14 November 2011

Review : Bubba Gump Shrimp Co


Semalam kan... first time kan.. kin kan... pegi kann.. makan kan... dekat kannn.. Bubba Gump Shrimp Co.! Hehehe! Tulis kene gedik sikit.. sbb mood sonok sangat semalam tak abis lg.. but memang betul pon.. kin first time gi makan kat situ. Before ni tak penah tergerak hati nak gi sane sebab dah sah2 restaurant tu tulis "Bubba Gump Shrimp Co." and kin pulak allergy seafood. Tp ade la sorang minah ni, best friend kin ni ha dok tergedik2 suggest kat kin celebrate birthday kawan kin kat sane. :p And minah tu ckp, situ pon ade menu ayam.. Kin ni mmg stock muke hari2 makan ayam.. tade binatang lain kin makan, selain ayam.. Hehehe. So, kiteorg plan baikkk punya lah kirenyer.

Sebelum tiba sesi makan, sesi bergambar adalah wajib yer adik2. Layans!!~
View dari luar restaurant Bubba Gump Shrimp Co. Eh wait, did u guys know, actually inspired from a movie in 1994, Forrest Gump. Ala yang cite dea ade laki yang asik lari-lari-lari tu. Kin x penah tau pon, sebab rasenye 1994 tu, kin tak lahir lagi. =D (Salah satu teknik mengaburi umur sebenar anda.)



Oh yer, Kin pegi Bubba Gump yg kat The Curve tu yer adik2.. Location restaurant dea betul2 sebelah Pappa Rich. Ade lg branch lain actually, x silap ade kt Sunway. 

Meh kin cite disebalik motip papan signboard biru "Run Forrest Run" tu yer.. ni cite ikhlas dari budak kampung yg tak penah gi makan kat Bubba Gump. Kin mmg pelik la ape motip letak signboard ni kat each table. Yang kite ni dok jakun, siap main snap2 gamba 3-4 round..

Ok, snap biru dlu lah..sbb mmg awal2 sampai tgk signage tu camtu..

Skali gatal2 la tangan pusing flip signage tu sbb nk snap yg kaler merah. Tp hati still dok terdetik, apekah motif mende alah ni atas meja.. Last2, x sampai bape saat lepas kin snap gamba ni, waiter sane terus dtg "Yes mam, can i take ur order?"... kin plak slamber jer cakap, "i still wait for another 2 person, err i'll call u later ok".. then mamat tu just reply "sure mam~" trus dea flip kan balik signage kin tu jadi biru... mase tu baruuu lah gua tau.. if u flip the signage to 'red' yang ade mention "Stop Forrest Stop", means, korang nak the waiter to stop dekat ur table. Muahahahha saye budak kampung! Mane lah aku tau. T___T So klau gi sane, toksah buat ler buat aksi jerit2 " excuse me..excuse  me!".. Nampak sgt jakun! :P Hehehe.

Some of the menus.

Tu bukti ade menu ayam di sane yer adik2.

Crazy Chicken Cajun~ <3

Garden Salad with chicken. Salad dea sangat fresh. <3

Mama Blue Southern's Charmed Fried Shrimp.. Walaupon sedar diri ni alergic.. curi2 gak makan sekor udang kat sini.. Sedap sampai rase nak nangis.. tp lepas tu mata gua dah start gatai! Tp serious sedappppppp! Udang dea manis sgt.. Aaaa kenape la diri ni alergic dgn binatang ni.. T____T 

Chicken Fingers. And fries2 kat sini adalah sedap! Terase btul ke-fresh-an ubi kat situ. Wah, semakin pandai mengomen makanan, tahun depan bleh jadi Juri MasterChef Malaysia! =D

"That Chocolate Thing", yes tu mmg name menu ni. Sangat heaven kannnn. Tp sebab perut nk bengkak, so tak bleh telan byk2. T__T 

Lakonan trauma + jakun korang memang menjadi, nampak sangat real. :p

So, for the "surprise" birthday thing, ni especially utk sape2 yg teringin nk buat surprise birthday kt member2 lah yer, basically derang kt sini buat ala2 kt TGI Friday buat.. First of all, derang akan bawak kan 1 cup of ice cream siap ade candle gitu~ then the "birthday person" kene diri atas kerusi, buat birthday wish, sing a song, tapi ade additional dance, bertemakan.. "shake-your-booty"... amek kau.. merah2 muke atas kusi! :p Ade je kin rakam video & gamba, tp atas permintaan tuan punya badan, video & gamba2 itu hanya untuk tontonan certain2 orang sahaja. Harap maklum. 


 Sweet la konon! :p Memang korang sweet pon!

Berbalik kepada menu kat sini, so far, kalau drinks, kin berani suggest Mango Sparkler, yang ni mmg sesuai la sbb dea fresh and bila da makan minyak2 ni, u guys sure nak yang cool2 sikit kan.. or try Blueberry Smoothie pon ok.. ade lagi satu smoothie kt sini, ala2 strawberry jer rase, lupe da name dea.. sedap gak.. sbb dea ade mix dgn banana skali..  (Cik Puan Fareeza baru update, name drink tu, Run Forrest Run! :P)

Price.. hurm, kalu sape2 penah makan kt Chili's.. harga lebih kurang cam kat Chili's.. so letak la target sorang dlm RM50 camtu. Sekali sekale pegi makan sane bleh la.. Kalu tiap minggu, harus lah tidak bagi ku~ Unless ade orang sudi dan baik hati lagi dermawan nak belanja~ I tak kisahhhh! =D =D =D I rela youuu~


Ok dah abis da story.. so sape2 yang terliur nak makan udang sedap dan manis dan menyelerakan, bleh la try pegi Bubba Gump Shrimp Co ni.. serious x menyesal punyer. And thanks to Fareeza Amin yang sudi meng-suggestkan tempat yang best ini. 

Cik Puan Fareeza Amin! Dia ni la tukang kasi idea baek punya! Thank you laling!

Location : The Curve, Lot 145, 1st Floor, No. 6, Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara, 47800, Petaling Jaya Selangor Darul Ehsan
Telephone No : 03-7710 9862 and 03-7710 9863
Fax No : 03-7710 9864


* Waiter kat Bubba Gump The Curve, ramai yang Filipino.. and derang ni mmg pandai melayan.. i mmg suka dilayan2.. hehehe.. "Salamat Po, you guys"

12 comments:

.: iEyLa :. said...

terliur la plak tgk pagi2 nih..huhu

afzalsukasuki said...

adoyai..ni harga kalau tak sama harga muka kancil,mesti tak sah kan?hahaha.sedap :)

ch000tz axoera said...

shud try the soup! mmg superb!

eikieyn said...

ieyla : abis keje bleh je terus pegi. :p

afzalsukasuki : hahaha. sekali sekale boleh la. klau ari2, mau kopak wallet ni ha.

ch0000tz : next time bleh cube, tp next time tu maybe next month or next2 month. bankrap klau asik2 pegi sane. :p

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah sangat lah terliurnye :)

Ungu Violet said...

wow...coklat yg lam botol tuh...sempoi ar..:)

caliph shuriken said...

nama menu2 tu unik semacam kn, huh...

Cik tikah said...

lapar pagi pagi ni. alamaaaaaaaakkk!!! mesti mahal kan makan kat sana..

eikieyn said...

ini belog saya : ape lagi. weekend ni bleh pegi. :p

ungu violet : sempoi dan sgt sedap.

caliph shuriken : tu care nk attract customer la tu. :p

cik tikah : bleh tahan la. skali skale boleh la~ :p

Aien Not Alien said...

sesekali manjakan perut dekat tempat2 macam ni best la..hari2...fuhhhh...

hahaha~

Nazri Razra said...

Nak pi gak lerr.. Ni awak py pasai le ni.. hehhehe

Faridzuan said...

Wah! Samalah dengan saya kak, saya pun jenis pemakan ayam tegar, tapi seafood pun makan juga. Tengok menu-menu dalam gambar tu boleh membuatkan kilang air liur saya banjir! Eh! Hehehe.