14 August 2011

Cerita Hari Ke-14 Puasa

Di saat ramai orang terbaring dan merelax2 kan diri kat umah.. kin plak seharian merayap.. saje je singgah Matta Fair kat PWTC.. bkn ade plan nk gi holiday pon.. klau plan pon, blom tentu cuti aku boss nk approved.. :P keje bertimbun2 kat opis tu.. nk holiday cane? tell me babeh! tell me!

 



Cukup la satu gamba yg membuktikan betape semak dan sesak nye PWTC hari ni. Ramai nyeee org nk pi holiday.. aku ni da lameeeee x pegi holiday.. huhu~



Klau org lain pegi Matta Fair sbb nk tgk tiket kapel terbang la, package holiday la, voucher penginapan la.. tp kin plak.. menghabiskan duit beli benda lain.. cukup la sekadar meng-hint kan ape yg di beli utk hari ni.. ape lagi.. x bawak cash, kte main gores dan menang la.

Pas balik Matta Fair, tugas menhantar kete pegi dobi jap. Sian kete ni, da berkurun tak mandi.. Confirm tukang dobi ni sumpah seranah kete kotor cam hape jer lagi.. Abang, tak baik mara.. ni bulan pose.. kang batal pose kang! :P

Lepas bawak kete mandi.. plan nk bkk pose kat Pizza Hut yg kt area Wangsa Walk tu..da drive sampai sane, bleh la plak Pizza Hut tu tutup sbb under renovation! Patah hati kejap. So pastu tuka plan.. pegi Jusco Wangsa Maju je la.. selera da terase nk makan Kenny Rogers.. Sekali sampai2 sane.. FULL HOUSE sudah! baru kol 5 kot mase tu.. Huwaaa lagi ar wa patah hati.. Skali, terpandang Papa John~ Bleh la, gamble je pegi reserved kat sane.. lucky ade lagi 1 table vacant.. mase tu baru dekat kol 5.30 kot..2 jam nak bertapa menanti saat bukak pose~ Tak ke rase mengigil~  

Bile tade hala tuju, camni la jadi nyer.. bertenggek kat kusi2 tengok orang lalu lalang, pastu dok gosip sesorang.. eh kenape pompuan tu kurus giler~ eh apesal couple ni da 3-4 kali lalu lalang dpn aku ni~ eh penuh nye troli macik ni~ eh abang ni shopping oven! mesti nk buat kueh raye ni~

 

Wedges! <3



Saat menanti pizza yg tak kunjung tiba..



Hehe selesai sudah hari ke 14 kte berpuase.. sekejap jer da 14 hari.. Alhamdulillah tak batal pose hari ni walaupon da penat sgt sebab seharian merayap.. And Alhamdulillah jugak akhir nye dapat merase menu bukak pose selain dari menu bazaar Ramadhan kat sini.. bosan gak ari2 menu lebih kurang same.. hihi.. selamat menunaikan ibadah puasa u'olls~

Eh jap.. cer teka ape meaning signage ni? Kawan kin dengan selamber badak cakap.. itu makne nye "Dilarang membuang angin di kawasan ini".. boleh??? Sakit perot kiteorg gelak, nasib tak batal pose tau~

13 comments:

~Nana 귀여운~ said...

cantikk kete 2, smart ouh

HAZWAN17 said...

beg nikon..beli ape eh hehe

caliph shuriken said...

jusco w/maju mmg full house.. bazaar kt seksyen 1 tu pun ramai org jgak.. dh lama x turun kL, huh...

signage tu.. diorg x bg dak kecik atau sapa2 dok celah tu, nti jatuh bwh baru tau :p

eikieyn said...

Nana : Cube tengok dekat2.. tak cantik mane pon. Hehehe.

Hazwan : Beli make up kot! :P Hahahaha

Caliph : Itu la. Ni la 1st time kin bkk pose kat luar tau. Slalu kt umah je. Tak expect full sampai camni. Hihi. Itu la, kin pon agak camtu, tp sape la design signage tu. Tak creative langsung. Hahahahaa

chiLleD...!! said...

boleh ambik gmbr rya bnyak2 lah ea taun ni..hehe

signage tu...mgkin dilarang duduk di sini..kan jatuh ke bawah lak..

SaRaa said...

di larang kentut kot..haha

apek poyo said...

wahhh..seronok ye jln -jln hujung mggu

D_08 said...

DSLR le tu??? campo nak habehkan mase sbelom waktu berbuke kan??? kan???

Dhiaqiud said...

sonok dia jln2...lm dah aku x g jln2...uhuuuhuhu..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

bestnye dapat jenjalan . hehe

sonok sonok

mesti beli bebnyak kan . heh

:)

ekmal said...

tu tanda sakit bontot?haha

marina anakcikbob said...

cer tengok sikit dalam paper bag tu. hehe..

gnesop.com said...

jusco setiawangsa ek?
best menu berbuka poser dia..