28 January 2011

Ada Apa Dengan iCity

Dulu before pindah Shah Alam, kin excited sangat nak pegi iCity..last2 bile da keje dalam iCity ni sendiri..ya ampunnnn..bosannnns! First time masok iCity malam2 hari, memang la cantik. Tp cube korang datang, keje kat area sini..siang hari..sangatttt lerrr sangaps. Kedai makan pon bleh di kire dgn sebelah tangan jer tau! Nak pegi lunch kt situ pon segan, sebab sure kteorg akan jadi pelanggan tunggal kedai mkn tue sendiri. Pekerja kedai makan tu lagi ramai dari pelanggan. Nak makan pon segan..derang pakat pandang je table kteorg. Nak kunyah pon shy-shy okeh!~ :"> Auw~~ :P

View di siang hari..cantik ker?? :P

But now, iCity da semakin improve, skrg da ade Gasoline, ade Look Out Point, ade KK Minimart, ade kedai Nelson, ade Cybercafe (Ape motif bukak cybercafe dlm icity pon i tatau..ade ke org dtg??)... and ramai org pegi..Snowalk..aku je la tak pegi lagi..hehe..mahalss giloss~ Sponsor please!~ Soon kat sini ade Arabic Restaurant, ade few other restaurant nak bukak.. And terbaruuuuu.. kin notice..tadaaaa.....

Kenal tak banner tu?? Yay!! Oldtown!! Suke gilersss mee kari kat sini. Cepat ler bukak!! Mengidams mee kari da ni.. Oldtown ni betul2 tepi KK Minimart. Mean opposite opis kin je. Hihi. Catwalks jer pegi sane nanti~ :D

Anddddd..soon Maybank pon ade kat sini. Hoyeah hoyeah!~ Seriously, susa btol nk pi cari Maybank kat area sini. Slalu jer kin pi withdraw kt CIMB yg kt petronas tu..malas nk drive jauh2 sampai Plaza Shah Alam. :D Sekarang, Maybank kat sbelah building opis i jer..Hahaha tetibe rase diri ni cam jakun tak penah nampak Maybank! Ok tu jer update terbaru pasal iCity. Kin nak start buat keje. Minggu depan nak bercuti2 Mesia.. Kene siap kan keje yg berlambak2 ni. Baru ley bercuti dgn aman damai. Have a great day, u'olls!!~ :D Chow!~

9 comments:

redzuan said...

cik ekyin keje kat i-city rupanya. msti bosan gler kn. siang tmpat mcm jin bertandang sunyi je mlm happening ramai orang. sy da h 2 kali pergi da i-city.

10 SPESIES IKAN TERCANTIK DIDUNIA

atie said...

huhu..dh maju setapak dh i-city~hehe

SheNn said...

cantiklah i-city tu...:))

eikieyn said...

Redzuan : Yezza. Tp temporary jer, sbb opis KL tgh renovation. Bosan gak la. Tak saba nk pindah KL. :D

Atie : Yesh! At least tak de la bosan sgt kteorg yg keje kat sini. :D

Syenn : Cantik time malam jer. Time siang...bangla security banyak la. :D

nora said...

sib baik sekejap je
klau tak mesti ko kurus kering sbb malu nk makan kat kedai makan nye pasal hihihihi


ENTRY HOT : Malaysia Boleh!

aliza said...

dulu mase praktikal kat putrajaya nak pergi gak i-city tuu tpi tak kesampaian.huhu

eikieyn said...

Nora : Pasal tu kteorg slalu drive out time lunch. Tak kuase nk mkn kat sini. :P

Aliza : Takpe. Skrg la baru best nk dtg sini. Byk port baru bukak. :D

http://insideout-artmind.blogspot.com/ said...

uma lama dulo menghadap icity..
tp p bru 2kali kot..klu taon bru tau merdeka dgr bunga api dlm uma jekkk..hahaa

caliph shuriken said...

oic itu mcm ka kt dlm tu, hukk...

latest en3: ~ 10 saat saja ~