24 June 2011

Luahan Perasaan : Gigit Bantal, Sepak Dinding

Beri laluan jap..hati tgh panas membara ni. ntah la..tatau nk cite camne kt sini. kang, korang ckp aku sensitip la..touching lebih la.. tp serious hari ni, rase geram sampai rase nk tamau buat keje, nk balik umah, terjon atas katil, sambil gigit bantal, pastu kaki sepak dinding kuat2..geram giler okeh.

Ok fine, gamba ni cam tak kene keadaan aku. First, kulit aku cerah sikitttt dr minah dlm gamba ni. Second, dea nye gigit bantal tu tak seganas yg aku imagine. Klau aku, lagiiiii ganas kot!? Silap2 rabak bantal tu.

Tarik napas jap! Apsal 'some' people jenis suke take advantage dgn aku eh? Apsal? Sbb aku jenis hati senang cair ker? Dulu ko mintak aku buat kan keje ko, ok fine..i'll do it..FOR FREE lagi okeh. Pastu bleh plak da tau aku nk buat for free, ko kasi aku due date..bagus btol! Niat aku ikhlas nk tolong kwn, wpon aku sendiri tade mase nk buat keje ko tu. Klau dgn orang lain, da beratus kot ko kene charge. Tp kali ni ko nk soh aku edit macam2 plak da..ko igt keje aku kt opis baring kt meja ke eh? Ko igt aku kt opis ni dtg mengadap cermin, cabut bulu kening ker? Ok fine..ko come out dgn story sedih..mcm2 la ko pancing aku kan..yes, hati gua mmg senang kesian..tp at the same time, gua menyampah! Tau tak menyampah. Ko tayah la pancing aku dgn segale cite sedih..and cukup2 la ko dok repeat ayat "sbb tu aku sayang ko lebih".. eh hello..apehal lu? Serious aku geli dowh!

Skrg ko nk aku edit segale mende alah keje ko, and kasi due date giler la tak sampai 2 minggu. Bile aku ckp, aku tade mase, ko ckp ko akan baya upah for this time changes. Bile aku tanye, bape? Ko jawab...lima puluh. Telan jer lah ape ko ckp. Bkn aku berkire or giler duit..but ko tak rase melampau ker? And alasan 'cite sedih' ko bg serious aku tak leyh terime.. Ntah la wey, mmg ko kawan aku. Just aku da cukup menyampah bile 'berkawan' dgn orang yg nk amek kesempatan dgn aku. Aku admit aku ni jenis senang mengalah bile kawan2 aku mintak mcm2.. tp ko tak rase kesian ke kat org cam aku ni. Aku ni sejak dari zaman mude remaja dlu, da kena mcm2..cukup2 la. Bkn aku tak sedar 'some' org slalu je gune kan aku, tp dlu aku jenis tak reti melawan.. Ntah aku pon tatau kenape aku dlu camtu.. But now I've learned my lesson. Yang da lepas tu, aku tak nak ungkit dah. Now, I'll make my own decision. Ko suke ke tak suke ke.. aku tak nak amik tau. And ko tade hak nk buat keputusan on behalf of myself.

Fuh lega! Sorry la yer, korang kene mengadap entry ntah ape2..jiwa tertekan wey! T_T Sekian, time kasih. Dah...nk pegi gigit bantal jap!

11 comments:

MaMa AiNi said...

melakukan apa2 aktiviti spt diatas..adalah cara yg baik utk release tension bila dibuli..sabar ek eikieyn !!..he2x..

misyamissyou said...

huhuu! sabar2..

Khairil said...

ni kes buli ni...jom lapor jabatan khidmat negara...hehe

sue perbs.. said...

tk baik ambil ksmptan. smoge kwn tu sedar stu hari nnti

caliph shuriken said...

mcm kes sy plak skrg ni.. dh meluat melayan.. kdg2 kena tegas dgn diorg.. kita pun byk keje lain nk wt, huh...

latest en3: ada apa dengan botol mineral

nurul nadia nasir said...

wow sabaq naa!kene berani dan yakin supaya org tak pijak kepala kita!go go!hihi

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

huhuhu ...koyak la bantal tu nanti

She's Gee said...

1. kawan je ngan dye tapi jgn nak tlg sgt org camtu.. utk berjage2 sbnr ye..
2. byakkan sabar
3. cian kat bantal tu... =)

Gee baru tulis "Followers, Wajib Bace!"

myhatiku said...

mboi,smpai gigit bantal!:D

jemput join Nak tau rahsia tak? :)

eikieyn said...

Mama Aini : Thanks sis. Sekali sekale, jadi kan blog tempat lepas geram..

Misyamissyou : Masih separe bersabar. :P

Khairil : Bak no tepon jabatan khidmat negara! :D

Sue perbs : I hope so. Thanks dear. ;)

Caliph : Itu mmg kelemahan kin kot. Kin tak reti nak tegas. Just tau, pendam jer. At the end, meletop jugak la. :P

eikieyn said...

Nurul Nadia : Ajarkan care nk jadi berani & yakin. :P

Hatikubaik : Hehe.. Koyak, beli baru. :P

She's Gee : 1) Susa..even dah buat entry camni, dea still buat tak reti.
2) I struggling now. :) Thanks.
3) Hehehehe..bantal yg tak berdosa. :P

Myhatiku : Mesti lah..nak gigit ape lg kalau bukan bantal. :P