05 December 2011

Kedai Rakyat 1 Malaysia versi Wangsa Maju

Weekend baru ni, ramai la rakyat2 KL pegi KLCC sbb sane ade PC Fair kt Convention Center. Kin pon seperti biasa, tetap pegi memeriahkan majlis.. kasi tambah sesak lg crowd kt sane. Haha. Bkn ade barang nk beli pon, tp bile da masuk sane, card credit kene gores jugak. T___T Pastu biase la, dah alang2 pegi Convex, terus masuk Isetan.. Isetan tgh sales jugak. u'olls, sila la prepare credit card & cash byk2 klau nak masuk sane, skrg ni tgh berbaloi giler klau nk shopping. Sbb skarang Year End Sales dah start! =D =D Minggu depan, kin target area Bukit Bintang plak. Bleh redah sg wang, lot 10, pavilion, fahrenheit 88, times square.. kasi tawaf sume! 

Oh.. kin actually nak cite mende lain, melalut plak dah.. smlm kan, lepas kin blk dr KLCC, kin saje pusing nk pi cari Kedai Rakyat 1 Malaysia. Sbb aritu dpt tau derang dah bkk kat area Wangsa Maju. Teringin gak nk usha ape yang best sangat kt Kedai Rakyat 1 Malaysia tu. Murah sangat ker? Cantik ker? Klau bkn rakyat Malaysia boleh beli barang kt sane ke? Ade buat year end sales ker? eh? =D


Siap ada signboard gitu. Bagus untuk2 orang yang jenis tak pandai bace google maps macam saye. =D nampak signboard terus jerit "Alhamdulillah~" Follow je signboard tu sampai jumpe kedai. Kedai tu plak btol2 tepi jalan besar. So pandai2 le korang geledah cari port mane nak park kete. 

Ice cream 1Malaysia ade~


Rempah ratus 1Malaysia pon ade~

Pati laici 1Malaysia pon ade.. oren pon ade.. anggur pon ade.. :p

Ikan bilis 1Malaysia pon ade.

Sos tomato & cili 1Malaysia pon adeee.

Sabun basuh pinggan 1Malaysia poooon ade.

Sabun basuh baju 1Malaysia ponnnn adeee.

Tisu 1Malaysia pon ade.

Biskut kering 1Malaysia pon adeeeeee. 

Tadaaaa.. Kin pon tapau sikit jajan dr sane. Skarang saye da ade beg plastic 1Malaysia. ='D Ok, sekarang 1Malaysia tgh menyampah dgn ayat aku. Hahaha. 

Basically, kt KR1M ni lebih byk menjual barang keperluan dapur.. klau korang pegi sane, request nk beli TV, peti ais, PS3, mmg tak dpt lah kan. Silap2 cashier tu halau korang balik. :p And based on ape yang kin tgk, price kat sane lebih murah dari price luar especially yang packaging derang yang gune logo 1Malaysia tu. Brand yang selain 1Malaysia tu pon ade, and the price still murah dr harga luar. Bleh tahan la. Quality of product? Hurm.. bagi kin senang jer, you pay high price, you get high quality, you pay low, dont put too high of expectation okeh? Betul kan? Sape yang kat area Wangsa Maju, bleh la try pi usha.. tak jauh mane pon.. kat area Seksyen 4 Wangsa Maju jer. Jap2..kasi paste itu address.. Jalan 6/27A, Section 4, 53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur

So tempat kin da ade Kedai Rakyat 1 Malaysia.. tempat korang adoooo?? =D

* Senang gile keje designer packaging derang, amek logo 1Malaysia, tambah wording nama product ape kat bawah logo tu, print! Tepek kt product! Siap! Jual! Design sume sepesen jer. =p =p Woooops. =D Tamo marah.. tamo marah.. dah nak Christmas ni. =p

34 comments:

.: iEyLa :. said...

wah..sejak bile jadi duta nih??hikhik..
btw katne ni dear??i duk wngsa maju kot..hakhak

eikieyn said...

ieyla, kin lantik diri sendiri jadi duta sejak semalam. hehe. =D tu kin da letak full address sekali, dekat2 area wangsa walk jugak tu.

CintaZulaikha said...

barangnya murah, tapi berkualiti..sebab pernah dah cuba. harga boley tahanlah..sesuai ngn gaji yg kita ada. kira kalau gi kedai nih, mmg tak kan ditipu lah dari segi harga yg turun naik..hehe

Eyda ♥ said...

semuanya satu . bling bling lar mate tgok nombor satu :)

emy zulaiha said...

tak pernah jumpe.kat shamelin ade tak?haha

apek poyo said...

wahhh ..sonot la menjimatkan shopin

eikieyn said...

cintazulaikha : tu la. orang kate acceptable la. =D

eyda : bleh tak bling-bling jugak la time kt situ. hehe

emy zulaiha : errr tu kin x sure plak. bleh try google.

apek poyo : jimat shopping duit belanja rumah, bleh extend duit shopping baju + make up. =D =D hahaha

Ungu Violet said...

leh sopping selalu le cenggitu...hikhik

~Nana BamBam~ said...

syok yer..jalan2 cari angin kat market 1Malaysia tuh..

:)

Izan Ishak said...

bestlah eikieyn...KR1M dekat ngan umah. boleh shopping byk2 n jimat duit.

tnZackJ said...

tak pernah beli di kr1m sebab sy duk jauh dipendalaman...tak jumpa kedai tu

jelah said...

tnzackj-sme la kte...

caliph shuriken said...

oic, area seksyen 4 rupanya ^^

Cik Diana said...

wah. semangat 1 malaysia nie. ;)

♥AienNajwa♥ said...

huhuhuhu ! borong 1 malaysia namenyer niy..hah best la time sale swap jer credit card..lepas tu nak bayar hutang terkial2..better pakai cash money sendiri..berbaloi2 !!! ~~ hehehe......

miss Fyqa said...

lom pernah beli lg brg 1 Malaysia ni.. hehe..

krole said...

wuahhh..ble nak bka kat kajang ni..slalu tngok iklan jew...mmg murah sgt2 ke wak?

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha! akhirnya! tak penah masuk pernah lalu depan die je..ooo ini rupe nyer yang dia juaallll!! hahha

SeseDaP RaSa said...

ala kat cini xada lg kdai 1 malaysia 2.. huhu

Pamie said...

macam2 ada..hehe..

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

MyKhalish said...

wahh mcm2 produk ade yer...leh try tgk gak nih..

sharul izam said...

yeah dapat kedai 1malaysia..boleh jimat..:)

Khairil said...

terbaikk....

afzam said...

kadai2 ni ada kat area mne je ??

Fitriah Ayn said...

bahaya kalau minum Air coklat 1 Malaysia..sebab adik sy demam seminggu dan cirit birit...sebab dlm tu ader E coli..Hati-hati..memang murah tapi merbahaya..jika terkasar bahasa..minta maaf ya..

eikieyn said...

ungu violet : xde byk brg yg sesuai utk kin shopping sgt la kt sini. sume byk brg dapur, tp kin tak masak kt umah pon.. cano?? :P

nana bambam : bleh ler try pegi tgk. :D

izan ishak : tade la byk sgt sis. takat beli air kotak yeos teh krinsantimum boleh la.. :P

eikieyn said...

tnzackj : takpe. kin rase harga brg kt kwsn pendalaman pon sure murah lg kot dr price kt KL ni.

jelah : jom kte buat price comparison! :p

caliph shuriken : yezza~

cik diana : errr.. :p

eikieyn said...

aiennajwa : tak lah. kin aritu beli brg tak sampai 15rm pon. haha.

miss fyqa : bleh la try pegi usha.

krole : tak la murah sgt. but bleh tahan la.

ayie : location dea tak bape strategic lah.. btol2 tepi jalan. nk parking pon susah.

eikieyn said...

sesedap rasa : lex ar.. pegi kedai runcit biase pon lg best. :D

pamie : hehe. tp majority barang dapor.

mr lonely : thanks, mr lonely.

mykhalish : haa sesuai la utk org mcm bro.. rajin masak. :D

eikieyn said...

sharul izam : yeah. hopefully. :D

khairil : :D :D :D

afzam : byk lg. bleh refer kt website derang.

fitriah ayn : yer ke. ler tak yah nk sorry, bkn nye kin punye kedai pon. hahaha. thanks for the info btw. ;)

Unknown said...

Tisu kotak tu berapa?

Unknown said...

Tisu kotak tu berapa?

Unknown said...

Tisu kotak tu berapa?