04 July 2011

Barcode Scanner Punye Cerita

Penah dgr barcode scanner? Korang penah main gune barcode scanner? Alaaa yang cam derang letak kt mane2 corner kt shopping mall, pastu korang bleh la try scan barcode barang2 korang, pastu dea kasi tau harge barang korang tu la.. Zaman jakun dlu..mase awal2 derang letak barcode scanner kt shopping mall, aku ni ya rabbi la jakun..ape je barang ade kat tangan,sume aku scan. Beli sabun 3L pon aku rela angkat 3L tu berat2, semate2 nk scan.. bkn tu jer, beli mineral water 2 botol pon aku scan gak..konon2 nk double check price..beli cekedis sepeket pon wa scan ok. Bikin malu mak bapak jer.. tp tu dlu la.. skrg zaman matured.. ceh lalu tepi scanner, buat dekkkk jer.. ececeh... dalam hati rase nk g gagau ape2 buat scan.. hahaha.. Tp kekadang tu, ade gak la penyakit gatal tangan..promoter barang ade jer kt tepi, tp tanak tanye harge kt promoter, aku lagi rela tanye kat barcode scanner..

Baru2 ni, seperti biase la kan.. port favourite beli barang dapur, harus la Jusco Wangsa Maju tercinta.. lepas balik keje.. pi beli barang2 sikit.. sekali tu ade satu barang ni.. price tag tade.. dah alang2 dekat dgn tempat barcode scanner.. laju je kaki ni nk pegi scan.. dengan sopan dan ayu.. wa pon scan.. tetibe.. ooo mak ko! sejak zaman bile plak harga Sunkist Juice ni naik mencacak.. mau aku kene gores kad credit nak bayo karang.. eheheh..

Meh kin kasi close up lagi.. haaa amek kau.. bleh dpt sepasang baju raya glam okay!

Pengajaran utk kejadian ini.. see, machine pon bleh buat mistake.. ape tah lagi manusia kan kan kan.. :P Sekian!

20 comments:

amranaiman said...

hohoho bar scanner.. :P

amal said...

hahaha dahsyat nihh..

Belalang Hijau said...

tp yg set nombor code bar tu sampai bar scanner jd pening tentu staf situ. jadi manusia punya kesilapan jugak...ngee

dak eina said...

mahalnya kalo mcm tuh =.=

tiefazatie said...

isk2..gilo ke hape..haha

Mr Lonely said...

nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

caliph shuriken said...

stay area Jusco WMaju ka?
sjak x keje kL dh lama x singgah situ, huh...

latest en3: jom lukis komik

nasiruddin said...

mak,mak,mak ai.......giler tu kateko....actually....pengalaman yg u ada membuatkan u dari ditipu...so bukan jakun k....gud luck....

Ain_ Suke Senyum said...

hey ain singgah cini .
nk mintk tlg cument entry ni leh ?

ain singgah cini , nk mintk tlg cument entry ni leh ?? http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

BillyNain said...

dulu sllu gak g situ..tp lebey prefer shoping kt carefour wangsa maju.haha...nasib baik check, kalu x naya~

Amirul Amin said...

mesti lg sedapkan??huhu

ekmal said...

gatal kn klau nmpk mende ni?mest nk try..hehe :)

beLLa said...

mak aih. gila tak logic. ;p

HARITH ISKANDAR said...

ooo tu mesti kes salah letak tag le kot..agaknya..hehe ape pun thanks sbb sudi singgah my blog cik eqin

eikieyn said...

amranaiman : heheh :P

amal : itu la. temporary je dasyat.

belalang hijau : tak jugak, sbb 2nd time scan..elok je die kuar normal price. system dea weng kejap kot. :P

dak eina : hehe. harga barang naik. :P

tiefazatie : itu la. lemak jantung mak~

eikieyn said...

mr lonely : sure ;)

caliph shuriken : a ah. kire jusco tu tempat wajib pegi tiap minggu. :P

nasiruddin : hehe.. kan~ better double check, drpd sampai2 counter, duit tak cukup nk bayar. :P thanks!

ain_suke senyum : baik!~ :p

billynain : sistem tu error kejap je. lepas try scan lg skali..elok je. :P

eikieyn said...

amirul amin : tu la. ade special ingredient kot. :P

ekmal : kin mmg camtu. tangan gatal~ :P

bella : itu la pasal. tp lepas tu kembali logic. :P

harith iskandar : hehe. no problem. ;)

lyndaz said...

fuhhhh!!
mau kopak duit kalo kasi jus ni time raya
wakakakaka!

CNK said...

gores x menang-menang la gamaknye! hahah..

cik eva said...

tudiaa..... RM349 dah bley sopink mcm2 dah! :D