24 December 2010

REVIEW : Yahoo! Messenger 11 Beta

Kin actually baru je install Yahoo Messenger 11. So gedik2 jap nak kasi review. Actually dah lame da kuar YM 11 ni, tp malas nk install psl pikir dea beta version lg. Tah apsal baru2 ni bley plak rase nk install sbb cam senang nk "keep-in-touch" dgn member kt FB. So alang2 tu, korang pun ley consider nak install ke tak.

Advantage and Disadvantage of YM 11. ALERT : Most of image terpakse di blur kan atas sebab2 privacy. TQ.

See that? When u guys nk letak status, u have options dengan sape u nak share the status.

Means that, at the same time, u can share ur YM status, on ur FB, and also Twitter. Senangkan?

The group list will automatically add up new group to ur list which is "Facebook Friends". So tayah la korang duk susa2 on FB semate2 nk chatting dgn kwn korang yg online kt FB. Now kirenya 2 in 1 lah.


And ni screenshot bile "budak FB" msg "budak YM"...so senang kan? :D *Credit to Syrif. :P Sorry, aku terpakse blur kan muke ko, pasal tanak ko glamer dr aku. Hahaha

Paling memikat hati..game FB pon korang leh main kat sini..Hihi..Suke! Sian ikan2 aku tak makan da 2 minggu. :p

Cume....ini je la yg agak menduga kesabaran..kerana bleh dikatekan every 30 seconds korang akan dpt alert online/offline. Ni baru sikit. B4 this lebey 10 org online serentak..dah macam ape lg penuh kt side bar ni ha.. Juling mate mak! :P

So, sape2 teringin nk install, click here to download.

27 comments:

ElyaElmo said...

kin..tak berat kee???haha

Sindarella said...

woww~ kne install jgk nih..
erkk..tu arr ta berat ke ?

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

weyh,, sumpah aku donlod,, fb tu memikat hati,, haha

Izzuddin Fauzi said...

hahaha... abes... fb digabungkan lagik... abis la...

eikieyn said...

Elya & Sindarella : So far, cam ok la. Tade r berat sgt. Sbb laptop kin buat nye gempak2 pon, tp ok je. :D

Siti : Hihi..jgn sumpah2, download je sudah. :p Yes, sgt convenient for fans YM & FB. :D

Izzuddin : Ok what? :D hihi

iszieylyanziy said...

cam best jek,,,

iszieylyanziy said...

cam best jek,,,

eikieyn said...

Is : so far kin puas ati dgn YM 11 ni. so bleh la cube. :D

myrawry said...

haha. malas nak install notification ym lame pundah menyemak. muahaha

sazali yusof said...

dah lama rasanya xon ym.. tapi tak sangka pula ym dah banyak benda baru yang best..

http://neizalyez.blogspot.com/2010/12/initiative-tragedi-kemalangan-bas.html

Jenna Cindy said...

cam best je...tapi x ley....takut virus....sbb dlu sy pnh pki ym gak tapi dapat virus...seronok tu...berbulan2 lamanya x pegang kom umah

misyamissyou said...

wah..cam best je ni..rse nak download plak..huhu

buzzy said...

nape gamba blurr...sensod ke :P hehe

❤ Cik Ain ❤ said...

lame gile x on ym.. huhu. xtaw da perkembangan semase. (cam dok kat guela plak)

Nurulezzah said...

best best. yg tak best noti banyak. huhu. thanks ea sudi meng'review'kan :)

eikieyn said...

myrawry: yeah. tp ley disable kan trus klau tanak notification byk2.

sazali: ow..so bleh la try install. :p

jenna: virus? got meh? so far kin tak de facing problem camtu lg la.

misyamissyou: sila2. :D tp time nk install tu lame r sket. :P

buzzy: a ah..cencored ar, psl gamba ganas sgt. :p

cikain: hehe..tade ape2 nk buat. ley r try install. :P

nurulezzah: hehe. no problem. ;)

Tuan-Belog said...

wah....mcm best je ni....nk gk try...

JR Shoppe said...

Tengok iklan nya saja, alahai..udah jatuh cinta..mesti cuba install nihhh...

Yutaka Mushimura said...

tq ek..ajarkan...kui3x.

Encik Psychopath said...

uih. latest punye ea. ok2.

rayne rawt rawt said...

waaaa... nak try nak try..
promoted berguna

Aziati Zolman said...

wah,,,menarik..heehehe

Firdaus Alim said...

dah gune...besh...lame da gune...nice review heee

zulkbo said...

salam..
ada setengah syarikat
memang buat begitu..kerana
dalam akta syarikat mengatakan
kalau tak silap saya hanya
peruntukan 10 hari minimum
kena bagi cuti umum dalam setahun
terserah pada pemilik syarikat nak
tambah atau tidak..kes naiya la jugak ni..boss tak sporting..

eikieyn said...

Tuan Belog : Mari men-try. ;)

JR Shoppe : wah gitu!~

Yutaka : No problem ;)

Encik Psychopath : Yes, the latest, tp masih beta version.

Rayne rawt rawt : Hihi. Berguna utk sume.

Aziati : Yes, mari install. :P

Firdaus : oow yeah. Kin aritu je baru tergedik2 nk install.

Zulkbo : salah entry ni. tp takpe, paham2. Itu la akibat bile bekerja dgn org yang workaholic. Pasrah je la.

lynn angel said...

waahhh.. sy dah download application.. ble nk install tu, xtau la.. mcm best jer.. :)

eikieyn said...

lynn angel : Hehe. Sape rajin chatting kt fb adalah digalakkan utk install. sbb mcm sangat convenient. :D