08 July 2011

Perhimpunan BERSIH punye cerita

Korang sume confirm da tau kan pasal perhimpunan BERSIH yg sure akan berlangsung esok hari..honestly, kin x kisah pon derang nk berhimpun ke.. berarak ke.. berkemah ker.. as long as, tak mengganggu pihak yang tak terlibat.. but skrg ni, da melarat2.. bleh la tetibe aritu polis jumpe parang la, molotov la.. then tak memasal, 1 hari lepas polis da start buat roadblock kaw-kaw punya.. wah pening jap.. ntah la. malas nak layan bende2 cenggini.. ok kesimpulannye.. perhimpunan BERSIH ni memberi kesan terhadap diri aku okeh..

First, esok seperti biase kteorg keje half day..tp sbb kan perhimpunan BERSIH, berlambak2 jalan derang tutup..ko gile nk dtg opis cemano? Jalan kaki? Silap2 jalan kaki pon tak dibenarkan berjalan? Eh bleh ke camtu?? :P Hehe. Big boss kin pon panic.. aaa cane nih..cane nih..maka, beliau membuat tindakan drastik announce yg kteorg sume kene amek "compulsory leave"...deduct AL satu hari okeh! Mau aku tak angin, da la tolak satu hari..klau tolak 1/2 hari, masih bleh terima lagi..1/2 hari AL tu sgt bermakne okeh! Rugi dah kat situ. T-T

Second..suppose esok lepas keje byk giler urusan kat KLCC, nk g Maybank la, nk g Aster Spring la, nk menghabiskan duit kt Isetan la (Hehe..Isetan tgh sales dowh!)...abis kene cancel sume!! Appointment kat Aster Spring tu da la asik2 penoh... Tension mak! Dah tu aku nk g jejalan kat mane?? Tell me babeh, tell me!

Third..bile da dpt tau KL pon tak ley nk g mane2, igt nk balik Kuantan jap lah, tp malas nk drive, plan nk amek bas jer..sbb mate ni lately menjadi2 kerabunan..nak drive mmg tak mampu sgt la kot..:P skali opismate aku cakap..da kuar newspaper, Puduraya, Terminal Putra, Titiwangsa sume tutup..sume gara2 polis tutup jalan..so ko nk bas tu jalan kat mane? Frust lagi!! T-T

Kesimpulannye, diri ini secare tak langsung merasakan effect perhimpunan BERSIH eventho mende tu tak start pon lagi..frust tau! Pastu lalu kat mane2 je asik nampak polis..apsal cam ramai semacam je polis kt M'sia tetibe.. Skrg ni dok termenung ape aku nk buat esok kat umah..potentially, aku menghabiskan mase dgn...tidoooooooo :D Ok u'olls..take care yer u'olls..esok jgn pakai baju kuning kalau tanak kene tangkap.. heh~ :P

*Agak2 esok signal Digi ok tak? Maklum la.. makhluk gemok kuning Digi tu sure kene tangkap join perhimpunan BERSIH gak kan? :P I will followwww youuuu~

Credit : Abang Google

23 comments:

ASSOYFINGER67 said...

hahaha..its akind of funny...alamak digi wave pun kena capture..:D

Bluewendy said...

huhu...i follow u...=)

aimaniman said...

hahahaaaaa.... memang aa ingat esok nak p jalan tar nak soping bj raya kene kensel la kan... esok la sabtu yg x da benda,.. sejak 13/6 setiap sabtu n ahad akak kene pi sekolah.. br nak relax ada plak cam ni apa hal kebendanya...

cik bulan said...

patut la smalam penuh je roadblock..

HARITH ISKANDAR said...

mm stat isnin lg mmg dh jem KL tu(hari2 pon jem) .tp tu la..sian rakyat biase mcm kite ni pon kene gak tempias..huhu

alif haris said...

kesian orag digi tu pn kene tagkap huu

TYNTHA LANA said...

lar..cakap la pasal entry ekin,hahaha.ingtkan memg betoi2 tnya,hik3.

Adoi..entahla manusia2 ni..kalau ikot,nak jugak bt entry pasal bersih tapi kotor ni..entah, payahla bila berdepan dgn org yg terlebih ada akal ni T__T kerana terlebih tu la, menjadi penyebab pada kesukaran org lain.

cik kacak said...

digi digi , jangan masok campor . HHE - funny ;)

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/ni-ke-rasa-student-hadap-exam.html

shida'R said...

huhu..ini penangan himpunan bersih!! huh^^

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

haha... apasal mahluk kuning DiGi tu boleh sesat kat situ... hehe~

MaMa AiNi said...

memang menyusahkan !!!..semua aktiviti terpaksa dibatalkan...apasal diaorg tak tangkap je penganjur tu..ISA kan je..senang cerita..sian mama tgk digi berbaju kuning tu...sedeyy je muka dia !!..ha2x..

caliph shuriken said...

kcian ar kna cancel shopping.. weekend plak tu, huh...

latest en3: latest tips exam PTD?

eikieyn said...

assoyfinger67 : hehe. aiyak! :P

aimaniman : alala sian. tp tu la kan. tak pasal ape yg kite da plan awal2, kene cancel plak da. saba je lah!

cik bulan : yes, da start sejak beberape hari yg lepas.

harith iskandar : kan! skrg dok terperap kat umah, tengok luar, kot2 line clear, bleh kuar merayap. :P

alif haris : hehe. :P

tyntha lana : itu mmg kin btol2 tanye la. :P itu la.. da frust gile kat umah ni.

eikieyn said...

cik kacak : digi kan ikut tema, i will followww youuu~ :P nak tanak, klau tuan dea join, dea kene join jugak. :P

shida'R : tu la. kite kan rumah, sume bz buat proses pemBERSIHan rumah. kemas bilik, basuh baju, mop lantai. kasi BERSIH.

izzat nazmi : dea ikut tuan dea.. i will follow youuu katenye. :P

mama aini : perhimpunan tu, tak kasi masalah sgt pon. tp roadblock yg merate2 ni yg buat kin frust menonggeng! huwaaa nak kuar merayappp pon tak bleh!!

caliph shuriken : itu la. kin mane penah dok terperap kat rumah kalau hari weekend. weekend is time utk berjoli.. :P heheh.

difficult easy. said...

hahaha. tak memasal digi pun kena. :P

syaz@rozelt said...

nice pict..haha..phimpunan dh bersurai..tadi dengar kt berita jln2 dekt kl bnyk dah dibukak..

Nurul a.k.a Riko said...

ahkak pun pergi Aster spring kalo nak buat facial...biasanyer lepas kita buat facial...the nx appoinment for facial..mmg ahkak dah booked siap2...sebab sokmo full ajer kan.

Siti Aziz said...

kite pun terkena dengan impak bersih.. hi3

Zeeqa ~ Ajie said...

Tau xpe! memang banyak menyusahkan bila semua planning terpaksa cancel! huishh..

cik tikah said...

hahahaha... maskot digi punkena tgkp ker? hehe....

aimaniman said...

ntah la dik.. nak kata demontrasi tu ganas. susah nak kata kecuali ada orang provokasi.. sbb masa taun 1998 dulu time tu akak blom keje.. akak ikut p lautan manusia dengar cramah sianwar yg sume kata pencetus demo nie.. aman damai dik..malah ramai kaut untung beniaga makanan,minuman,baju t..cd, majalah, tape, malah buku2 agama pon laris... topi, kipas tangan pon laris.. so napa kata peniaga x leh cr makan nie.. depa sngaja buat huru-hara.. kata itu ini nakut2kan orang..padahal x da benda..btol.. masa 1998 tuw x da fru, x da sapa pun jaga, niat yg datang cuma 1 nak tau sendiri dr mata kepala sendiri ucapan dr pihak lagi satu bukan menadah dari tv/ radio yg dah di'kuasai' mana2 pihak.. tu je.. bukan nak mengganas dan merosakkan apa2.. p tanya sikit.. robohke sogo? terbakar ke klcc.. runtuh ke stadium? ada ke org bawa bahan bakar nak bakar apa2.. ntah laaa p tanya fikiran matang sblom percaya apa yg tv siarkan..k

eikieyn said...

difficult easy : lucky buat pengguna celcom dan maxis. :P

syaz@rozelt : lega kan. klau tak, kene extend tempoh terperap kat rumah. :P

Nurul : itu la. kin bkn slalu g sane, so bile nk pegi baru call for appointment. but everytime call, sure full full full full full. but suke sgt2 treatment kt sane. :D

eikieyn said...

Siti Aziz : kan! nasib da selesai.

Zeeqa : Itu la. Nasib 1 hari, klau 2-3 hari..mau terguling kat rumah, makan,tido,makan,tido. :P

Cik Tikah : Hehe. :P Polis kejar, tp tak larat nak lari. Pasal tu kene tangkap. :P :P

Aimaniman : sebab tu la kin x suke politik kat Malaysia. and sbb tu kin bersyukur ayah kin tak terlibat dalam mane2 politik kat sini. =) so far, rakyat Malaysia pon da semakin bijak menilai.