08 November 2011

Entry Gamba Atas Jalan

Cuti 2 hari jer mane cukup. Stuck kat highway jer dah buat gua panas hati! Tamo cakap banyak. Meh layan gamba jer boleh?

Ni mase elok2 jer kuar Tol Gombak. Merangkak yer adik2! Speed memang antara 10-20 km/j jer la yer. Klau bleh cecah 50km/j tu dah rase champion giler!

Bile hati da semakin panas, mase ni la elok buat sesi karaoke sorang2 dalam kete bermula. Bukak radio, tunggu lagu best kuar, pastu feeling nyanyi kuat2 dalam kete. Pastu duk main tuka2 channel, bleh plak kuar lagu Amelina.. T_______T saje nak kasi panas hati tauuu!

Last2 masuk Tol Karak, aman damai jerrrrr jalan. Ape kes? Sangkut dari KL ke Karak sampai 2 jam lebih. So secara rasmi, sampai umah dekat 4 jam yer adik2! Pecah rekod btul lah! Selalunya 2 jam je. T___T

 

Semalam plak.. dari Kuantan, Kin rempit sikit la kat highway karak tu, konon nak avoid jam. Jalan Kuantan - Karak, kete mmg banyak, tp perjalanan agak smooth gitu. Sampai la ke Bentong, nampak ok lagi. 

Sampai jer dekat2 nak kuar Tol Bentung.. T_____T rase nak gigit stering! 

So kesimpulannya, bila da tau time2 musim orang ramai bercuti2 Malaysia ni, ni adalah tips sebelum mulakan berjalanan yer adik2. Prepare la segala makan minum dalam kete, pegi isi minyak penuh2, pegi toilet awal2, sbb jgn berangan la korang nak pegi R&R.. beratur sampai luar toilet yer adik2, adalah lebih afdal kalau ade Touch n' Go atau SmartTag. :p Hehe. Selamat kembali bertugas, u'olls! 

 

*Sorry ler tak mampu nak upload gamba di pagi raya, hanye mampu upload gamba atas jalan raya. Kire mood raya la jugak tu kan? 

14 comments:

thomas said...

Wah! Teruknya jam sampai nak gigit steering?

Nurul Faiz Bikers said...

bila balik dari kmpg?

sy balik ptg smlm tak teruk sgt jam.

eikieyn said...

thomas : hehe. sbb dalam kete tu sorang2. klau ade orang kat sebelah, i gigit orang sebelah. :p

nurul faiz : huh? ye ker? kin blk ptg smlm ptg jugak. dr lepas bentong nak ke KL tu, sejam lebih gak baru sampai. mase kuar tol tu berarak teruk. tu pon da main selit2. :(

izan mama mia said...

jem teruk btol....nasib baik tak balik kampung raya ...cayalah eikieyn dapat tahan sabar walaupon ....sampai nk gigit stering...

eikieyn said...

izan mama mia : hehe. nyaris2 dah tu :p

misyamissyou said...

nak balik pn jem jugak T_T bukan balik rye je huhuu jenuh dalam kete..sian enjin kete panas..

~Nana BamBam~ said...

suasana bila mahu balik raya..huhu

apek poyo said...

wahhh..berjimba la duk dlm keto..kematu punggung
kobeh kaki

nina said...

dah rase dah thn lps....... bertolak mlm raye sampai pg raye....ishhh...ishhh......thn nie blk gombak jerk... Selamat Hari Raya kin.... :)

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

aku dari jitra-kl 10jam duk dalam bas..kematu pungkoq..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak tersangat lah jam nye . :)

mirakim said...

stylo btoi cuti awk..kelas ko nyah!!!

caliph shuriken said...

jgn lupa upload pic gigit steering tau, hukk...

Dalila Hamid said...

sudah biasa dengan suasana begini... mmg tension!!