27 January 2011

Mayday! Mayday!

Short entry jer untuk arini....al kisahnye..petang smlm mak kin calling2..biase la..selang sehari kene la calling2 anak2..kene la tau gosip terbaru anak beliau..

Ibu : Hellooo, ko kat nerrr?

Kin : Kat luar..baru nak dinner. Ape cerrr??

Ibu : Errr...Errrrr..Ape name ko kat Facebook eh?

Kin : Napekah? Eikieyn Ishak..spelling check dgn ayah, ayah tau. Napekah? Napekah?

Ibu : Tade la...nanti jangan lupe add org ni tau..name dea "Julia xxxxxxxxxx".. Hahahahhaa (Belom sempat kin reply ape2, mak kin da bantai gelak dlu..apekahhhhh)

Kin : Wahhh klas gitewwww nyah! Sudah maju skrg..Hahahaha (Mak kin still join gelak ala2 ponti anak remaja) Hahahahaha. Eh eh.. gelak over ni~ Astaga~~~~

Ibu : Hahahaha..ayah ko beria2 ni ha..dea nak ibu pon ade FB. Ibu nak tekan ape pon tatau lagi ni ha..sume keje ayah ko.

Kin : Ala..abis ar kantoi gamba2 lucah kat FB akak camni. Hahahhaaha..

Ibu : ASTAGHFIRULLAHALAZIM....

Kin : Hahahaha.. :| errrr...

Tapi betol la..Tetibe berdebar jer..paham2 jer la..FB tu tempat kin melepaskan perasaan kot..marah kt rumet, letak kat status, marah kat boss, letak kt status, marah kt mamak kedai makan, pon letak kat status, sume lah kin nk letak kat status~abis ar mak kin tau aktiviti dan perangai liar anak beliau.. Hahahaha...Liar ar sangat!! :P And pesanan kepada u'olls, sila la bersopan santun ketika korang comment status ke, comment gamba ker, tag gamba ker...makkkkk gua ade kot! Hihihihi. Mulai skarang..tak ley maki hamun kat status dah. Kang mak call kasi ceramah. :P :P So everyone!! Please behave! :D Bersopan santun amalan mulia.

Welcome to Facebook, ibu. :P :P Nanti akak ajar cane nak main Farmville, okeh?! :D

4 comments:

aliza said...

hahahaha..cara ar mak dia dah ada fb.pasnie kena ber hati2.

kakchik@ella said...

Ewah .. ewah .. mak-mak zmn skrg. pasni adik kena ati2 la ye. hihi ..

wasabi onee-san said...

wah!! attention!! facebook mmg dh mnjadi medium pnghubg rangkaian family

chiLleD...!! said...

ayh sya pon ada fb..tp xadd dy..hik3