28 July 2011

Hari Mengaum Se-Malaysia

Semalam, kin tepon mak kin..saje nak test reaction dea pasal bola esok.. :P

 

Me : Ibu, klau akak pi tengok bola kat stadium esok bleh tak?
Ibu : Ehhhh ko jangan nak ngade2..
Me : Alaaa bu, Malaysia lawan tuuuuu...
Ibu : Astaga.. ko tu anak dara, tok sah ngade2. Streaming online pon boleh kan?
Me : Alaaa tak feeling..tak ley jerit2..tak ley conteng2 muke pakai cat kuning..lg pon confirm tak ley streaming nye..tenet slow!
Ibu : Astagaaaaa..ko tu anak dara, buat cam anak dara sikit lah..stadium tu tempat org laki2 jer.
Me : Alaaaaaaa ibuuuuuuu niiiii..dulu ayah slalu je bawak abang ngan adik kat stadium mase pahang main..akak tak penah pon ayah bawak pi stadium!
Ibu : Itu dlu..haa ko tunggu balik kuantan, pastu kte pi tgk kat stadium time Pahang main..
Me : Akakkkk nakkk tengok Mesia mainnnn lahhhh..tamo Pahang! 
Ibu : Ko ni kan..ngade2 tol lah~ haaa elok la tu..da la malam tu malam jumaat..lagi elok ko dok umah, ngaji, bace Yassin, pastu doa kan utk adik ko ni skali..kan lg elok..
Me : (Bile kene bab agama, surrender tamau gado ngan ibu da..) Ibu ni trauma la, akak main2 jer pon..mane ade tiket da kalau nk gi pon..saje nk tgk ibu kalau dapat chance bebel camne..
Ibu : Hahahahaahahhahahaaahahahahaha ye ker? Hahahahahaha (Gelak panjang2 sbb rase bersalah la tu pasal da bebel kat anak dea..) 

 

Kepade abang2 dan adik2 hensem pasukan Malaysia ku, semoga korang memberi persembahan terbaik malam ini..Kin hanye mampu menyokong dan menjerit dan berdoa dari rumah jer..kepade penyokong2 Malaysia yg pegi stadium, hangpa tolong jerit kuat2 okay konon2 on behalf cik kikin..ngeh ngeh~ Pasal mak kin tak kasi pi stadium..eh jap..ibu, akak nak pi tengok bola kat NZ Curry House tak pe kan?? Tu bkn stadium. :D
Selamat Mengaum U'olls! Aummmm!!~ 

11 comments:

puteri ain said...

kan da kena leter . hehe

Aku Afzal said...

haha ape plak takleh conteng muka?? conteng je la..cuma takleh nak tayang kat sesape la.haha

cik kiwi's said...

hahaha. conteng pakai crayon la kin kat depan tv. kui kui~

caliph shuriken said...

saja jaa nk gurau2 dgn mak kn, hukk...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

leter oh leter

best je kne leter . hehe

:)

nurain.samsudin said...

takyah nk mengaum sgt la. heeee

ifwat said...

haha.. lumrah seorang ibu.. lau tak berletiaq, tak sah..ngaum tak dapek, letiaq yg dapat.. haha

milo said...

hahaha..sempoi je ibu dia gelak..hihii :P

amir aizat said...

kene leter mmg best kan,haha

eikieyn said...

puteri ain : itu namenye mencari nahas. :P

afzal : x feeling la conteng muke tp tak ley tayang kat org. :D

cik kiwi : xmo. xfeeling! :P

caliph : kin mmg camtu dgn mak kin. klau call tu ade je bende nk kene kan dea. :P

ini belog saya : best..best sgt! :P

eikieyn said...

nurain samsudin : mane bleh. semangat harimau malaya ni. :D aummm~

ifwat : haha. tu la pasal. dapat free 1 sesi letiaq~

milo : mak kin mmg sempoi. tu belom kasi dgr dea gelak camne lagi. hahaha.

amir aizat : skali skale best. klau slalu, lagi best! :P