03 October 2011

Update Abang V2

Salam~ dah lame sangat rasenye tak menjenguk blog sendiri. Kamis minggu lepas, kin actually rushing balik kuantan lepas 3 hari baru masuk keje, sbb parent kin call condition adik kin aka 'abang' getting worst. And sampai ke hari ni, kin masih lagi berkampung di kuantan. Dah 13 hari abang koma di ICU, HTAA Kuantan, and currently condition abang masih tak banyak beza. Cume lately, abang ade few times bukak mate. Eventho doctor ckp abang actually dont see anything coz brain abang da effected with SLE.. tp kin sekeluarga tetap tak akan berputus asa. Semalam, mase parents kin masuk bace kan yassin utk abang, abang genggam tangan parents kin. Tak kire ape orang ckp, kin yakin abang rase kehadiran kami disisi. :( :( And for the latest updates, tengahari tadi doctor baru berbincang dgn parent kin utk menukar tiub pernafasan yg currently di letakkan di mulut ke bahagian tekak or doctor called as tracheostomy. To be honest, kin dont really agreed on this, but if this good for him, what can i say. :)

Dear abang, ramai kawan2 abang, cikgu2 abang datang melawat abang, dan mereka semua mendoakan abang kuat dan cepat sihat. Akak yakin abang mampu melawan penyakit abang. Keep strong okay. We all miss you. Get well soon, abang.

* Terima kasih yang tak terhingga utk semua yang sudi datang melawat adik kin di hospital. Sama2 la mendoakan agar adik kin terus kuat dalam melawan penyakit yang dihidapi.

31 comments:

AbgFeroZ said...

insyallah selamat.. doa bnyk2 k :)

cik panadol said...

be strong dear...harap ekin n family tabah ok....

sy doakan yang terbaik untuk abg ekin...

ChaCha said...

semoga abg kuat harunginya...

utk family...semoga tabah hendaknya...

Dhiaqiud said...

Semoga abang cepat2 sembuh..tapi pape pun, ingatlah setiap ujian tu adalah hikmah..

RerameUngu said...

semoga semuanya selamat dah abang kembali sihat seperti sedia kala..

harap kin n keluarga tabah dan jangan putus semangat..

Eye_nee said...

"abg" kene kuat..kena tabah..kena berjuang melawan penyakit....kami akan sentiasa doa kan yg terbaik buat "abg"...

Allah Maha segala-galanya sis..kita doakan yg terbaik buat dia...

~marlia maya~ said...

semoga tabah menghadapi dugaan ni utk kin n family...kami diluar ni sentiasa mendoakan kesihatan adik kin kembali pulih...amin :) you have to be strong so that your bro can get the strength to fight the pain :)

puteri kasih said...

semoga abg cepat sembuh

dan semoga kin dan keluarga tabah menghadapi ujian ini

~Nana 귀여운~ said...

Insyaallah, semoga abang kamu tuh cepat sembuh yer... harap2 tabah menghadapi dugaan ni..

afzalsukasuki said...

adoyai afzal kesiankan abg eikieyn tu..hmm.agaknya apa la yang dia rasakan sekarang kan..moga dia cepat sembuh daripada penyakitnya tu.afzal doakan dia dapat kembali seperti sedia kala :(

♥Aien Najwa♥ said...

doa byk2 semoge cepat sembuh..sentiase memberikan keprihatinan yg lebih key kat abg..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Insyaallah..moga abg cepat sembuh..& moga tabah untk menghadapi semua ni..

CikYana(",) said...

doa byk2 dear
yana doakan semoga abg cepat sembuh

kin bykkn bersabar yer
Ni sume ujian tuk kin sekeluarga

stellaizz said...

stella doakan moga abg cepat sembuh..kembali pulih sedia kala.....pada family kin...byk2 bersabar..u all kena kuat juga demi abg kamu......

Ratu Lissa said...

ujian daripada Allah.. sabar :)

Cik Ice said...

Semoga abang eikieyn cepat sembuh dan sihat kembali..amin

thomas said...

Hope your brother get well soon,always be patient and pray for him.

Ungu Violet said...

dugaan utk org yg bersabar...tabah k...InsyaAllah abang akan sembuh...:)

cunndaa said...

smg abg bertambah sihat, bersabarlah dengan ujian ALLAH swt ye

harrazdani said...

semoga ekin sekeluarga tabah....insyallah akan kembali sihat seperti sedia kala.

i am S!L4H.. said...

moge kembali seperti sedia kala.

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

semoga abg cepat semboh ye . tabah ye hadapu semua nie :)

Cik Diana said...

semOga keadaan akan bertambah baik.. be strOng!

LaLa said...

hope ur brother will get well soon..
be strong ,ya :)

Budak Nakal said...

semoga cepat sembuh..aminn

aisya said...

makcik sy pun menghidap SLE jgak.. ape2 pun harap sabar dan tabah ye dengan dugaan Allah.

CheQ PP JoY said...

akak, sungguh sy xperasan..nasib akak tegur..kecik betul dunia ni..sedih betul sy masa tgk qayyum aritu..timbul jgk rasa menyesal sbb masa 1st time lawat dia, dia tgh tidur..ingtkn xnk ganggu dia berehat..so xdapatla berborak dgn dia..tp, harapnye kesihatan dia akan bertambah baek dan kita semua masih berkesempatan untuk berbual dgn dia..amin..semoga akak n family terus tabah menghadapi dugaan ni..

sis92 said...

smoga abg slmat n cpt sembuh ye :)

Pia said...

"akak doakan semoga abang cepat sembuh..semoga keluarga ikieyn tabah dn sentiasa di sisi abang,di saat2 dia sgt memerlukan kalian...."

kaAka said...

be strong dear...
kaaka doakan yg tbaik tuk kin n fmly...=D

Cik tikah said...

semoga kuat dan cepat sembuh, amin..