11 October 2011

Update Abang V3

Morning korang~ Sorry la.. kali ni entry tanpa gamba lagi. Esok punya entry kin make sure confirm ade gambo yer adik-adik. Just nk update tentang adik kin. Hari ni da masuk hari ke-21 adik kin a.k.a abang koma. Semalam petang, kin call ibu just to get more updates tentang abang, and kebetulan mase kin call tu, ibu tengah kelam kabut sebab tengah proses nak transfer abang ke wad biasa di tingkat 8, HTAA Kuantan. First sekali yang kin terpikir, is my brother awake? But, ibu cakap abang still comma. Ibu kate, sebab doctor transfer abang ke wad biasa...err kin susa nk explain.. but based on ayat ibu is something like this, "certain status abang is getting normal and better" .. Alhamdulillah, harap2 akan lebih baik. And based on ape yang mak kin kasi tau smlm, 2 hari sebelum tu, doctor da stop provide abang dengan oxygen, sebab abang dah boleh bernafas sendiri. Alhamdulillah. =) Macam ni lah adik akak~ Kuat!

Just one thing yang kin duk runsing bile adik kin dipindahkan ke wad biasa, perhatian nurse dan doctor tak macam dekat ICU. I mean, yer la kan, kat ICU..nurse dok terpacak kat each katil, so means, derang akan lebih alert if any unnormal things happen. Compare to wad biasa, nurse and doctor just datang ikut certain time jer. Haih, harap nurse2 kat sane rajin2 la datang tengok adik condition adik kin. And satu lg, kat wad biase tade lagi panel screen besar yang display reading blood pressure, ecg, heart rate and banyak lagi lah. Sepanjang kat ICU aritu, kin mmg monitor panel tu.. from there kin tau condition adik kin. So skrg, kat wad biasa.. benda2 tu mmg tade la yer.. nk tau tekanan darah, tunggu time nurse dtg check manually.

But one good thing bile transfer ke wad biasa, parents atau ahli keluarga terdekat boleh duduk bersame pesakit alllllll the time. So, kali ni, abang tak la rase kene tinggal sorang2 kat katil hospital lg. Alhamdulillah, things getting better and better. Harap abang terus kuat melawan penyakit. Everybody is missing you so bad! =)

* Some kawan2 abang yang datang melawat, ade yang kin mintak tuka-tuka no tepon so senang if nk updates derang.. just co-incidently, ade sorang ni...dok borak.. borak.. borak.. katenye satu skolah menengah dengan abang.. dia penah dtg melawat abang mase abang kat wad biasa dlu.. borak bukan main lame.. tak perasan lg.. sampai la si-dia ni add kin kat facebook.. and bile kin approved.. i was like.. eh minah ni.. ehhhh.. macam sangat kenal.. ok fine! malaysia sangat kecik.. she's actually blogger yang kin da lame kenal.. Cheqppjoy. Terima kasih kepada semua yang sudi melawat adik kin. Kehadiran korang semua sangat2 lah kin & family hargai. Semoga kehadiran korang semua buat adik kin lebih kuat untuk segera sedar dan kembali sihat seperti dulu. Amin.

10 comments:

chiLleD...!! said...

ase nak menangis dengar citer adik kin..moga adik kin tabah dan cepat sembuh..

puteri kasih said...

semoga abang terus kuat dan sembuh sepenuhnya nanti..harap ekin dan keluarga sentiasa tabah melalui semua ujian ini

Eye_nee said...

Positiv perkembangan...semoga "abg" kuat dan tabah melawan penyakit...u can do it "abg"....

kpah k-poh said...

dik...jika pesakit masih perlu guna monitor skrin..dan alat2 yg sewaktu dgn nya..mrk akan guna jgk di wad biasa pun..( akak tau..sbb akk pun pernah kena guna benda2 tu..wayar berserabut kat badan..)Perhatian lebih kursus selalunya diberikan kpd pesakit ini..

HazUmA ZierAh said...

tabah ek.. :)

CheQ PP JoY said...

alhamdulillah..lega dgr qayyum da kuar icu..means his getting better rite? lepas aritu xde kesempatan lg nak lawat dia..insyaallah nnt fy dtg lawat di lagi..

hehe..dunia ni kecik je, lgi2 dunia blogging..thnx akak sbb update pasal qayyum..take care ye ;P

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam...

Tiada apa yang mampu diucapkan, selain kalian sekeluarga tabah dgn ujian Allah ini, kalian tunggak kekuatan bg Abang...

doa kami semua untuk Abang..semoga segera sembuh...aamiin Ya Rabb.

A retarded kitty said...

be strong eh

aliasyraf said...

Moga cepat sembuh... I'm his senior at SHAH Pekan, cikgu zurina yang bgtau pasal berita die tak sihat...

ASSOYFINGER67 said...

salam...tak terkata apa...hanya harap adik tabah yea..doa untuk adik...moga Allah memberi berjuta keberkatannya untuk keluarga ini...apa yg aku boleh katakan...perkataan biasa..bersabarlah!