15 December 2010

Luahan Perasaan : Hari-Hari Gaduh


Eiiii..mak tak suke tau!!~ Serious aku tak suke dengar orang bergadoh dgn bf/gf korang. Aku bkn nak mengaibkan org ke ape. Just lately, aku da kire sampai limit aku ar. Sebab utama aku tulis entry camni, sebab aku nak korang sedar ape korang buat, ape korang cakap, ape mende yg korang act time korang gado. Most of it, TAK MASUK AKAL.

Gado plak sampai mintak break-up, ade gak kes sampai mintak putus tunang..Yes, it happen dengan someone yang aku kenal!! And bukan sekali ok!? Most of the time gado, yg si partner mintak putus! WTH! Eii ape hal korang wey? Tolong la. Klau blom kawen da asik2 mintak putus, dah kawen nanti?? Pikir2kan lah. Klau time elok, ckp phone pon macam phone tu bleh melekat kt telinga, time gado, jangan ckp kan phone, rumah pon klau bleh bakar, dea bakar. (Yes, imagination aku memang kadang2 melampau :p )

*Rekaan semata-mata :P

Bukan la aku nak cakap hidup aku ni aman damai, tade gado, tade perang, tade baling hp kt lantai..tade jerit maki hamun org, penah...penahhh..sume tu penah je ade dlm sejarah hidup aku (wah, gitu!). And sebab tu aku tak suke tengok org gado. I've learned my lesson. :)

Nak gado tu bleh. Mane ade couple kt dunia ni tak penah gado kan. Just please la, do respect each other. Settle baik2, bawak bincang. Yang ni siap gado depan org, tak kira la depan sape, kawan baik ker, rumet ker, housemate ke, jiran sebelah ker..but please, ade rase malu sikit. Ni bile gado, siap 'expose' sume masalah korang, kasi aku dengar, igt elok sgt ker. Paling tak ley blah, gado mende yg tak masuk akal. Urgh!

This entry bukan utk couple2 je kay, for those yg da kawen pon same, I just really cant deal with people yg tak respect each other. Buruk mane pon perangai laki/bini ko, tolong la jgn nk tunjuk dpn org. Pastu, siap nak satu dunia tau korang tengah gado. Apekah?

Ok, da habis dah luahan perasaan aku. Hopefully, korang tak meluat dgn entry ni. And sorry pada sapa2 yang terase hati dgn entry ni. Aku tertekan okeh. Tertekan dengan masalah orang lain! Tapi tak salah kan, korang bley amek pengajaran dr entry aku ni kan? :P Renung2kan dan selamat beramal. :D :D

*Macam mane la org yg single-mingle nak ade confident nak kawen. Cuak aku tengok perangai korang! PEACE!

20 comments:

Fiqah Alias said...

btol tu...fiqah pon stuju dgn n3 nie...fiqah bkn pe..x ksh sgt depa nk gaduh ke ape..juz ade sikit rse meluat laaa..depa time gaduh bkn main cm nk bakar dunia nie...mintak break n so on laaa..time baik tu kang..bkn men..perghh bergesel abiss...huhu...

sori3..terluah prasaan plak kt cni..

azie said...

xbaik gaduh2 baik berdamai je.. xguna gaduh, kalau gaduh bt pun sakit ati lg ade la.. ape2 hal pun juz relaks n jgn cepat melenting :)

al_hakim said...

kesabaran amat penting dalam suatu hubungan..tak kire la hubungan ape pun..persahabatan,keluarga n so on..=)

eikieyn said...

Fiqah : Hihi. takpe2, dah kate entry luahan perasaan. :P Harap, org zaman skarang bleh bertindak secare rasional. (Wah da macam ucapan wakil rakyat!) :P

Azie : Btol! Sangat agree. :D Hihi. Tu la. Sian la kat org yg kene dengar gado org2 yg camni.

Hakim : Yup, exactly. But slalu org hilang kawalan bile da dalam situation camni. :) And kesan nye..kene pada org sekeliling. Macam saye. :P

ElyaElmo said...

huhuu...yg dh bertunang tu..dok nk mintak putus2 tu,jgn laaa buat mcm tu..
semuanye gara2 setan laa nii....huhuh.
kene pandai kawal kemarahan.give n takee

sYafIk-wAy said...

haha , aku suke post ko

Payche said...

hey!!! yang nih aku suke post ko!!

Encik MamaT said...

hehe.. orang tengah marah... biasa la.. tambah la wanita.. emosi sikit.. aku penah tengok sorang pompuan ni gadoh ngan bf dia (ckp tepon la) kat dalam LRT... tempat awam tu... hehe...

nadiah daud said...

yes2! sokong sgt entry ni.
lau gado.. haha. cam nk terbalik umah.
air mate macam air terjun. bile baek. mulut berbuih2 cakap i syg u.. betoll..
haha.

eikieyn said...

Elya :Btol tu. time tunang la lagi byk godaan syaitan. Haih..

Syafiq & Payche : Hihi.. thank you! :D

Encik Mamat : Huhu. Ntah la. Rase bengap otak bile dgr org gado. Tak kire la kat mane pon. -_-

Nadiah : Exactly. Kin penah lalui sume tu, bile igt balik, rase cam bodo jer. Hahaha. So tu yg buat entry ala2 nasihat ustazah sikin kt sini. :P

renjerkabloi said...

renjer pon semak lau nk gado2 ngn awek.. hape2 yg kuar, lg skt ati.. gado ngn ikan lg bes! siap ko kaloi!! hahaha

hazwan said...

kamu plak ble mau kwen??haha

sitihanisahali said...

kapel gadoh,clah..da kawen gadoh,cerai... hehe.. :D

fyna said...

agree....

waalllaa! said...

tu la..kdg2 pon rasa nyampah gak..bila tak gadoh..baby la.sayang la.bila time gadoh siap sebut lagi babi ko!! ape hal la smpai sumpah seranah..siap maki2 lagi..katakanlah ada jodoh n diorg ni kawen..mende ni akan mencacat cela kan rumah tangga tu..sbb dh selalu maki memaki..nnt smpai ke tua la aku maki kau, ko maki aku..anak2 pon ikut..xpon xsmpai setahun kawin dah bercerai berai..adooii..tlg la jaga tatasusila adab masing2..hormat psangan supaya pasangan anda pon hormat pada anda..huhu

Anis izyan Abd Rahman said...

gadoh tuh laaa penguat tali perhubungan kan~
kehkehkeh
tp btol3x
tak perlu la bg taue satu dunie kan~
haaih

nohfee said...

betol tu.. tapi selalunye, girls yang ske cari pasal dulu. lelaki tak de pape pon. contohnye la kan..

girl tu tepon bf die, tp bf die x angkat2. pastu sebok dok pk bukan2..laki tu main kayu tiga la ape la.. padahalnye, bf die x angkat sebab main game je. hahahaha. emo sungguh.

eikieyn said...

renjerkabloi : hehe. tp lumrah la, mane ade couple tak gado. n mane ade gado yg tak sakit hati. just perhaps, handle it with respect and manners. :D wah gitu!

hazwan : soalan tu yg buat mak berpeloh..tatau..tunggu jodoh sampai. kin jemput sume dak bloggers! hahaha.

siti : trend couple zaman skrg. :P

fyna : yes! hahaha

waalllaa : itu la motip kin buat entry ni, psl da muak dgn ayat jiwang tangkap leleh certain org..tp bile gado, ya allah..segale binatang kuar.

anis : betol. cume care nak handle tu biar la btol. jgn memalukan diri sendiri sudah.

nohfee : aip! jgn ckp pompuan je. laki pon same. :P hehehe dah2..ni bkn topic laki vs pompuan. tp ni topic utk pengajaran bersama..chewah! :D

cikmimmie said...

setuju..dulu penah cmni...pastu clash la..malas nak pk..aman dunia bila clash..kadang allah temukan kita dengan org yang salah sebelum dia temukan kita dengan org yg betulkan...=))

eikieyn said...

Mimmie : Love ur statement. Yeah, so that we can learn from the mistake kan! Amin. (=