23 December 2010

Ada Apa Dengan Ju

Sape kah Ju? Juliana Banos? Jue Aziz? Jawapan nye adalah... Ju-on..serious..name dea Juon la wey!! Tak caye? Check r blog dea ni. Kin ter-excited nak buat entry psl Ju ni pasal dea ni da ala2 artis AF gak ar. Glamer sangat ke dea macam Hanis Zalikha?? Bleh tahan, panas cam goreng pisang. :P

Punca Ju glamer adalah disebabkan 'niat' hati dea nak ala-ala memberi 'nasihat' tentang plagiarism kt sorang blogger, iaitu "Sembang Kosong" :P . Kin slalu gak usha blog mamat ni, suke layan cite lawak kt situ..maklum ler..kat umah tade ape nk buat. Pagi tadi, kin ade la bace entry kt blog sembangkosong ni, tajuk dea "Pelancong Yang Sombong", to be honest, lawak tu kin da penah bace lame dah..but so what. Layan je la kan. Tup tup..lepas lunch tadi..Kin bw kt page sembangkosong tengok2 ramai giler orang dok comment2 kt entry tu.. Sekali usha, rase nak gelak pon ade, rase panas telinga pon ade.. Kenape? Korang bace nih.

Ni comment pertama Ju utk entry tu. Errr...agak2 ape kah masalah beliau. :P

*[Taken from SembangKosong]

*[Taken from SembangKosong]

Actually byk lagi comment..korang ley pegi bace kat page ni sendiri. And ape korang rase dgn sikap orang macam ni.

Bagi Kin, ape dea cakap ni ade betul nya. Cume, kat tv tu dok berpuluh2 kali pasang lagu "Budi Bahasa Budaya Kita"...so ape guna kite dengar je, tp tak amalkan dlm kehidupan seharian. Kan Kan. Kin tade r ckp, kin ni lemah lembut, gadis melayu terakhir, pijak semut tak mati (over nyah!), tapi at least, kan elok kite amalkan hidup berhemah. Baru lah aman damai hidup kite. Btol kan? :)

*Kepada sembangkosong, sekali lagi kin mintak izin yer..takut gak kang kena saman plagiarism ke ape ke. :P PEACE!

14 comments:

shah87 said...

amboi..
mmg top Ju nie..
klu x silap,dh 5 blog buat entri pasal Ju nie..
popular gler dia sehari dua nie..
hehehehe..
x kisah la..
nk copy lawak pun,copy jer..
x kisah pun..
tp serius,dia mmg sengal la..
niat baik,cara salah pula..

Zero said...

kurang perhatian ni.

syafiq said...

dah bnyak blog mengeji tindakan die..hak3..ju3

eikieyn said...

shah87 : itu lah pasal..arini je mau 4 blog kin bace psl Ju. its totally tade issue, tp ntah ape hal Ju tu bising sgt. haih..budak2 zaman skrg. :p

zero : itu ler pasal. takpe. dea da berjaya menarik perhatian bloggers. :D

syafiq : haha. blog sembangkosong gak untung. up traffic kaw2 punya! :D

Nieza Micha said...

taknak masuk campur... nanti kene maki... haha... tengok dan bace jela...XD

Rafina Mimi Zairul Murni said...

pada pendapat sis la kan..ju ni sebenarnya dia ada blog lain....blog yang dia nama ju on tu sebenarnya dia baru create untuk menghentam shah tu..hehe ni pendapat sis je la..

HaNTwO said...

malas nak ambik port...benda kecik dibesar2kan...memang sengal..

+akufobia+ said...

haha.

❤ Cik Ain ❤ said...

ade jugak terkenal sorang budak yang jenis mulut kuang aja gini... n kebetulan name die ju jugak. mmg dibenci ramaila minah ni. huhu. p/s: bukan bermaksud org name ju sume cani tapi nak gtaw yg kebetulan je. hehe ;)

eikieyn said...

Nieza : Itu ler..ramai giler kene maki tak pasal. :P

Sis Rafina : Yes, bleh notice bile bkk page die. And takley blah..letak gamba ju-on btol2. BERDEBAR ok! :P

Hantwo : Hihi..Skali skale join bergosip. :P

+akufobia+ : +akutrauma+ hahaha

Cik Ain : Kebetulan je kot. tp cube check kot2 bilik dea ade gamba ju-on tak? :P hihi

Mohd Fitri said...

ahaha. dia tengah popular dengan isu ini sekarang. :P

sharaBUNGA said...

kah kah kah
budak tu saket otak agaknye syg ~

HANYAsykes said...

ni la orang cakap , ibarat orang cacat mengata orang lain cacat :)

KayRole KaiXa IskanDar said...

ju lg..aiya..huhuhuhu