25 July 2011

Ni Yang Tak Sabar Nak Puase Ni

U'ollsssss..kin nk buat luahan perasaan yg tak berape nk geram..tp mampu buat diri ni tersentap jugak la..mende ni jadi smalam..tp tak dan nk cite smlm.. cenggini.. smlm seperti biase la..time lunch pi usha Wangsa Walk kejap. Kebetulan sampai kat sane awal, saje la pusing2 dlu.. pi usha2 make up jap, kasut jap, baju jap..then lalu kat area yg hala ke TGI Friday kt sane..dok jalan2, skali ade la sorang wanita dalam 30-an camtu keluar dari dlm kedai..kedai dea opposite kedai yg ade jual muffin kiut2 tu, tepi dea plak ade kedai bunga..kedai dea jual baju murah gak la tak silap..

Penjual : Mari dik..masuk tengok2 baju dulu..

Me : Takpe, terima kasih.. (Lembut je reply.. Penuh hormat gitu, siap melemparkan senyuman tau!)

Penjual : Macam2 baju ada.. baju mengandung pon ada..

Me : Errr.. (Continue meneruskan perjalanan, tanpa toleh kebelakang atau memberi sebarang respon)
Weyyy..sentap okeh? First, kin kawen pon blom tau! Second, boyot sangat ke aku ni? Sensitif tau! Kot yer pon berat aku naik 4kg..takkan sampai org igt aku pregnant kot! Dah tu plak smlm pakai baju longgar kot..mane nampak perot..Ni yg rase nk beli bengkung, pil susut perot, susut pipi, susut kaki, sume lah!

Paling tak bleh blah..lepas je pegi dari situ..lalu kat area Austin Chase, situ kat port slalu org event, smlm bleh la plak ade Slimming Sanctuary punye event..derang dok pass2 flyer kat org yg lalu, tp dea tak kasi kat sume..agaknye utk sape2 yg nampak potential nk dikuruskan la kot..skali..time kin lalu...zupppp..promoter tu hulur flyer kat aku..aaa sentap lg!! T-T Dr Rozmey, call me!

** Kepada kakak penjual, takpe kak, tunggu 2-3 minggu lagi..time tu musim puase, harap2 berat da turun..klau akak cakap camtu lg, confirm tahun dpn saye register masuk The Biggest Loser Asia! T-T

** Mmg la kin ni blom lg level obesiti..tp sbb kan org2 camni la...derang kasi level of self-confidence org cam kin ni lagi lowwww tau! Ahh trauma jap!

13 comments:

tiefazatie said...

isk..sis xgemuk pun la..keor kot mata dorg sis..rilek2..

caliph shuriken said...

sabar yer kin.. dh nk msuk ramadhan ni, hikk...

ifwat said...

nak masuk bulan pose ni mmg bnyk dugaan.. hehehhe

raider150 said...

bagus tu x sabar nak tunggu bulan ramadan nie..sebab apa kita semua pun tak tahu entah sempat jupa lagi x ramadan akan dtg...apa2 hal saya ucapkan selamat menyambut bulan yg mulia nie dan selamat berpuasa....

apek poyo said...

huhuhu..jgn sentap..bulan pose pulak jgn santap lebih..

soooooour said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sentap hati mak nak....:P

cik bulan said...

haha..ok lagi kot..haritu jalan ngan adik yang bongsu diowang kata ''eh..anak u ke ni''..*sangat xlogik..cis~

*panas~~

ZouL said...

hahaha..len kali lempang he diorang tu..hahahaha

RerameUngu said...

hoho..rilek jek..buat dono jek..kekadang tu saja je diorg nak test market konon..heheh

teynteyn the doll said...

haha teyn slamat dari semua ni sbb diorang ingat teyn budak2 lagi;P

eikieyn said...

tiefazatie : itu la kan. mane ade gemok. kan kan? nk sedapkan hati je ni. :P

caliph : hehe. masih bersabar la ni.

ifwat : tu la. awal2 da kene mcm2 dugaan.

raider150 : betul. 2 hari je lagi dah nak puasa. ^_^

apek: oops..cam tau tau jer. hihi

sooooour : mak pon join sentap2 nak! :P

eikieyn said...

cik bulan : wah lagi dasat. sentap kaw-kaw punya! :P

zoul : takmo. mane bleh sebarangan pukul org skrg. silap2 derang saman.

rerameungu : nasib sempat belakon buat dunno, walaupon dalam hati, panas membara. :P

teynteyn : tu lah! lucky jadi teyn. tuka badan jom! :P

CNK said...

ish..ish.. sangat keji itu penjual... sentaps seminit wooaa!