12 January 2011

OMG! Facebook Shut Down by 15th March

You guys ade alert tak rumors kat news skrg ni..konon-nye FB da nk tutup by 15 March 2011. Smalam nye newspaper pon ade kuar article pasal FB closing-down. Btol ke tak ni? Hopefully sekadar rumors jer lah. Bkn la nak kate kin addicted FB, just so far, byk kot memory kt FB tu.. Sedeyyyy tau klau FB nk tutup. Ape korang nye pendapat on this? Korang agree kah??

Kenape kin berharap FB tidak di-tutup.

- Sbb FB la tempat kin nk bersosial dgn kwn2 yg susah nk tau update..skrg Friendster kin da tade, MySpace pon da tak gune. Sedey ar cani..
- Bkn sekadar nk tau update kwn2 yer..update my adiks2 pon..yer la..adik kin sorang kt kedah, sorang kt sarawak..takkan nk soh derang email gamba2 terbaru mereka..haruslah tidak kan?
- Sbb situ la kin store byk gamba2..memory okeh! memory! bkn la dlm hardisk tade..ade...tp dekat FB, those pix is like telling u the story okeh!
- Kin rase FB da byk berjase dgn kin, coz i've met with my old friends, yg kin sendiri da lost contact for so long! Millions thanks to FB.
- Tak ke korang rase FB ni menjimatkan?? Korang nk kawen, sent invitation kt FB jer! Kan senang...siap bleh tau update, boleh tgk wish org ramai..kan kan. Kenapeeee perlu tutup. :(
- Tempat kin layan stress..Main game! Kasi ikan makan byk2! Beli ikan mahal byk2! Beli decoration mahal2 letak kat dalam akuarium.. yes, sound im crazy.. dlu lagi truk okeh..set jam kol 3 pagi, kasi ikan mkn. +_+ But, serious...bleh release tension okeh!
- Kin realize, FB is another alternative utk kawan2 kin buat business.. business baju la, kek lah, make up lah, gelang lah, tudung lah...haih banyak lah.. so sian lah kat mereka2 yg ber-business di FB. Kan kan!~

Ni baru sikit..kang klau teringat lagi, kin update..hahahha. kesimpulan nyer..jgn trauma2 lagi.. FB close-down ni baru rumors jer..blom btol2 confirm lagi tau! Cume kin ter-pk.. klau lah btol2 tutup.. :) :)

To, Mr Mark Zuckerberg, i'm begging u, do not shut-down Facebook.. Pleaseeeee. TQ. :P

11 comments:

mamawafiq said...

no komen la kin cz kat opis akak ni fesbuk dah kne blok... tapi rasenye xkot.... fesbuk ni pun sumber pendapata die jugak kan...

Dvallen said...

thanks GOD i hope this is not HOAX

Red Apple said...

rumours kot deq. Huhu~ macam dulu ade ckp fb nak kena charge n bla bla.

at last tade pon. Saje nak wat takot kot.

farhaniza azman said...

dear, semua tu rumours je... xde maknenye dia nk shut down.. lgpun aritu dia dah wt sidang akhbar yg ckp bnde tu rumours je... actually i hrp dia tutup je..hikhikhik

p[A]n[A]d[O]L said...

rumors jer tue..
don wory..
ehhe

raudhah said...

salam ekin..

hehe..sebenarnya i tak kisah sgt fb tutup sbb i dah lama delete akaun fb. Bcoz too adicted maybe =)

blog ni semakin cantik la, wane pic lawa betul =)

NUR AYNIE said...

no komen la pasal nie hahah~~
kalau xde FB mmg boring ckit la~~ huhu

rockinsudu said...

no la. tu rumors je. website yg kuakan berita tu mmg cam website yg lawak2. suke tuka2 berite.

xkan tutup la. dulu yg ckp nk login fb kene byar pun mane ade.

Kembara Perantau said...

just utk attract pembaca...

eikieyn said...

mamawafiq : lepas research kt tenet..rasenye mmg tipu je kot. hehe..lega!

dvallen : too bad. it is. :P

red apple : yezza, mmg tak btol pon. :P

farhaniza : itu ler. sbb da terlalu byk article, org confius mane satu btol..tutup fb?? no..no way! :D

panadol : hihi..skrg tak risau lagi..

raudhah : hehe kin dlu je addicted, skrg tak lg. tp tu la care kin keep in touch with all friends. hihi..thanks a lot darls!

nur aynie : kan kan kan!!~

rockinsudu : itu ar..tipah tertipu. :P

kembara perantau : u mean? me?

cik ungu said...

ala . khabar angin je awk . lau ta , larila income dya y bjuta lemon tu . hehe

cikungu.blogspot.com