26 February 2012

Cerita Seram Wangsa Maju | Aku Nak Belajar Karate

Ntah apesal la kan.. kin slalu ade masalah dgn budak umah / budak bilik.. eh lupe nk cakap good morning malaysia~ Niiiii kin nk citeeee pasal kes malam tadi.. aku nyaris karate orang dah tau tak malam tadi!

Ok.. dimulakan dengan Bismillah.. hehehe. cite seram mmg kene intro camni sikit.. Smalam dalam dekat2 kol 10 malam, kin dok layan laptop kt bilik.. mase tengah syok2 tgk American Idols, tetibe dgr orang ketok pintu mcm nak pecah jer. So kin pon gi ar skodeng kt tingkap.. ade sorang pompuan.. minah tu cakap dea kakak ipar housemate kin.. (oh yer, dalam rumah kin skrg, kin dgn housemate menyewa berdua jer.. mean, tade org lain dah la).. camni dialog kami berdua.. kite panggil minah tu as Kak Nor, and housemate kin kite panggil Ani lah yer..

Kak Nor : Dik, Ani ade kat bilik tak skrg?
Kin : (Skodeng kat bawah pintu bilik Ani.. tengok lampu gelap, selipar favourite dea pon tade) Errr kak, rase macam dea tade umah, sbb bilik dea gelap.. 
Kak Nor : Awak sure? Sebab tadi Ani message akak.. soh datang.
Kin : Tak sure la kak. Slalu nye kalau dea ade kt bilik, dea sure bukak lampu.
Kak Nor : Akak masok boleh? Nak ketok bilik dea jap. 
Kin : Masok lah.. (Join skali ketok bilik Si Ani)
Kak Nor : (Letak telinga kt pintu..) Dik, Ani ade dalam bilik lah.. cube dengar.. 
Kin : (Dengan rela hati..letak telinga gak kt pintu) .. a ah la.. ade.. Ani ade masalah ke kak? 
Kak Nor : A ah.. hurm.. takpe.. (sambil ketuk2 pintu bilik si Ani.. sambil2 tu jugak jerit "Ani... bukak lah pintu.. ni kak noooor niiiii.. bukak laaaa.. jgn la camniiii")

Agak2 dekat 10 minit.. minah tu tak bkk jugak pintu.. and aku try bkk gune kunci lain tak boleh gak.. suddenly kak nor cakap.. "Dik, kalau esok pagi, adik tgk dea tak kuar bilik, adik tlg call akak yer". Pas tuka2 no tepon.. kak nor pon balik...

Kalau korang lahhhhhh kan... ape korang dah pk? Aku fine, aku mmg trauma.. aku dok terpikir ntah2 budak umah aku ni jap lagi ade potential bunuh diri lah.. minum racun lah.. or maybe dea pengsan ke ape kteorg tak tau lahhh.. tp nothing much aku bleh buat.. last2 pukul 10.30 aku lock pintu depan dari dalam. sbb aku pikir minah tu maybe terus tido ke ape..

Pastu sebelum tido.. kin try pegi ketok lg blk si ani tu.. dengar mcm bunyi orang ckp tepon.. so kin pk.. "maybe dea tengah luahkan problem dea kt kawan dea on the phone" ok fine. kin pon sms si ani.. dgn rase risauuuu gilerr okeh.. "Ani, sorry tadi kak ipar ani datang, kteorg ketuk pintu tapi ani tak bukak.. kalau ade nak kin tolong ape2.. lemme know okeh? take care. goodnite"... wahhhh mulianyaaa hatiii housemate kooooo ani oiiii.. ok ending tak sampai lg.. aku da emo. k jap.. sambung cite..

then kin pon terus la tido.. tengah syok di buai mimpi.. tetibe phone bunyi.. pukul 12.10.. kin tak tengok pon name.. tp terus letak.. pastu phoneee tu bunyiiii lagi.. dah start rase nk gigit bantal.. ape hal lu kacau mimpi indah ku ini.. mase tu baru nk terkial2 cari phone.. skali tengok name "ani".. baru kin nk angkat.. dea plak letak.. kin da pk.. ani mesti nak cite problem ke ape ni.. skali.. ani call lagi skali.. kin ni cepat2 angkat phone.. "Aniiii.. ani ok?" and my dearest ani reply "Kin boleh bukak pintu tak.. ani kat luar ni..." ... (ok part ni jantung aku da separe sampai kat perot ok..) b4 bkk pintu tu, skodeng dlu kt tingkap, nk make sure btol ke ani. ok btol.. so bkk la pintu.. and kau orang tau ape minah ni cakap first skali dea nampak kin.. "Kin ok? nape pucat sgt ni??"

Kin reply  "ani... dalam bilik ani ade sape?" ani pon join buat muke pucat..

Ani : mane ade sape.. ani kuar dr kol 8 lebih tadi lah.. nape kin? nape ni?
Kin : td kak nor dtg, cari ani.. kteorg ketuk blk ani lameeee sgt. tp ani x bkk pintu. tp dlm blk ani ade orang. kteorg dgn suare org. sbb tu kin igt ani dlm blk. kin pon lock la main-door.
Ani : kin..jgn main2 kin.  (terus lari dpn pintu blk, tangan sebelah pegang kasot tumit.. )
Kin : serioussssly.. takkan nk tipu.. (tangan pegang batang mop, sambil pegang botol ridset..senang aku nk spray muke sape karang)
Ani : (letak telinga dkt pintu..) a ah.. ade bunyi orang la kin.. (Serious aku rase nk muntah sbb panic giler kot time ni..)
Kin : Tu laaaaaa.. (Kalau check heart rate aku skrg ni, mau cecah 200 kot!) .. dah, cepat bukak.
Ani : (pusing kunci, terus sepak pintu kasi bukak luas..) KINNNNNN! tengokkkk niiiiii!

(Izinkan saya maki sepuas2 hati pada ketika ini~)

.... my DEAREST housemate...rupenyeee lupe nk off TV.. mulia kannnn housemate aku!?
 
Ani : Kinnn sorry.. ani ingat ani da off da tadi b4 keluar.. sorry la kinnnnnnnnn..
Kin : (yang terkeluar dr mulut) its okay.. as long as ani ok. kin risau gile okay! 
(yang terkeluar dr hati) Vanganggggggggggggggggggggggg!! Vodoh! Vengong! Aku karate jugak budak sekor ni!
Ani : dah dah.. sorry sgt.. kin gi la tido.. sorry kay.. good nite.. (terus masok bilik.. )

Korang ingat senang ke aku nk terima kes mcm ni dgn rela hatiiiii?? Sampai pukul 2 aku terbeliak biji mate tau tak. T_____T 


Thank you utk u'olls yang layan i kt Twitter pepagi buta.. :P Siti, eh Mira laling, Cik Panadol, Ieyla, Hazlan.. tp layanan korang still tak membantu utk kin tido.. hahahaha. Ok dah.. selamat ber-enjoy di hari weekend. Kin mate bengkak arini.. tido takat 4 jam. confirm arini make up tebal punya! :D Have a great SUNDAY! <3

10 comments:

-Incek Fik- said...

hahaaa.. baik punya roommate, buat member sebilik cuak jer gara-gara lupa tutup tv sampai ke malam kala..

eikieyn said...

incik fik : pasrah je la dpt housemate cenggini~ kasi suspen!

Syafila Abidin said...

seram jugak kes awk ni. haha.. kalo kte, dah macam-macam dah kte fikir..

chunna said...

hahahhaha.. thumb up. kecut perut gak baca td. tv rupenye..demm!

~Filzati Zulkepli~ said...

ok part atas tu seram gila, tp part tv tak tutup tu lawak! HAHAHAHA. serius awal2 mmg suspen.

eikieyn said...

syafila abidin : tu la. nyaris nak call polis da tau tak.

chunna : next time kalau jd lagi, kin pecah kan tv housemate kin. muahahaha.

filzati zulkepli : sgt seram okay~

.: iEyLa :. said...

haha..amu nye tak takot.. :p

O CIKTEDDY said...

lorh..suspen aje..haha

cik panadol said...

Susah nk carik housemate yg ok..agak2 tak tahan ngn perangai die,halau je...sy penah halau housemate bermasalah...skrg menyewa sorg2..senang citer,xpening pale...

caliph shuriken said...

steady laa housemate kin.. suroh dia wt slalu, hukk...