30 July 2011

Feeling-Feeling Japanese di Tokyo Street

Arini pas keje..kin terus pi area Bukit Bintang..niat di hati nak cari baju raye.. tp klau da pegi masuk Pavilion.. haruslah batalkan je hasrat nak beli baju raye. Godaan ke arah perfume baru, make up baru, handbag baru, kasut baru adalah lebih dasyat. Baju2 kurung susa kot nak cari kat sane, ade tu mmg la ade.. tapi harge paling murah ade lah dalam lapan ratus sepasang JERRR.

Sampai2 jer Pavilion, pegi isi perot dlu.. rase cam da gastrik da.. sejak 2 menjak ni, perot ni senang jer rase nk gastrik.. berdebar2 pulak memikirkan hari pertama puasa.. bleh ke tahan sampai ke petang.. aah~ MENGADE!

Menu lunch 2 hari sebelum puase.. so far favourite menu kalu pegi foodcourt Pavilion. Fried Chicken with Rice. Selera melayu campur mat saleh gitu~

So, pas siap mkn, ade la tawaf Pavi tu 3-4 round, sekali kin perasan ehhhhhh ehhhhhhh ape tuuuuue?? Pavilion skarang ade bkk area baru.. Tokyo Street!!~ Bukan Tokyo Drift yer adik2.. Tokyo Street! Pada sape2 nak feeling2 berade di Japan tu, sila la yer ke sane. Haik! (Start berfeeling Japanese)

Nampak tak ade awek kiyut berdiri kat situ.. alololo kiyuuttt jer.. nampak kurus jer DARI JAUH! Haik!

Basically, bile korang enter je Tokyo Street ni, kat dalam tu ade berlambak2 lg kedai. But sume nye berunsur Japanese. Kedai derang pon design ala2 Japanese. Meh layan gambo jer la. penat da nk taip panjang2.. Haik!

See.. interior kat area situ sume nye buat korang feeling2 rase nk pakai kimono jer.. Tetibe dok teringat kedai ice cream jepun kat situ.. td rase cam nk beli.. tp perot mampat lg sbb baru lepas lunch.. huhu~ Haik! Eh rase cam ngade plak nk ber-haik2..

Satu lg view kat area Tokyo Street.

Disebabkan tempat tu baru di buka semalam..so derang ade la buat macam2 performance kat area Tokyo Street tu..ni kin pon tatau nk sebut ape mende ni.. tp yg cam lawan2 pedang tu la.. disebabkan tak berape tinggi, kin cume hanye mampu mendengar derang dok cakap "haiiiiiyaaaaaaaahhhh" "hiiiiiiiiyaaaaah" "haaaaaaaaaaaaiiiiiiyah!" tup tup..org tepuk tangan.. dah abisss~ T-T

J-Pop Dance performance..derang nari da best, tp bile tgk derang nari.. thats not J-Pop! Takpe la.. asalkan bleh feeling2 Japanese gitu. :P

Niiiiii kedai favourite waaaaa kat situ! Daiso Japan. Sgt terkesima.. sgt suke.. sgt byk choice.. sgt murah.. sgt besar.. eh tak la besar sgt. tp besar la jugak.. ape aku ckp ni.. T-T tp btol la.. byk giler barang and haruslah sume barang dr Japan.. cakap jer ape korang nak..confirm ade.. Make up kit? Rak kasut? Alat tulis? Barang dapur? Cikedis? Barang garderning? Barang utk pets? Tong sampah? Hiasan rumah? Bantal? Perkakas bilik air? sume lahhhh.. lenguh nk tulis satu2.. pegi sane sendiri and tengok okeh..

Yang buat kin lagi sukeeeee kedai ni.. barang2 kat sane sume harga RM5 setiap satu.. amacam? Tergodaaaa tak? Mai laaa dtg and usha sendiri kat Daiso Japan~


TheClickShop. Kedai ni pon kin ter-attract. Suke sbb TheClickShop ade jual macam2 jenis camera. Jangan la plak korang demand nak D90 Nikon kat situ.. situ dea jual camera yg unik and jarang ade jual kat kedai2 luar.. harga pon, not bad.

Kedai ni...err jap..tak igt da name kedai ni.. tp basically, dea jual macam2 barang Hello Kitty.. alololo kiyutttttttnyeeeeee Hello Kitty awek baju pepel eh Hello Kitty tu.. Amacam? nice kan tempat ni. Sape2 nk berfeeling2 mood japan, bleh la datang Tokyo Street.

So kesimpulannye..hari ni baju raye pon tak dpt.. tudung raye pon tak dpt.. kasut raye pon tak dpt.. make up raye, sempat test jer, tp tak jadi beli.. aaa frust! Esok, hari serbuan shopping mall besar-besaran.. tp mall mane nak serbu ni? Mane port tgh buat sales baikkkkk punya? Anyone?

17 comments:

puteri ain said...

bestt nii :) kena pergi ni . hehe

caliph shuriken said...

adik sy keje dlm Pavi.. ceh dia x bgtau pun ada tokyo street kt situ.. tempat wajib terjah bila gi kL nanti, hikk...

p/s: klau cari perfume lagi singgah laa blog sy ada jual online kt situ ^^

Ayu said...

wow, macam dok di Tokyo dah jer...hehe

tiefazatie said...

wah..cam best je..hee

soooooour said...

shopping raya???adeh..pose x lg....

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tokyo oh tokyo

wah mcm best jep :)

amir aizat said...

interesting!

abah khalisha said...

fuh sonok ni..cam jepun betul je

alongxp said...

nampak sangat la aku ni dah lame tak jalan2... mmm...

eikieyn said...

puteri ain : sila..sila..dont shy-shy~ :P

caliph : lah ye ker? hehe. yes, bleh feeling2 japanese kejap.

ayu : lebih kurang la. tinggal nk pkai kimono je lg. :P

tiefazatie : best. tp kalu nk beli baju raye, sane confirm tade. :D

sooooour : kene la beli awal2. kang puase mane larat nk shopping. :P

eikieyn said...

ini belog saye : bleh la. sbb jarang nk jumpe tempat camni kalau kat mall lain. :P

amir aizat : yes!

abah khalisha : haik!

alongxp : hehe. xpe. dont worry. weekend ni bleh la pi.

nexx-novel said...

wow ade ek tokyo street.. haruuss disingahh- nak feelin2 jepun.. haik! hehe ^^

eikieyn said...

nexx-novel : weekend ni bleh la pegi.

aiNa yaZiD said...

peh..sumpah teruja.! huhuhu. sure kene pergi ni. =)

pengemis Cinta~ said...

Assalamualaikum..

owh..terasa mau pergi.insyaAllah pc sampai nanti.hehe

Computer Knowledge said...

mantappp nih<<

singgah pagi nya disini

eikieyn said...

aina : ape lg.. mari la pegi ke sane~ :P

pengemis cinta : insyaallah~

computer knowledge : makasih~ :P