19 October 2011

Update Abang V4

Kin masih bermastautin di HTAA Kuantan.. semalam baru calling2 boss mintak extend cuti.. kin tau boss pon da naik pening dgn kin.. asik2 cuti-cuti-cuti.. tapi nk buat camne.. adik kin sakit bukan takat demam.. currently condition abang tak menentu. ada kala nya nampak ok.. tak lame lepas tu nampak teruk balik.. doctor da stop supply oxygen to him.. due to SLE dea da merebak dgn sangat cepat.. walaupon doctor da stop kan oxygen, jantung abang masih kuat. Itu tandanya abang masih kuat.. and semalam doctor stop kan antibiotik. sbb badan abang x respon to any medication. and currently kin dah berani bagi makan kat abang.. walaupon mmg tak sampai hati sbb kin tau sakit nye rase tiap kali kin sedut sisa makanan dalam perut abang.. tp akak tak sampai hati nk biarkan abang berlapar.. skrg ni pon, sape2 yang nk pegang abang..sume kene gune sanitizer sbb immune system abang da semakin low.. so lagi senang for him to serap virus dr orang ramai.. siannya abang. :'( and smlm doctor ajar buat physiotherapy.. Tuhan je tau perasaan ni.. dgn condition kaki abang yg semakin kecil.. kin tak sampai hati sgt nk pegang.. maafkan akak ye abang. Akak tak cukup kuat lg buat sementara ni. Insyallah arini abang akan di transfer ke wad 8B.. abang akan stay dalam bilik.. so abang tak expose dgn byk virus compare dgn wad skrg yg ari2 asik terdedah dgn org ramai. Ape2 pon, akak hanya mampu doakan abang terus kuat dan cepat sihat. Semua orang rindukan abang.

9 comments:

uncle hyree said...

hmm lebih elok dimasukkan dalam bilik yg tak terdedah oleh orang ramai ... pepehal pun uncle harai ikin tabah ...dan pasrah menghadapi segala kemungkinan ... cuma kita berikhtiar agak adik ikin tu kuat melawan penyakit yg datang....

buat masa ni tak payah peduli sangat pasal kerja tu..keje pun kalau hati teringat kat adik nak buat per? betul tak?

reymysterio said...

semoga ALLAH sembuhkan penyakit mu Qayyum..

~Nana 귀여운~ said...

semoga abg kamu tuh cepat sembuh yer..aminn

Alin Marlini said...

seorang sahabat saya pun menghidap SLE...selalu sakit2..smg cpt sembuh ye abang..

bella luna said...

kin,tabah lah jalani ujian dari Dia ye,. bella harap kin terus kuat and semoga abg semakin sembuh and kembali seperti biasa, amin,.

cik panadol said...

harap kin n family tabah hadapi semua ni ok...sy doakan abg cepat sembuh...

Aien Not Alien said...

tabah ye kin...aien dapat rasakan kasih sayang kin pada abang walaupun kin hanya tulis dalam blog...kin kena kuatkan semangat bagi dorongan pada abang....

semoga cepat sembuhnya...

eikieyn said...

uncle : thanks uncle. really appreciate it.

reymysterio : amin.

nana : thanks a lot nana.

alin marlini : ujian tuhan. thanks alin. kim slm pd kawan alin skali yer.

eikieyn said...

bella luna : thanks bella. really appreciate it.

cik panadol : thanks a lot dear.

aien : how i wish he can wake up and read all this. thanks so much aien. ;)