31 December 2011

Highlights of my 2011

Before kin buat listing azam tahun baru.. first skali kin nak buat list ala-ala highlight tahun 2011 hidup kin. Honestly, this year has been the most challenging year evah! Klau korang tade keje, meh bace.. kalau rase tak larat nk bace, x dapek den nk nolong. :D Entry ini hanya utk org yang rajin membace.

1. Sessi pindah randah KL -> Shah Alam -> KL

Sejak mula bekerja, kin mmg bermastautin kt area Wangsa Maju. Tp by almost end of 2010, kin dpt offer dengan company yg kin tgh keja skrg.. and kebetulan company tu tgh renovation, makanya kiteorg kene hantar dok dekat i-city opis utk sementara waktu. Klau mate gua ni sihat walafiat, gua tak kisah nk travel ulang alik KL - Shah Alam ari2. Tp mate ni keturunan tak sesuai memandu malam... makanya kin dgn rela hati pindah ke Shah Alam semata2 senang nk pegi keje. Lg pon, sape nak sponsor duit minyak ulang alik SA. Jauh gilos! Merasa bermastautin kt i-City Shah Alam yang sangat cantik di waktu malam for almost 6 months, akhirnya kin kembali semula ke KL.. tak ke gila.. dok pindah randah. igt senang??



2. New office, new jobs scope, gaji je tak new-new.

Amek ko..  album2 kenangan gua~ stock bergamba dalam toilet adalah wajib.. Gile lahh.. dlu pipi tak bape nak kembongggg! kenape skrg tapayah senyum ponnnn da kembonggg! T_____T

Klau ikutkan mase awal 2011, kin still baru dgn company kin yg skrg ni.. mule2 masuk, rase mcm bodo giler.. sbb main task utk kin tak mcm yg kin penah blajar.. klau ade pon, takat 25% jer kot. yang lain tu totally kene learn from zero. Yes, kene struggle gile babeng.. Alhamdulillah, knowledge tu makin hari makin bertambah.. job scope tok sah ckp lah.. dah melarat2.. dari takat website development, tetibe buat system, tetibe masuk webservice, tetibe buat device sume aku kene study, skrg plak masuk buat iPhone apps.. rase adventure giler.. honestly i love what im doing. tp aku tak love dgn gaji aku, dgn management opis aku, dgn opismate aku yg keje nye dok chatting 24jam and earn more than me. muahahahaha. T____T aku serious ni!

3. My dear brother's story

Semua yang berlaku adalah ketentuan Tuhan. Kin and family terime segala yang telah Allah tetapkan. Adik Kin yang (semua org tau) lasak, aktif, and totally healthy suddenly jatuh sakit.. akibat penyakit SLE. and still koma hingga ke hari ini. Dugaan paling besar untuk kin and the whole family utk mase ini. Alhamdulillah, parent kin is getting stronger especially my mom. Kin da nyaris berenti keja few months back because of this. Since abang dibawa balik ke rumah, kin happy sangat tgk perkembangan abang. Terbaru, abang da jarang demam2. And abang senang sangat kasi respond tiap kali kin pegang or cakap dgn abang. Alhamdulillah. Akak yakin abang dgr ape yang akak cakap. Akak yakin abang kuat. Akak yakin abang boleh sedar dan bangun mcm dlu. Cepat2 lah sedar ye abang. We all miss you. :) :) And you're make all of us stronger, abang.

4.  Tetibe rajin blogging

Ape kes..?? Hahaha. Wpon blom femes sampai level Hanis Zalikha.. XD XD... Actually blog ni da lame wujud.. tp dlu ala2 suam-suam kuku gitu.. tetibe sejak dok SA aritu.. bkn main rajin blogging.. siap buat  nuffnang cashout..  sah2 sebab mood kesepian gile kat sane. Ye la.. klau kt KL pas keje laju je aku pi merayap.. kt SA ape ado? takkan nak gi masuk UiTM, tackle mamat2 junior kot? =D alih2 balik keje tapau beger gerai, bwk balik umah, sampai umah, ngadap laptop. =D

5. Tak macam dlu lagi

Klau dlu.. kin ni ala2 pak turut.. wah pak turut gitu.. i mean kin ni senang dipergunakan gitu... bile org cakap A, kin pon A lah.. sedangkan hati tak rela.. skrg ni kin yakin kin boleh buat keputusan sendiri.. lebih kental gitu! Eh ye ker? Hahaha. Ape aku merapu ni.. tak pe la.. biar diri sendiri je paham.. korang tak paham.. nasib korang la..

Ok dah..kang korang ckp meroyan ke ape plak ni.. tu jer la cite2 sebagai penutup tirai tahun 2011. Aku rindu giler nak tgk bunga api time new year.. tahun ni agak2 ade chance tak???? Tetibe teringat saat pegi celebrate new year tahun lepas.. Best gilosss! Tahun ni takkan nk pegi tgk sesorang! Huwaaaaaa. T_____T Ok sekian. Happy New Year everybody!!


Ok aku dah campak calendar 2011 dalam tong sampah.. calendar 2012 aku tade lagi ni weh.. sape ade calendar 2012 extra?? bak sini post kat aku.. make sure cantik punye! Adios! eh japp...

Last but not least, this is the last photo taken at office in year of 2011. Byebye 2011.

4 comments:

cherryzeyra said...

best entry . tetibe plak sya rajin bca entry

~Nana BamBam~ said...

macam2 rgam dalam 2011 nie kan..dengan dugaan kin pasal adik kin excident lagi..tapi dengan berkat ketabahan dan doa2 kami semua...adik kin selamat jua :)

Selamat Tahun Baru dengan dunia baru ye kin :)

eikieyn said...

cherryzeyra : hehe. arigato..arigato.. :D

nana bambam : selamat tahun baru jugak ye nana. :D

thomas said...

hidup ni kadang2 tak boleh plan sangat,org lain yg merancang,
anyway life goes on.