01 July 2011

Puasa KFC

Kalau korang big-fans KFC, silaaaa tengok video kat sini.. pasni korang sure pikir 2-3 kali nk g mkn kfc ke tak.. especially, if korang adalah big boss KFC kat Malaysia, or manager KFC branch mane sekali pon, orrrrr maybe korang senior staff KFC ke...haaa meh sini meh.. tolong tengok sikit ape pekerja korang buat time di luar supervision korang..and SILA AMBIL TINDAKAN pada mereka yg bertanggungjawab!


Seriously, ade rase nk bg tapak kasut aku kt muke makhluk2 camni..korang igt, kteorg ni gi KFC bayar satu ketul 1 ringgit ker?? tak okeh.. Mahal tau kteorg bayar..alih2..camni korang buat kt food customer korang..wahhh wahh..patut lah sedap semacam ayam goreng korang! Ok..ok..i tak blame sume okeh..but obviously, mamat mangkok dalam video ni, adalah org Malaysia..melayu plak tue! Urgh, korang tak rase berdose ke?? Eventho tatau branch mane nye KFC, but still...it is in Malaysia..silap2 kat port2 KFC yg aku selalu lepak..mane la tauuuu kan..ahh loya jap tekak mak! So secara rasminya, saye puase KFC utk sementara waktu..sekian time kasih..
* Esok nk pi breakfast kt fav spot di pagi Sabtu, mestilahhhh McD..semoga McD tade kes camni..klau tak..mane lg port aku nk mencekik2 pagi2 Sabtu..

Update : Ni reply yang kin terima dari pihak KFC berkenaan dgn video di atas. Actually, aritu geram punye pasal, kin pon anta la email complaint kt KFC..and smlm derang da reply email kin..cepat jugak derang respond dgn email kin..hehe bagus bagus..camni la customer service yg btol2 amek berat customer's complaint. but still, temporary...kin still nk puase KFC..bukan sbb kes video tu, tp kes berat naik 4 kg. :P


Greetings from KFC Customer Service!

Dear Ms Nurasyikin ,

Following our earlier update, KFC Malaysia deeply regrets and condemns this despicable act by irresponsible individuals. The incident in question was brought to our attention in October 2010, following which two police reports were made. The individuals involved in the incident are no longer employed by KFC.

We are currently investigating the recent broadcast of the video and have lodged a police report and another report to the Commissioner Multimedia & Communications. We are also working closely with the relevant authorities so that a swift and appropriate action is taken against anyone involved in violating our high operating standards. In the meantime, we thank you for your concern and your continuous support."

Best Regards,

KFC Customer Service
Contact us at: 03-2026 3388 ext. 443 / ext. 855

18 comments:

wan_cikgumuzik said...

haha.. ada jugak entri nih?? lalalalaa... panas kan??

Jasman said...

teroknya berok tu...tapi kalau org belanje boleh mkn x?haha

Afiq Din said...

da tgk da kat fb...
mmg da lme pon xmkn kfc...
adui nye pon cibai mamat tu

F.U.Z.Z.Y said...

nak kena bako mamat nih..
eee...geli laah~!!
padan lah kalau duit gaji yg dier terima untuk makan minum itu HARAM.
org dah bagi amanah kat dier untuk masak baik2, dier leh lak wat camtu.
:( uwek! geli~

caliph shuriken said...

rsa ksut tuu, huh...

QueenImah said...

huhuh...pose pose

BillyNain said...

teroknya!
hmm tp tgk ramai je yg still mkn kfc ni..mgkin mereka2 itu tdak tahu kot.huhu.

Amani said...

Peristiwa sekumpulan manusia yang meletakkan bebanan demi bebanan di atas belakangnya tanpa henti sedangkan dia sudah tidak mampu lagi untuk memikulnya.Diantara hukuman yg diperlihat ketika nabi di mikraj berkaitan x amanah, belum lagi hukuman menyediakan mknan tak baik kpd org lain berganda2 dosanya diterima sian dia.

Kotak Mancis / S_Basri said...

tudiaaaaaaaaaa... eeeee... ( jom lawat )

FarHANa aZwA said...

ee.....xnak la g kfc pasni hehe

Asiah Termizi said...

kurang ajar betul.

tiefazatie said...

ada dh baca nie..dorg ckp nie kes lama n budak tue dh dipecat..xtau la btl ke tdak tue,,

eikieyn said...

wan cikgumuzik : kena lah ade. tengah jd isu panas kot. :P

jasman : hahaha. itu up to you lah. rezeki jgn ditolak. yer tak?

afiq din : dont worry, mamat tu da kene pecat (based on reply dari management KFC)

fuzzy : kite bakor aje~ :D

eikieyn said...

caliph : extra flavor from kfc.

queenimah : bace niat pose blom ni?

billynain : tawakal jer la kot. :P

amani : haaa tu dia~

eikieyn said...

kontak mancis : hehehe.

farhana azwa : puase same2 jom. :P

asiah termizi : sangat kurang ajar & tade adab.

tiefazatie : a ah. kin da dapat reply dr KFC ckp budak tu da kene pecat. so tawakal je la pasni. :P

Touya said...

dah baca ... harap perkara nie tak berulang

HARITH ISKANDAR said...

mm ade satu lagi tau..ni kes letak tuala pulak kat tmpat bancuh kopi..siap perah lagi tu..huhu siot je..aku mmg dh boikot lame dh KFC ni..dulu lagi..bile ade vc ni lagi laa :p

A retarded kitty said...

ayam masak merah lagi sedap!

kekeke