11 December 2010

From 3G to 4G

Hai..pompuan suke kecoh datang lagi!!hahahahahha..kali ini entry bermotif riak dan takbur. AMARAN: Klau rase2 takut menyampah, jeles dan cemburu..baik jangan bace..setelah sekian lame diri ini memakai barang lame..ketinggalan zaman..akhirnya saye berjaya meng-up-kan level barang ini..Woahhhhh aku da ade 4G..kaler putih lagiii..cantik..kiut jer..hihi..suke nyeee...jap jap..kasi tengok gamba, kasi tambah panas hati korang. :D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mempersembahkan..4G sikin!!~

Ape?? Korang igt aku pakai iPhone 4G ker..owww tak mungkin ler..mak tak mampu..so da tak mampu tu, buat gaye org tak mampu..So Wimax 4G ni jer la aku mampu yer kawan2.. Tapi.. Serious.. Wiggy ni comellll jer.. tade ar makan space tempat tido aku..and tak yah dok nak sibuk power plug sume..Sumbat jer kt USB, trus connected. Oww mak suke!!

Actually, aku amek plan modem ni ha..modem ni siap wifi sume da. so, takyah menggelebah ko nk usung modem besar2 gedabak tu ke hulu ke hilir.. and with add up lagi RM 30, aku dpt wiggy yg kecik cenonet tu dgn speed yg exactly same dgn modem kt atas ni..bebaloi kan!

Tengok!! Siap ley letak di mane2 position yg kamu mahu..

Kalau nak nampak jakun lagi...letak kt monitor pon bleh.hahahaha..

Dah la hitam, besar plak tu, plastic pon tak cabut lg, tamau kasi calar la konon. Tu la modem zaman tok kadok aku tu..nampak gaye nye..g anta kt muzium, laku ker?

Biase ler..klau da apply kt tempat cam PCfair, mende wajib dapat...is FREE GIFT. Tu USB port derang kasi..ade lagi satu, sunscreen protector..tu da campak dlm kete da td.. kaler pink gitu..

*Update : Taken at midnite...tengah malam laju ar..org sume da tido kot.

So sampai2 umah..terus le menggelabah test network...ok la tue..syok je streaming Youtube dr tadi. Ok dah..nak reply mesej peminat plak...hahaha sangat tak sedar diri!

13 comments:

nora said...

(tgh buat muka jeles ni)

Far8 budak baik said...

hahaha..ape lahh sgtt p1 tuu
=P

Rc said...

salamun alaikum..

ehem *batuk kuat ciket*
wiggy i kaler itam,
kene masuk muzium ke???

chekc! check!

reality check?

check mate.

L.A >_0

EzzEddin said...

siyes ada sifat jeles tengok :P

padin said...

hahahahaa... laju sangat pon bahaya nanti, keh3, asek dok ngadap lappy je plak wakakaa

eikieyn said...

nora : tayah nk jeles2. klau rase nk try, ley g P1 yg berdekatan. sbb ni tgh ade promotion ni. 50% discount for the first 3 months bill.

farid : boleh la utk org cam kin ni ha..nk pakai streamyx..tak mampu. :P

Rc : hihi..kin tuka sbb wimax lame pon da abis contract..alang2 amek package baru ar..ley dpt modem baru siap 4G lg. so skrg tatau nk buat ape da dgn modem lame. :P

EzzEddin : ape lg..g usha cepat. :P

padin : dlu speed tak laju pon dok mengadap laptop..skrg lagi r. :P

Anonymous said...

lucky you. saya asik2 ada masalah dgn wimax. rasa nak gi mengamuk dengan derang jer. asik2 lost connection. asik2 network down. bila call customer service, cakap panjang berjela. makna nya, awak da 2 kali deal dgn wimax, so, how is it? okay ke? ke sebab rumah saya mmg kawasan network tak bagos. :( :(

Rosliza Roslan said...

dtg jenguk

eikieyn said...

Anonymous : Hye there, thanks for dropping by. Yes, dlu mase mule2 pkai wimax, teruk gak r problem. asik2 lost network. pastu sikit2 buat maintenance, so whole day tade tenet..tp skrg, wimax da so much better. but depends whice area u're staying. but if u in KL, it most probably no problem. ;)

Rosliza : Hye dear, thanks for dropping by. ;)

Akram said...

nak tanye monthly brape hengget ni?ok jgk 1mbps download rate dia...

pete said...

laju gak eh.
sebulan bp?
ada kontrak x?

eikieyn said...

akram : package kin, sebulan RM 99. and to get the small broadband tu, add another rm 30. but utk 3 bulan pertama, ade 50% discount.

pete : yes, 1 year contract. :D

Anonymous said...

jelesnyer aku sebab aku gune wiggy yang 3G punyer warne itam.