09 February 2012

Perkembangan Terbaru iCity Shah Alam

Weekend baru ni, kebetulan ade wedding kat area Puncak Alam, so on the way back to KL, singgah jap kat iCity. Tak memasal rase rindu kt iCity maklum lah dah dekat setahun pindah dr situ. :P So meh layan gambar PERKEMBANGAN terbaru iCity.

iCity's Ferris Wheel. Nak main? Sorang bayar RM 5.

iCity's Pirate Ship. Nak main?? Ni pon sorang kene bayar RM 5.

Ini.. tatau name ape. tp takat pusing2 kt area dlm tu jer la. Ni pon sorang kene bayar RM 5 jugak.

iCity's Carousel Horse Ride. Yihaaa~ Ponnnn same. Nak main, bayar sorang RM 5.

Menda alah ni pon same jugak. Kesimpulannya.. sume kene bayar RM 5.

Ni yang macam buai pusing2 yang mcm kat Genting tu.

Nak cakap low quality pon yer. Nak cakap vandalism pon yer. Isk Isk.

Rase macam baru umur 18 tahun.. eh memang 18 tahun pon. T_____T


iCity during sunset.

Padang jarak padang terkukur :P There'll be another project soon.

Mr Dinasor di iCity

Nampak dari jauh.. macam biase jer.. meh kite close-up.

Vandalism lagi~

Vandalism is everywhere.

And some of iCity's night view.



Obviously.. iCity yg mase kin keje dulu is more peaceful. Just wonder if skrg masih keje dalam iCity.. I might feel macam keje dalam funfair. :P and based on the cost basis, honestly I would rather go to Genting. 

Ok dah. Nak gi lunch. Monster Kikin dah laparsss. Babai.

28 comments:

.: iEyLa :. said...

i naik horse ride je time g ari tu..
bile nak bwk i g sne lg??hihi

ZouL said...

hehe..ZouL baru 1st time g Icity.boleh la..Ferris wheel tu baru je siap rasanya tak naik lg..rm5 je ke? leh la naik nnt hehehehe

Princess Feyqa said...

wah mcm best, tp syg la dh kena conteng pth sume, ilang seri huu

thomas said...

Memang dah jadi mcm funfair.

CintaZulaikha said...

tak tau plak kat icity banyak bda2 cenggini. nampak cam best ja...huhu

eikieyn said...

ieyla : kin tak naik ape2 pon. insyallah nanti klau rase gedik nk pegi lg, kin roger okeh?

zoul : yes. RM 5 JER. :P rase mcm mahal jer.

princess feyqa : kan. gatal tangan btol!

eikieyn said...

thomas : exactly sebijik. :p

cintazulaikha : best utk entertainment jer. tp klau ade opis kt sane, seriously sangat tak aman damai. :p

Carpet Cleaning Melbourne said...

This is very nice place for family bonding. Nice rides.

caliph shuriken said...

siyes kreatif.. rasa mcm nk beli jaa kuda2 tu ^^

eikieyn said...

carpet : yes~ thanks for dropping by btw. ;)

caliph : beli, pastu letak dpt pintu umah. baru nampak awesome. :D

misyamissyou said...

waa...smpai skrg pn xpenah lg pegi..uhuk..ni yg rase ketingalan zaman ni..

eikieyn said...

misyamissyou : adoi la you.. icity dah totally different da skrg. :p

PotiaCasaDelarossa said...

dulu pergi i-city x ada smua benda ni... dah maju kot

zulhilmi tempoyak said...

jom main sme2... plssss... heee

eikieyn said...

PotiaCasaDelarossa : a ah. baru buat dlm tahun 2011 aritu.

Zulhilmi Tempoyak : Jommmm. Hang bayar! :p

★ aIsyaH ★ said...

wah ..cantik..
sy pernah pergi sekali je k0t..hik2.. :)

TiraPengemis said...

ada yg dah try..ada yg blom...hehe

eikieyn said...

aisyah : skali skale pegi ok la. klau selalu sgt pon bosan jugak. :p

tirapengemis : kin satu pon tak try. cam mahals jer. :p

Aien Not Alien said...

dulu g biasa...sekarang terlebih daripada biasa...


*dah macam masuk kedai "selamat datang satu barang 5 ringgit" huhuhu..dah semua rm5 :)

kartikel.com said...

teringin nak pegi, bila tah nak pegi..
lawa wheel ferris tu..

Nyue said...

nyue pegi mlm...xder la nak main semua benda kat c 2...cuci mata jer..huhuu

Miss Hidy said...

wah...macm best jer...hidy x pernah smpai lg kat sna..huhu

Cik tikah said...

wah, bnyk benda baru kat icity la. dh lama x pergi sana. hehe

izan mama mia said...

wah..byk benda baru laaaa...nanti nk pergi lah...dekat je dengan rumah... tq share..

eikieyn said...

aien not alien : hahaha. tu blom kire kalau bawak sampai 5 org anak. bankrap mak!

kartikel.com : jempot la datang. ceh da mcm tuan rumah icity plak dah. :p

nyue : kin pon same. lepak cuci mate jer.

eikieyn said...

miss hidy : its okay. bile2 free, ley ar dtg melawat2 dan menghabiskan duit. :D

cik tikah : tu la. baru bape bulan tak pegi, byk gile benda baru.

izan mama mia : hehe. no problem sis. ;)

mia izzati said...

tak penah pi lagii huhu..

eikieyn said...

mia izzati : takpe. icity bukak tiap2 ari :D