06 January 2011

Entry Emotional Datang Lagi

Hi korang!!~ Kin just nak share something dgn korang. Seriously, lepas tengok video ni, kin rase motivated. Buat Kin ade semangat nak teruskan hidup biarpun sesusah mane. Cakap panjang pun tak gune, jom layans.

Video ni, kin tengok 2 hari lepas, ade sorang kawan kin share kat FB. [Tuka ayat skema japs] Mengisahkan, seorang lelaki yang tade tempat tinggal, tade keja, dan hanya meminta sedekah dgn membawa sekeping kotak yg ditulis nota. (Lap air mate jap!!~) Ok dah, jom layan~~


Imagine, orang yang tade keje, homeless, tapi dikurniakan kelebihan pada beliau.

See what happen when the video sangat mendapat sambutan di Youtube.



See...terharu kan!!?? Sebakkk kan?? Ntah apesal kin siap bergenang2 air mate..yer yer..aku pompuan emotional! Tapi really, this is so unexpected kan. Video ni mengingatkan kin, yang Tuhan kalau nak bagi rezeki, bile2 mase jer boleh..sekelip mate orang yang susa, dapat ganjaran besar..and tak lupe juga, Tuhan mampu tarik rezeki yg kte ade dlm sekelip mate. Sbb tu kin slalu igt mencari rezeki, biar lah dari sumber yang halal. Supaye rezeki yg kte dapat tu diberkati Allah.. So beringat lah yer..

Ok dah dah..ni la akibat bile emosi diluar kawalan..Tetibe kin kasi ceramah free kat korang jap. Ala bukan selalu pon kan..Tamau menyampah yer..Tamau tamau tamauuu..Saje, sekadar nak share ape yang kin rase bagus utk tatapan korang~ :D Ok dah dah..Ustazah Sikin nak pi semayang maghrib jap (Sambil dok lap2 air mate yang tak kering dari tadi..haih!)..gedik! rase nak tampor diri sendiri..pang pang! :P

Renung2kan...dannnn selamat beramal!!~ :D PEACE!

*Suare aku pon sedap what..anyone nak amek aku keje? DJ radio? Speaker? Event Host?? Hah! Berangan!! :P [Kembali ke pangkal jalan]

UPDATE: Ted William met his mother after 20 years. :( :( Serious, yang ni buat aku nangis btol2! :( :( :( Tetibe, rindu kt my mommy jugak. :(

12 comments:

Al said...

tuah ayam nmpk di kaki
tuah mnusia?....

slgi kita x bputus asa slgi itu kita ade hrpn
bsemangat!

Ezay Hadry said...

btul tu...bile senang biase2 nye tak igt tuhan..ingatan untuk diri sndiri gak

zydande said...

jgn emosi2 bah.. hoho...
<--ikut emosi.. huhu..

eikieyn said...

al : Tuah manusia, hanya Tuhan yang tau. :) Yea, exactly. Thanks for dropping by. ;)

Ezay : Itu la. Sebagai 'reminder' utk diri kin sendiri gak.Thanks for dropping by. ;)

Zydande : Skrg tak emosi dah, smlm jer..hihi..thanks for dropping by. ;)

Sharifah nor said...

ehhhhh...jgn emosional sangat..[kpah duk kesat air mata jgk ni..]..apa-apa pun..depa tu tak dengar suara kak pah lagi..heeee...

Lan Bingka said...

banyakkan berdoa.. semoga kita dimurahkan rezeki..:)

CahayaCintaIlahi said...

awak..kte pOwn bace bite ni semalam
tak sngke kan..anugerah yg ade pada die digunakan sebaek mgkn bagsla ade gak org appreciate kan.. ;)

Aduka said...

tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia siapa yg tau..
=)

eezance said...

singgah.. blog yg best! :)

kekelip said...

sgt inspired kan!!!..sedey+emo jugakk!..hehehee..

cool boy said...

selamat malam

datang ziarah kawan yang saya follow

Jejaka Terhangat said...

memang sangat mengharukan kisah dia..=(