10 January 2012

Jerawat Free VS Ceramah Free

Korang penah tak time korang dok jalan2 kt shopping mall..tetibe ade sales person dtg usha korang, promote product derang? sure penah kan? Kin saje nk share story last weekend.. time kin ala2 sesi menghabiskan duit gaji dekat Jusco AU2 (wahhh alasan tak boleh blah!).. actually kes mcm ni da byk kali da kene.. cume kali ni.. nyaris jadi perang mulut dgn sales person kt situ.. time kin pusing area depan kenny rogers tak silap la..ade sorang kakak ni dtg.. tak bg salam tak bagi ape..tup tup dea sapu krim ape tah kt tangan.. siap ckp.. "jom tgk dlu jom.. tak beli pon tak pe".. yang kin ni.."haaa ape??" tak sempat nk continue ckp.. minah tu terus tarik pegi meja sale dea.. wahhhh.. 

Usually kan.. sales person klau jenis hulur2 flyers, kin tak kisah tau.. kin amek je flyers tu.. jap lg flyers tu kin humban je la dlm tong sampah.. abis cite.. tp stock sales person yg jenis hentam tarik je org mcm ni kin pantang sikit.. 

ok sambung cite.. bile da kat meja minah tu.. wahh syok je dea tambah lg cream putih ape tah yg dea dok jual tu la.. katenye bagos..boleh hilang parut la..  buang kulit mati.. kasi liang roma halus la.. kasi kulit lg putih la..ok fine.. mak terase hati tau.. mentang2 la diri ini tak bape nk cerah.. tangkap syahdu kejap.. T_____T

kin dgn sopan yer.. diulangi.. dengan SOPAN.. kin reject kakak tu elok2.. wahhhh kakak tu tanak serender! dea tambah tonyohhh cream tu kat pipi atas hidung ngan pipi pulak dah.. da la pipi kite dok minyak2.. dgn bedak sume.. dea hentam gosok.. nak lari susah da.. takkan nak terus lari dengan pipi idung bertepek2 krim tu.. sambil dea gosok, sambil mulut dea cakap.. "bagos krim ni.. klau satu btol $15.90.. ade beli 3 botol akak kasi free satu.." "klau amek jenis set.. blah..blah.. akak bagi free 1 set" ..mulut kite ni tak abis2 cakap "its ok kak..terima kasih yer.." oohhh dea tak serender jugak.. dea ckp krim tu klau org ade jeragat pakai pon confirm hilang.. wahhhh siap mengaku dea pon dlu jeragat penoh satu muke..lepas 2 bln jeragat sume hilang..

Jeragat boleh hilang?? haaaaa..part ni mmg kin pantang.. nak menipu biar berpada.. maka nyaaa ..dengar la ceramah agame percume dr diri ni.. "kak, kot yer pon nak jual.. jgn la reka cite.. mak saye jeragat lagi byk.. da pakai mcm2 product.. dari jename biase2 sampai yg mahal2 pon, memang x ilang kak.. camni la kak yer, saye memang tak minat.." (time ni dea cube nk mencelah..siap kate nak kasi discount..sebtol 10rm.. tp kin potong..) "cube akak dengar betol2.. sayeeeee taaaaaak minaaaaat.. terima kasih byk2.. and lagi satu.. lain kali, mintak la izin dlu b4 sapu ape2 kt orang.. ye kak yer? (pok pek pokk pekkk..dea keeeeeeep cakap amek laaaa amekkk laaa satu ponnnn takkk perrr)..  kin sambung lg ceramah.. "haaa ni satu lg.. tadi akak ckp tak beli pon takpe.. skrg ni akak pakse.. takpe la kak.. terima kasih yer.. "

2 langkah aku meninggalkan meja kakak tu.. kakak tu SAJEEEE je cakap kuat2.. "orang nak tolong dea... dea melawan ckp kite pulakkkkk.. mcm ni la org muda zaman skrg"... serious rase nak patah balik and jawab balik ape kakak tu kate.. tp rase mcm potential aku 'tertengking' kakak tu plak nanti.. aku jalan terus ke depan.. tanpa menoleh ke belakang lg. byebye kakak jual krim. 


(Maap gamba low quality sbb gune hp jer) Kesan dr kejadian itu.. ni hah! jerawat seketul baru tengah naik kt tepi pipi ni.. kang ade la org ckp, jerawat satu pon da bising.. eh helloooo.. kene la bising.. dari tade jerawat kt pipi.. berdesuppp timbul seketul.. parot da berlambak kt pipi ni ha.. tambah collection lg la nampak gaya nye.. T____T 

15 comments:

::WafaIrdina:: said...

ad jugak ek saler cm2...nk untung mcm2 citer direka ek..hee

seb bek muke jenis xcpt nek jerawat..huhu

eikieyn said...

wafalrdina : itu la. janji dpt jual barang. sabar je la.

e-lyana said...

wah, mcm 2 pown ader ek?? sbr yer dear :)

kalau lyana, memg xselamat salesgurl 2, huuhuh

eikieyn said...

e-lyana : kin pon nyaris2 dah tu.. hehe.. klau dea sapu lg kt pipi sebelah.. mmg abis lah! :D

e-lyana said...

huhuh, akak sales 2 tekanan perasaan kot :P
hahaha

eikieyn said...

e-lyana : kin pon agak mcm tu lah. :P

My SweetPea said...

huhu...sabor ajerla

Nur Aischa said...

mmg bengong kan org tuh. aisya pernah gak kena sapu krim kat tgn dgn org jual2 krim mcm tu pastu senang2 jea dia tarik aisyah pergi tmpt dia. nasib baik aisya cpt2 tarik balik tgn.

caliph shuriken said...

klau jenis paksa2 ni mmg serabot laa, huh...

~Nana BamBam~ said...

kalau nana, senyum and say , "sory sayang my 'krim' dah tunggu i dari tadi...daaaaa"


hahahaa :P

Teesaz said...

fuyo ganas kakak krim ni..haha

eikieyn said...

nur sweetpea : still bersabar la ni. :p

nur aischa : kin plak tak sempat nak tarik balik tangan, dia tarik terus tangan pegi meja dea. huhu.

caliph shuriken : tu lah. spoil mood nak berjimba di hari minggu.

eikieyn said...

nana bambam : hahaha. pas ni boleh kasi try~

teesaz : ganas.. rakus.. sume lah dia! :D

Zara Nur said...

Hahaha..entry menarik~
Bagus2 hentam salesgirl mcm tu..tp kne jg hati dye jugekk..tolak baik2..teehee~ nice entry..jmput visit Zara oke=)

LL Cool J said...

sy rase mcm tau je produk pe yg dia duk tenyeh2 kat awk tu..memang dorang jenis mcm tu, sy dah penah kene..sakit ati tol..at least dia boleh respect bile kite kata xnak, ni lagi pkse2 n sampai nk mrah2..