06 February 2012

Kesan Bila Korang Cuti , Gua Tak Cuti

Amboiiii~ Bahagianya korang. Mentang2 la sesi berjimba korang sume sampai esok kan!! Jelesss sampai rase nak gigit orang. Ni mood tengah ke laut ni. Mau tak ke laut, orang sume pakat cuti.. aku terhegeh2 kene datang keje.. Ni bkn sebab ade emergency task ke ape.. seperti biase, company aku skeeeee buat undang2 tersendiri gitu. Ok fine. Aku datang opis, menurut perintah. Tp jgn korang marah kalau aku buat muke setonyehhhh dari 8.30 pagi sampai pukul 5.30 petang arini dan esok. Muahahahaa.

Pagi tadi elok2 turun dr umah.. macik umah bawah aku ade bertenggek kt depan pintu tengah main dgn cucu dea.. skali dea nampak aku lalu.. mesra alam je macik tu tegur "eh dik.. arini keje jugak ke? kan semua orang cuti".. aku reply dgn mesra alam jugak.. "ohhh company saye cakap kteorg sume tak cuti.." macik tadi gelak2 ayu jer.. terus aku jalan kaki pegi LRT.

Sambil dok jalan pegi LRT.. kepale dok pk ape nak tapau utk breakfast arini.. siap terbayang2 nasi lemak, mee goreng telur mate, cekodok panas. adoi sedappp nye.. last2.. sebiji gerai pooooon tak bukak! Lagi la mood aku tambah ke laut.. Pastu mase masuk LRT, wahhh dapat seat! Itu bukti mmg majority rakyat malaysia tgh dalam mood bercuti2 Malaysia.. 

Sampai ampang park.. terus catwalk pegi KFC.. mau gastrik aku kalau tak beli ape2 breakfast ni. 





Sambil2 jalan towards opis.. ini lah pemandangan Jalan Ampang... bleh bawak tilam baring kt tengah2 jalan. :P




Ok dah.. mood masih ke laut.. aku nk buat keje ape pon tade mood. asik2 aku je buat keje, kasi chance budak lain plak buat keje.. eh bleh ke camtu? :P

Enjoy your long holidayyyyy, u'olls!

10 comments:

sya fieqa said...

piqa pon xcti..
wah, pg2 sarapan KFC..
^^

sitihanisahali said...

serono nye bercuti ni.... ;p

eikieyn said...

sya fieqa : terpaksa dik.. terpaksa. :p

sitihanisahali : ai.. saje nk kasi jeles nampak? :P

Nur Aischa said...

alaa sedihnya dia.. haha jgn lah mcm tu. kena bersemangat utk bekerja! nanti mana tahu time org lain kena kerja, akak ekin dpt cuti satu minggu pulak kan.. ;D

caliph shuriken said...

sy pun keje arini, huh...

thomas said...

nak gaya kerja seorang2

eikieyn said...

nur aischa : haha berangan je la~ :P confirm takkan jd kenyataan part tu. :D :D

caliph : sameeee~

thomas : tp kin satu opis sume kene keje. x_x dunia ini kejam! :P

Ckin Kembaq said...

sy tak cuti pun..hehe

NURULHANIF said...

bestnya kfc

eikieyn said...

ckin kembaq : ade geng! :p

nurulhanif : dahhhh bosan kfc. :P