop. So far, kat sini tak ley explain details ape kebenda yg canggih kt sini..ala2 mcm P&C la kan. but seriously, gua terkesima! gempak siot!

Apsal peti ais kat sini lagi canggih, besar, and branded dari peti ais rumah sewa aku ni??

Ni la device2 from my company. Tonggang langgang tade skill nk susun cantik. :P

Dan ini la mission presentation hari smlm, presentation depan Pengarah dari TM. Tp kin tak present, boss kin la present, kin jadi photographer la konon. Hihi. Alhamdulillah, everything went well. :) :)

Maka, around 5.30 jugak la kteorg settle sume and masing2 pulang ke pangkal jalan...Good bye MMU Cyberjaya. Will see you again, soon. <3 Just mase dlm kete bos, on the way back tu..kin nampak awan ni (Gamba tu tade de edit2 okeh). Ni ke awan nano? Hehe.

11 comments:

puteri ain said...

advanced gile mmu . gempak la.. yang gmba awawn tu serious cantik .

MaMa AiNi said...

salam..oh dulu ekin studi kat MMU ya?..mengimbau kenangan lalu kat sini ek hari ni !!!

Nurull 101 said...

oh..x mmu jugak ehh... samela.. tatau pon ade lab tu.. gempak2... ala work from home je.. konsep SOHO... bez tuh

caliph shuriken said...

stylo ar digital home lab ni ^^

latest en3: wordless wednesday: artwork

peep said...

wah lawa la mmu..:)

hana nabihah said...

fuh canggih giler mmu..uniten yang cekik darah n pon xsecanggih tu >.<

Elie Lily said...

tak pnh sampai ag mmu! wawaaa!

CikFF said...

best gle...!!

eikieyn said...

Puteri Ain : Hihi. Kan! Tetibe rase nk blajar balik..tp kali ni nk blajar btol2 la..dlu tak berape nk btol kot. :P

Mama Aini : A'ah sis. Hehehe..lebih kurang la. :P

Nurul 101 : Itu la pasal, dlu cam tak penah tau pon..

Caliph : Sangat stylo! :P

eikieyn said...

Peep : Kan kan kan!

Hana Nabihah : mcm MMU tak cekik darah jer.. :p oops!

Elie Lily : Mai la..

CikFF : Exactly.

cik nur said...

tak pernah lagi jejak cyberjaya sedih kan hehehe