12 December 2011

Pavilion & United Buddy Bears

Klau tiap kali nak Christmas, Pavilion sure win the best Christmas decoration among other malls in KL kan? Since the last few years, Pavilion sure akan come out with those fabulous ideas. So same goes to this year. Jom tengok what's going-on in Pavilion dengan mood ala-ala musim salji dah nak turun~ =D
Mewah, cantik dan menawan hati kan!

Bayar 5 Ringgit seorang, then you can play this merry-go-round! Kenape orang dewasa tak boleh main?? Tak aci! Beware ibu-ibu, bapak-bapak yang bawak anak sampai 4-5 org.. kopak wallet korang nanti. :P :P

View from the stairs.

Say "Sweeeet".


Nampak sangat sweeeeet kan! 

Lagi decoration yang sgt sweet.

From different angle.




Alolololo.. besarrr nyeee pipi!!!! T____T 


Ok dah. Abis dah gamba mood Christmas. 

Bersambung pulak gamba luar Pavilion yang sangat menggoda jiwa pencinta seni ini. Kebetulan skarang tengah ada event..eh event ke.. lebih kurang mcm exhibition patung bear besar2 kat luar Pavilion, or called as United Buddy Bear. Sambung layan gamba lg k.. =D

Ada lebih kurang 140 Buddy Bears dgn setiap bear berketinggian 2 meter; mewakili negara-negara yang diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Kiut kan!


Art and Culture: Each Buddy Bear shows the individual design created by different artists on behalf of their native countries. The international artists’ different styles are joined together in one work of art, spreading zest for life. The diverse design of the Buddy Bears – always typical for the respective countries – enables the visitors to experience a journey around the globe. (UNITED BUDDY BEARS)


The Message: The Buddy Bears stand together “hand in hand”, symbolising the future vision of a peaceful world. Each bear stands for the people of the different countries and their culture, yet not for political systems.

Charity: Buddy Bear activities and aid for children in need have formed an inseparable unit. To date, around €1,800,000 (November 2011) have been raised through donations and auctions in aid of UNICEF and local children’s relief organisations. (UNITED BUDDY BEARS)

Those bears will be in Pavilion area from 8 December 2011 sampai 15 February 2012. So sempat lagi le korang nak pegi usha. And bear-bear ni derang susun ikut urutan name2 negara. Pandai2 ler korang cari negare Malaysia~

Buat2 sweet lah konon. Eh, jap.. bile tgk 2-3 kali balik gamba ni, nampak macam bear tu posing ala-ala hantu pocong tak? Hahaha. This one, design dari Myanmar.

Respect for all life. A very good message.

Akhirnya jumpe la bear dari Malaysia~

Tadaaaaa~ Peace u'olls!!

Ya ampun pak.. kok ngapa an sih baju nya terselak.. :p


It's a boyyyy! :p

Sape pandai.. based on baju bear ni, cer teka this bear dari negara ape? 


Berdasarkan size mate.. baju dragon.. agak2 negare mane? Teka cepat! =D


Ape ape je la budak tu buat kt perot bear tu..Sukat diameter lah tu!


 Haaa yang ni kalu tak tau gak, hang pa kene pi beli peta dunia la.. pastu hafal.. pasni kin tanye lagi, jgn ade yang bagi jawapan ala-ala Miss Teen South Carolina.. "I personally believe ....such as South Africa and, uh, the Iraq everywhere like, such as.. "

"You, gamba ni sesuai jadi poster cite melayu tu... ala apeee tu name tajuk dea.. haaa....  'Di bawah ketiak suami!' "... Boleh tak saye nak siram air sirap panas kt muke orang yang cakap begitu dgn saye.. tade insuran betol. :p

 
Sekian laporan dari bilik berita untuk hari ini.. berjumpe di lain kali itu pon kalu gua ade mase nak update.. adios amigos!!

14 comments:

CintaZulaikha said...

pavillion + klcc = mmg gempak...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . cantik tu :)

el said...

wahhh best nye..ni kalo bw anak2 sis ni sure deme suko gilosss...hehehe

mmg cantek2 deko nya

suka tgk pokok kismas tu..kdg2 rs nak bw balik wat deko kt umah hahahaha

afzalsukasuki said...

afzal tak pernah masuk pavillion :( sangat sedey

caliph shuriken said...

byknya bear, kreatif2 design plak tu ^^

*adik sy keje pavi, tapi dia x ckp pun ada byk bear, huh...

♥AienNajwa♥ said...

bergambar sakan yer kamOo ~~ hehee !

eikieyn said...

cintazulaikha : i prefer pavilion lagi. hahaha.

ini belog saya : mmg cantik sangat.

el : mmg!! aritu ramai budak kecik ala-ala histeria nangis2 nak main merry-go-round tu.

eikieyn said...

afzal : adoi. jom la! tak payah shopping ape2 pon. masuk, jalan2 jer.

caliph shuriken : sesuai pencinta art mcm kin. hehe. adik caliph slalu camtu tau, dah keje kt pavi, tak tau nak update you. hahaha.

aiennajwa : cam-whore! :p dasar muke tebal.

Alin Marlini said...

bestnyer dapat peluk bear tu..hehehe

teynteyn the doll said...

huiyooo pegi pavi...hehe
mcm best je bear2 tu, nak pegi jugak T_T

Nonie said...

serius..nonie xpernah pegi pavilion lg!!!!huwaaaaa :(

remyhazza said...

alamak... aritu pergi takde bear tu...nak kena pergi lagi ler nie....

Aien Not Alien said...

alamak...kita jauh.. bila la dapat g...agak2 bear tu duduk situ lama tak? hmmm...

mia izzati said...

tak penah masukk...selalu jengok dari luar jeee