20 February 2012

Diet Failure | Cheese Naan RSMY

Meh nak story sikit experience 6 hari berpuasa nasi + berdiet secare extreme! Actually last week aku dok gian nak buat extreme diet, tu pon sebab lately aku notice byk seluar aku mcm mengecut jer.. So, hari isnin, gigih tu bwk bekal pegi opis. 

Nampak tak tu 2 bijik epal skali aku usung, sebijik buat breakfast, sebijik buat backup kalau nyaris kebuluran. Siap ade cereals utk lunch, satu tupperware biskut kering utk kes2 emergency. :p


Time lunch, makan cereals jer.. pastu 10 minit siap lunch, rase mcm nak makan lagi. Tahan punya tahan sampai nak dekat time balik, gastrik pon menyerang~ Memang dalam train tu da rase mcm nak gigit orang pon ade. T____T Bulan pose, klau aku tak sahur boleh jer aku relax sampai ke petang.. ni time2 diet.. baru kol 3 da mengigil.. ape hal lu? Malam2 pulak, amek mase buat sit up, buat salsa.. (Kebetulan dapat VCD Salsa free sbb beli cereals aritu).. Meroyan jiran2 bawah umah aku dengar aku hentak2 kaki.. Yihaaa~

So next day, bwk bekal bihun kosong jer gi opis. Hahaha. Bapak la desperate nak kurus. Tp percaye tak, dalam mase hari 3 hari aku diet.. total berat yg turun adalahhhhhhh tigaaaaaaaaa... ok, bukan 3 kg... tp 300 grams! Very the vongoks! 


Baru2 ni ade event company pon, perot da mengigil semacam, last2 amek la jugak sandwich ngan bihun takat 3 sudu. Tp setelah di kaji balik.. setelah 6 hari aku berpuase nasi, mengigil lutut buat salsa, sampai krem perut aku buat sit up, jumlah penurunan adalah sebanyak 700 grams! Maka.... sabtu malam adalah mase terbaik utk menunjuk perasaan! 

Port terbaik utk penggemar2 cheese! Tapayah bayar mahal2 makan pizza hut.. jom pegiii RSMY!! Best Cheese Naan In Town! Dekat Jalan Medan Tuanku jer.. Sile order Cheese Naan kat sane! Seriously sedap. Memang aku da tak pikir diet dah.. ni sume keje si Mira! Goda2 aku pegi sane. Aku ni pantang sikit kalau digoda.. kan da btol2 tergoda. Huwaaaaa. 


Cheese kt pizza hut pon takde yg boleh tarik camni okeh! Sedapppppppp sampai rase nak tapau bawak balik buat breakfast esok pagi. :P
So, last week kiranya aku turun 700 grams setelah mengamalkan extreme diet + sit up + salsa dance, pagi tadi datang opis, aku timbang... naik 1 kg! Vengonggggggs vetolsss! Maka dengan ini, aku da fed up nak diet.. jom buat nescafe, cicah biskut kering bersama-sama. Sekian!

30 comments:

wan_cikgumuzik said...

sumpah terliur tgk cheesssssss yg ditarik mcm tuhh ok..!!

caliph shuriken said...

laju jaa up 1kg kn, hukk...

zulhilmi tempoyak said...

brape kilo lemak dah kembali naek ni.. heee

NURULHANIF said...

wah bestbya dh turun berat bdan.. akak makin bertambah.. hehe

Suraya Aris said...

wah ni betul-betul diet nih, semoga berjaya!

eikieyn said...

wan_cikgumuzik : serious wan..sedap gilerss!

caliph shuriken : tu la pasal.. T___T

eikieyn said...

zulhilmi tempoyak : buat mase ni..1 kilo~ T_T


nurulhanif : mane ade turun.. naik balik da ni. :(


suraya aris : tamo diet da. majok!

Asep Haryono said...

Assalamualaikum Wr Wb.

First time to be here. I love this blog so much, and I found many interesting topics here too.

Greetings from Indonesia

wassalam

Asep Haryono http://simplyasep.blogspot.com
www.asepharyono.com

Anonymous said...

popular i kt sini...so sweet...

Mummy Adriana said...

nak kurus kena makan gak! tapi makan dalam kuantiti sket..ulang banyak kali. Lau mkn small portion for 6times a day bole tingkatkan kadar metabolism..cuba la :)

eikieyn said...

asep haryono : thanks!

anonymous : miraaaaa! aku tau and sure ini adalah engkau! :D ai memang sweet! baru tau meh? :D

mummy adriana : will do next time. skrg tade mood da nak diet :P majok!

aisya said...

seminggu lebih diet xmakan nasi turun 1kg... balik hostel ni nnti nk start balik.. kat umah ni xleh la... godaan byk... hehe

KETUAT DI KAKI said...

hai ekin,, cba try diet atkins, sy hilang 23kg++ gna cara atkin tanpa sebarang ubat, makan smpai kenyang.. ini serius..

eikieyn said...

aisya : hehehe. mmg pon. godaan kt umah lagi dasyat!

ketuat : really?? ok jap.. google pasal atkins pulak :D :D thanks!

Asep Haryono said...

wah pada ngomongin soal DIET ya? Dulu saya pernah cuba diet 1 bulan, hasilnya tidak begitu menggembirakan. hanya turun 1 kg aja. huaaaaa

Asep Haryono
http://simplyasep.blogspot.com
www.asepharyono.com

.: iEyLa :. said...

uit..g mkn naan cheese xajak..haha

Kazman & Sue said...

haaa... diet dekat seminggu... sekali makan cheese terus hancusss......

c'axoera ヅ said...

spesis iman tak kuat ni ahahah :p

eikieyn said...

asep haryono : same la~ :P

ieyla : next time ye laling. :D aritu pon pegi tak di rancang.

eikieyn said...

kazman : hancusss lagi berkecai. :P

c'axoera : godaan sangat dasat, nak buat cemane. :P

O CIKTEDDY said...

erk,mmg ekstrem lorh..haha

mankete said...

ahahahahah dem dem ..hancus diett akuuu .. ahahah kelakar betul la kin ehehe..

tapi kalau nak turun kene excerise la.. itu jer caranyer eheh jom g gym :)

eikieyn said...

O cikteddy : tapi skrg tak buat dah. tobat. :D

mankete : KL ade ke gym yg murah / FREE? jommmmm! :D

Aida Omar said...

hahaha... diet extreme tak berbaloi sangat.. wow!! sedapnye cheese tu..slurrpppp!!! dah la hantu keju ne.

eikieyn said...

aida omar : serious tak rugi kalau pegi sane. =D kin pon hantu keju~

♥AieN ChoiN♥ said...

grrr..terliau kowt.. :) xpyh diet..wat saket badan..hehe..

eikieyn said...

aien choin : mmg sgt sakit. tp maybe pasni slowly2 lah kot. :D tp kalau ade org ajak nk blanje mkn cheese naan, i rela tak diet. :D

kang anom said...

visiting here and support me

My Chibi Box said...

eikieyn,,tu bukan diet tu tapi menyeksa diri..diet yg bagus bila kita tak stress n buat secara santai..sy pun almost 10mths berjaya turunkan 18kg..

eikieyn said...

kang anom : thanks.

my chibi box : ehehehe. tips please!!!