01 August 2011

Cerita Hari Pertama Puasa

Amacam u'olls? Masih mampu bertahan kah? :P Ke da ade yg buat sesi ulang alik toilet 3-4 kali, pi minum air paip? Kin so far, Alhamdulillah masih tabah dan gagah di hari pertama puasa. Keje banyak, tp kene put on hold kejap pasal boss tengah buat demo dgn client. So bleh la goyang2 kaki kejap.. :P Godaan kat opis, adalah sngt teruk, memandangkan kat sini 95% adalah bukan muslim. So kejap2 bau nasi lemak, kejap2 bau rendang..kejap2 org lalu bawak milo ais teguk depan mate..adoyai..godaan btol.

 

Smlm kin suppose pegi beli baju raye, tp segale shopping mall sesak dengan org. Nak usha baju raye pon hilang selera.. maka, hingga kini, persiapan hari raye adalah kosong. Pastu, kin sempat gak singgah Jusco nk beli persiapan utk bersahur..masuk2 Jusco, da nampak rak kuih raye yg semakin berlambak2.

 

Skrg ni duk depan laptop and tiap 2 minit tengok jam. Kejap2 tengok jam. Kejap2 pandang luar..pastu tengok jam balik. Sambil2 tu dok pikir nak beli ape bukak puase nanti. Rase cam nak makan kebab jer. Tp skrg da rase cam nak makan ayam percik pulak. Tp mak kin pesan, makan nasi lagi elok, kang takut tak kenyang btul klau makan x heavy. Haih confius mak! Nak makan ape ni??

 

Haaa sebut pasal bukak pose..ni flyers yg kin jumpe kat cermin kereta kin smlm.. hanye mampu tersenyum, dan berdoa agar tak ade kawan2 kin yg gatai nk pi bukak puase kat sini.  Ada ke bkk2 pose, then bleh karoks terus. Gi semayang terawih lagi baik. :) Peace!

Ade sape2 berminat? Harap2 tade la yer. :) Selamat berpuase, u'olls.

18 comments:

fadh leyanie said...

wah..banyak betul biskut raya aneka warna.. :)

eikieyn said...

tu baru awal puasa. tunggu dekat nk raya, silap2 dah macam kaler pelangi kot nanti. :P

RuSyDi said...

wah,baru puasa pertama dh ada byk kuih raya

alif haris said...

wah byknye kuish raya ..mcm esok raya dah :D haha

paaduu said...

amboi..da siap kuih raya ke?? haha

laskar pelangi said...

selamat berpuasa =)

KecohAbes said...

slmt berpuasa n berbuka..btw sape la p taruk flyers tu ek..isk3..~

teha said...

byknye kuih raya..baru 1st day pose..huhu

tiefazatie said...

wah..baru pose..kuih raya dh byk dijual..isk2..

Afiq Din said...

flyers da best...
tpi mesti ade syarat kn nk dpt free

ziana said...

Kue Raya tu nampak jer menarik rasa dia mesti sama kan?? Adoii akak pun tengah poning nihhh nak makan apa pth nanti

stellaizz said...

banyak nyer kuih raya......

caliph shuriken said...

slalu klau biskut raya jual style berlambak cmni.. kaler cntik, rsa x sdap, hukk...

ifwat said...

ni superstar mana ni? Putrajaya ke? hahaha.. mmg terbaik la, sama waktu dengan orang semayang terawikh kan. bagus :)

eikieyn said...

rusydi : yes. selamat hari raye. :p

alif haris : itu la. agak2 nanti raye da expired lom. :P

paaduu : dah. dah bleh beli and makan. :D

laskar pelangi : slamat berpuasa to you too.

eikieyn said...

kecohabes : you too!~ tu sume kete yg park area wangsa walk dpt flyers tu.

teha : itu la. bkk pose mkn kuih raye. :D

tiefazatie : meh beli meh! :P

afiq din : yes. kene spend bape ringgit ntah for karoks. elok sgt la pas bkk pose bleh terus karoks. isk isk.

eikieyn said...

ziana : tu la pasal. design je lain2. hehe ape lg. mkn kuih raye la. :P

stellaizz : banyak. beribu2 lemon.

caliph shuriken : itu la. tp last year kin ade gak try beli satu kt jusco nye kuih raye.. sedaaaap.

ifwat : superstar wangsa walk. hehehe. tu la..elok sangat la tu.

miss Tira said...

biskut raya!!!
lmbt lagi la....nak raya..hihi