09 June 2011

Nak tanye satu benda jer

U'olls..kin nak tumpang tanye ni..satuuuuuu jer kin nk tanye..serious tak penah amek tau pasal hal ni..

Ok..soalan nye adalahhhhhh.. Klau korang claim petrol kat opis korang kan..slalu nye bape eh company bayar per/km?? RM 0.80 kah? RM 0.70 kah?? RM 0.50 kah?? atau lebih daripada itu kah?? Bkn ape...kin nak compare jer...Sbb company kin depa baya RM 0.30 JER! eerrr sikit sangat tak? Lebih kurang macam tak balik modal jer.. Ke aku ni kedekut + berkire yang amat?? Seriously, cam tak berbaloi giler. Mmg la amount tu sikit, tpi utk pengetahuan korang, gua mmg kedekut giler, berkire giler, KALAU dgn company. pasal company sini berkire giler dgn aku..tu ar sape soh berkire! :p Gua berkire balik dgn you! Muahahaha. :D

Cer cite sikit!! Tolong laaa..nak tauuuu tue jer.. :D Thank you!!

22 comments:

3DDiE® said...

lau gua...500km pertama RM 0.45..pas2 akan turun jd Rm0.35 untuk kilometer seterusnya...huhu...lau mileage jauh mmg berbaloi2 nk claim...lau dekat buat dek ajer la...sebagai ganti kitaorang mengular la...hahaha

cik panadol said...

depends kat company sis...mcm company org, diorg bagi RM0.45 je...ade gak company yg bagi sampai RM0.80-RM1.20/km

abgteror said...

Goverment ikut gred... Lau 41 keatas 70sen, 29 45sen... Camtuh la lebih kurang... Lau 30 sen bek nek
moto jea... Hehe

caliph shuriken said...

x pnah plak claim sbb dulu wktu keje area kL kerap naik LRT jaa, huh...

org muo said...

30sen? sikit sgt tu..kurang2 50sen..

misyamissyou said...

erk? 30 sen je?

♠ Ace Of Spades ♠ said...

entah ek..company abang kasik kad kredit terus..maksimum penggunaan sehari RM200, jadi enjoy sakan la..hehe..

Dev Clarehova said...

usually, kalau my company, as long kita ada bill, confirm boleh claim ;)

sop said...

kalau kerajaan ikut gred gaji..
gred B rm 0.60 500km pertama :)
gred a, rm0,70 500km pertama..

Amie said...

laaa...siannya, kalau takat 30 sen itu claim basikal tu...

puanbee said...

suami akk kalo out station dapat claimpetrol rm1.50 .. huhu tak tahu lah dia kira cam ne

Green Apple said...

ckitnya... ingat naik basikal ke... dah la minyak makin naik skrang nih..

Wilayah Sepet Kuku said...

biasa sepet yg pernah uruskan claim nie..kampeni luluskan rm 0.50/km..awat sikit benor claimnya cik eikin...

syiela said...

kat sni (sg petani) RM0.60/km... tapi kenderaan sendiri... x kira la jauh mna ko pegi then claim still sama dan maintenance di bwh t/jawab owner keta sendiri...

eikieyn said...

3DDiE : penah jugak dgr calculation camtu. But still better dr opis kin ni ha.

cik panadol : Itu la. But 45sen tu kire ok jugak la compare dgn harga minyak skrg. Yea..company ayah kin pon derang baya 70sen. Huhu

abgteror : Kiteorg lagi dasat dari gomen!!! T______T

caliph : Hehe. LRT is wayyyyy much better.

org muo : itu lah kan! T-T

misyamissyou : iyer ling. 30 sen jer. sgt tak balik modal!

ace of spades : Abang...tempat keje abang ade keje kosong tak?? :P :P :P

eikieyn said...

dev clarehova : Bagus nyer~ mmg itu la yang sepatutnye. tp company kin ni mmg level kedekut Ya Rabbi. tak ley buat ape lah.

sop : Sekali lagi kin ulang, COMPANY NI LAGI DASAT DARI GOMEN. Huwaaaaa

amie : kin lagi rela naik basikal, bleh exercise, bleh kurus. :P

puanbee : oow..still...jauh lagi bagus dr company kin.

green apple : itu lah pasal, kang buat btol2 naik basikal kang baru tau! :P

wilayah sepet kuku : itu lah! super sikit! kedekut! kejam! sume lah! :P

syiela : kat kedah pon 60sen? huwaaa nk pindah dok kedah lah camni. T-T

Scarlett O'Hara said...

Serious tak pernah claim walau pun sellau keluar.

amir aizat said...

ish 30cent jer? huhu

AYuNG said...

kalau company lama, dorg bayar 30 sen jer setiap km..biasa kalau swasta..tuh la rate harga nya..:)

NUR AIN AZMAN said...

alamak, aen x pernah claim, so xtaw la dear, huhu


komen sini

http://officialaenlicious.blogspot.com/2011/06/pelik-sangat-ke.html

Botak said...

dulu pernah praktikal kat syarikat m&e., bila claim, dapat balik duit sama mcm kat dlm resit., tak taw plak ade 1km pertama 20sen lah 30sen lah.. huhuhuhu...

ina said...

cam opis saya, 1 km = rm.o.45 jerk.